Els termes anglesos blog i weblog provenen de les
paraules web i log ('log' en anglès = diari).
En la publicació en línia d'històries publicades amb una
periodicitat molt alta i que són presentades en ordre
cronològic ...
El bloc modern és una evolució dels diaris en línia, on la gent
escrivia sobre la seva vida personal, com si fos un diari
...


Una aspecte important dels weblogs és la seva
interactivitat, especialment en comparació a pàgines web
tradicionals. At...
Blog personal
 Microblogging
 Blogs corporatius i organitzacionals
 Pel gènere
 Pel tipus de mitjans de comunicació
 ...


El bloc personal, un diari en curs o un comentari d'un
individu, és el blog més tradicional i comú. Els blocs solen
con...


Microblogging és la pràctica de publicar petits fragments de
contingut digital (pot ser text, imatges, enllaços, vídeos...


Un bloc pot ser privat, com en la majoria dels casos, o pot ser
per a fins comercials. Els blocs que s'usen internament...


Alguns blocs es centren en un tema particular, com els blocs
polítics, blocs de salut, blocs de viatges (també coneguts...


Un bloc que inclou vídeos es diu vlog, un que
inclou enllaços s'anomena linklog, un lloc que
conté un portafoli d'esbos...


Els blocs també poden diferenciar pel tipus de dispositiu que
s'utilitza per construir-lo. Un bloc escrit per un dispos...


Aquest bloc està compost pels seus usuaris en lloc d'un sol
blocaire. Aquest sistema té les característiques d'un bloc ...
Què és un blog?
Upcoming SlideShare
Loading in …5
×

Què és un blog?

210 views

Published on

0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
210
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
11
Actions
Shares
0
Downloads
1
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Què és un blog?

 1. 1. Els termes anglesos blog i weblog provenen de les paraules web i log ('log' en anglès = diari).
 2. 2. En la publicació en línia d'històries publicades amb una periodicitat molt alta i que són presentades en ordre cronològic invers. És molt freqüent que els blogs disposin d'una llista d'enllaços a altres blogs, a pàgines per ampliar informació, citar fonts o fer notar que es continua amb un tema que va començar altre blog. També solen disposar d'un sistema de comentaris que permeten als lectors establir una conversa amb l'autor i entre ells sobre el publicat.
 3. 3. El bloc modern és una evolució dels diaris en línia, on la gent escrivia sobre la seva vida personal, com si fos un diari íntim però donant-li difusió a la xarxa. Les pàgines obertes Webring incloïen a membres de la comunitat de diaris en línia. Justin Hall, qui va escriure des de 1994 el seu blog personal, mentre era estudiant de la Universitat de Swarthmore, és reconegut generalment com un dels primers blocaires.
 4. 4.  Una aspecte important dels weblogs és la seva interactivitat, especialment en comparació a pàgines web tradicionals. Atès que s'actualitzen freqüentment i permeten als visitants respondre a les entrades, els blogs funcionen sovint com eines socials, per conèixer a persones que es dediquen a temes similars, amb la qual cosa en moltes ocasions arriben a ser considerats com una comunitat.
 5. 5. Blog personal  Microblogging  Blogs corporatius i organitzacionals  Pel gènere  Pel tipus de mitjans de comunicació  Pel dispositiu  Blog inversa 
 6. 6.  El bloc personal, un diari en curs o un comentari d'un individu, és el blog més tradicional i comú. Els blocs solen convertir-se en alguna cosa més que en una forma per comunicar-se, també esdevenen una forma de reflexionar sobre la vida o obres d'art. Els blocs poden tenir una qualitat sentimental. Pocs blocs arriben a ser famosos, però alguns d'ells poden arribar a reunir ràpidament un gran nombre de seguidors. Un tipus de bloc personal és el micro bloc, és extremadament detallat i tracta de capturar un moment en el temps.
 7. 7.  Microblogging és la pràctica de publicar petits fragments de contingut digital (pot ser text, imatges, enllaços, vídeos curts o altres mitjans de comunicació) a Internet. Microblogging ofereix una manera de comunicació que per a molts és orgànica i espontània i captura la imaginació del públic. L'utilitzen amics per mantenir-se en contacte, socis de negocis per coordinar les reunions o compartir recursos útils, i les celebritats i polítics per a les dates dels seus concerts, conferències, llançaments de llibres o horaris de viatges.
 8. 8.  Un bloc pot ser privat, com en la majoria dels casos, o pot ser per a fins comercials. Els blocs que s'usen internament per millorar la comunicació i la cultura d'una societat anònima o externament per les relacions de màrqueting, branding o relacions públiques s'anomenen blocs corporatius. Blocs similars per als clubs i societats s'anomenen blocs de club, blocs de grup o per noms similars; el típic ús consisteix a informar els membres i altres parts interessades sobre les festes del club i les activitats dels seus membres.
 9. 9.  Alguns blocs es centren en un tema particular, com els blocs polítics, blocs de salut, blocs de viatges (també coneguts com Quaderns de viatge), blocs de jardineria, blocs de la casa, blocs de moda, blocs de projectes educatius, blocs de música clàssica, blocs d'esgrima, blocs jurídics, etc. Dos tipus comuns de blocs de gènere són els blocs de música i els blocs d'art.
 10. 10.  Un bloc que inclou vídeos es diu vlog, un que inclou enllaços s'anomena linklog, un lloc que conté un portafoli d'esbossos es diu sketchblog, o un altre que inclou fotos es diu fotolog. Els blocs amb missatges curts i amb tipus de mitjans mixtos es diuen tumblelogs. Aquells blocs que redacten en màquines d'escriure i després són escanejats, s'anomenen blocs typecast.
 11. 11.  Els blocs també poden diferenciar pel tipus de dispositiu que s'utilitza per construir-lo. Un bloc escrit per un dispositiu mòbil com un telèfon mòbil o una PDA podria dir moblog. Un dels blocs més nous és el Wearable Wireless Càmera web, un diari en línia compartit de la vida personal d'una persona, que combina text, vídeo i imatges transmeses en directe des d'un ordinador portàtil i un dispositiu Eye Tap a un lloc web.
 12. 12.  Aquest bloc està compost pels seus usuaris en lloc d'un sol blocaire. Aquest sistema té les característiques d'un bloc i l'escriptura de diversos autors. Aquests blocs poden estar escrits per diversos autors que han contribuït en un tema o que han obert un perquè qualsevol pugui escriure. Normalment hi ha un límit per al nombre d'entrades, per evitar que s'operi com un fòrum d'Internet.

×