Joan salvat papasseit

603 views
512 views

Published on

Mar

0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
  • Be the first to comment

  • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
603
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
95
Actions
Shares
0
Downloads
2
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Joan salvat papasseit

  1. 1. Joan Salvat PapasseitMaria del Mar Marceló Farré 2ºPDC
  2. 2. Biografia de l’autor• Joan Salvat i Papasseit Va naixer a Barcelona el 16 de maig de 1894 i va morir el 7 dagost de 1924.• Va ser un escriptor barceloní dextracció humil, esperit rebel i altament autodidacta.• Conegut com a poeta dAvantguarda, va tenir també una prolífica activitat com a redactor darticles de crítica social en castellà i català simpatitzant amb els corrents anarquistes i socialistes de lèpoca.
  3. 3. •Va morir de tuberculosi als trenta anys,deixant una obra que durant dècades va serpoc coneguda.•A partir dels anys seixanta la seva figura vaser popularitzada sobretot gràcies a autorsde la Nova Canço que van posar música aalguns dels seus poemes.•Avui dia és considerat un dels escriptorscatalans clau del segle XX i el seu recull depoemes El poema de la rosa als llavis haestat de lectura obligada a l ensenyamentsecundari de Catalunya.
  4. 4. Lavantguardisme• Joan Salvat Papasseit, va utilitzar el cubisme que era un moviment que intenta trencar la perspectiva única: el poema conté imatges, els versos es situen de manera lliure i sense signes de puntuació, etc. El poema cubista més característic es el cal·ligrama, que barreja poesia i plàstica, de manera que els versos fan un dibuix.
  5. 5. PoemaDóna’m la mà que anirem per la riba ben a la vora del mar bategant,tindrem la mida de totes les cosesnomés en dir-nos que ens seguim amant.Les barques llunyes i les de la sorraprendran un aire fidel i discret,no ens miraran; miraran noves rutesamb l’esguard lent del copsador distret.Dóna’m la mà i arrecera la galtasobre el meu pit, i no temis ningú.I les palmeres ens donaran ombra.I les gavines sota el sol que lluuens portaran la salabror que amara,a l’amor, tota cosa prop del mar:i jo, aleshores, besaré ta galta;i la besada ens durà el joc d’amar.Dóna’m la mà que anirem per la ribaben a la vora del mar bategant;tindrem la mida de totes les cosesnomés en dir-nos que ens seguim amant. Joan Salvat Papasseit Lirradiador del port i les gavines.

×