Com afecta el clima en l’esport?
Carlos Ramón Candela
Grup 3 M02

Continua
Inici
Benvingut.
Presentació dels continguts.
Com hem aprés a les darreres lliçons, els elements
del clima se manifesten de diferent manera...
Presentació dels continguts.
Com ja sabeu el clima incideix en els esports, els
que jugueu a Basket a una pista que no te ...
Presentació dels continguts
• D’altre banda hi haurà esports que només podreu fer amb condicions
climàtiques concretes com...
Presentació dels continguts.
• La pluja, son precipitacions en forma d’aigua, afecta
sobre tot al terreny de joc i a la pi...
Presentació dels continguts
• La neu, son precipitacions aquoses a molt baixa
temperatura, formant així aquesta capa blanc...
Presentació dels continguts.
• El vent, és un element del clima que se manifesta com a
ràfegues d’aire que se mouen a una ...
Presentació dels continguts.
• El fred i la calor, en excés, son condicions
climàtiques que poden afectar
consideradament ...
Activitat.
• A continuació haureu de respondre a una
sèrie de preguntes sobre si és viable realitzar
segons quin esport am...
Pregunta nº1
El windsurf, és un esport que consisteix en controlar una taula de
surf amb la força del vent. Creus que és p...
Pregunta nº2
Consideras que un esport com el tenis es
pot realitzar un día amb precipitacions en
forma de pluja?
Pregunta nº3
Consideras que se pot jugar un partit
de fútbol mentres esta nevant?
Resposta nº1
Incorrecte, ja que sense la força
del vent, es imposible que la taula
comenci a mourer-se i per lo tant
no es...
Resposta nº1
Correcte, ja que sense la força del
vent, es imposible que la taula comenci
a mourer-se i per lo tant no es p...
Resposta nº2
Incorrecte, si plou, el terreny de joc
no filtrara l’aigua lo suficient com per
que la pelota boti adecuadame...
Resposta nº2
Correcte, si plou, el terreny de joc no
filtrara l’aigua lo suficient com per
que la pelota boti adecuadament...
Resposta nº3
Correcte , ja que degut al terreny de
joc, el tipus de pilota i el calçat adequat
els jugadors de futbol pode...
Resposta nº3
Incorrecte , ja que degut al terreny de
joc, el tipus de pilota i el calçat
adequat els jugadors de futbol po...
Conclusions.
• Amb aquesta activitat observem tres esports
diferents amb les seves pecularietats en funció
del clima, i a ...
Enllaç, recursos i referències.
•

Referències:

•

http://thumbs.dreamstime.com/z/personaje-de-dibujos-animados-de-la-pel...
Moltes gràcies!
Adeu!
Upcoming SlideShare
Loading in …5
×

Com afecta el clima en l’esport

231 views
102 views

Published on

Carpeta Power point.

https://www.dropbox.com/s/18yg1drsf6u42fc/Power%20Point.rar?m=

0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
231
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
0
Actions
Shares
0
Downloads
1
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Com afecta el clima en l’esport

 1. 1. Com afecta el clima en l’esport? Carlos Ramón Candela Grup 3 M02 Continua
 2. 2. Inici
 3. 3. Benvingut.
 4. 4. Presentació dels continguts. Com hem aprés a les darreres lliçons, els elements del clima se manifesten de diferent manera, i per lo tant la vida quotidiana varia en funció del clima, ja que si fa sol podràs anar i gaudir d’un dia de platja, però si plou no ho podràs fer.
 5. 5. Presentació dels continguts. Com ja sabeu el clima incideix en els esports, els que jugueu a Basket a una pista que no te sostre, un dia que plou, un dia que neva, un dia que fa més vent de la conta etc. No podreu realitzar el vostre esport.
 6. 6. Presentació dels continguts • D’altre banda hi haurà esports que només podreu fer amb condicions climàtiques concretes com és el cas de tots els esports de vela, que només son practicables en dies amb vent. • Les principals condicions climàtiques que ens afecten notablement a les nostres pràctiques habituals d’esport son: La pluja La neu El vent La Calor El fred
 7. 7. Presentació dels continguts. • La pluja, son precipitacions en forma d’aigua, afecta sobre tot al terreny de joc i a la pilota en gran part d’esports, el tenis, el Basket, el pàdel, etc. Son esports que si els practiques al aire lliure el terreny de joc relliscarà i la pilota no farà l’efecte que toca, a més hi ha que tenir en compte si la salut dels participants pot sofrir qualque esdeveniment.
 8. 8. Presentació dels continguts • La neu, son precipitacions aquoses a molt baixa temperatura, formant així aquesta capa blanca que anomenem neu, aquesta condició climàtica ens afecta de manera similar a la pluja ja que fa el mateix efecte que l’aigua sobre el terreny de joc i les pilotes, però observem com hi ha esports que només pots practicar amb neu com son l’esqui, o el snow board.
 9. 9. Presentació dels continguts. • El vent, és un element del clima que se manifesta com a ràfegues d’aire que se mouen a una velocitat determinada, això pot modificar molt l’efecte de la pilota, però d’altre banda esports com el kite-surf (una taula de surf amb una cometa) només es poden realitzar amb una força de vent determinada.
 10. 10. Presentació dels continguts. • El fred i la calor, en excés, son condicions climàtiques que poden afectar consideradament a la nostra salut. • Si practiques esport amb molta calor o amb molt de fred, el teu cos pot patir una deshidratació (en el cas de la calor) i agafar qualsevol infermetat del tipus grip (en el cas del fred).
 11. 11. Activitat. • A continuació haureu de respondre a una sèrie de preguntes sobre si és viable realitzar segons quin esport amb segons quines condicions climàtiques. Que tinguis sort!
 12. 12. Pregunta nº1 El windsurf, és un esport que consisteix en controlar una taula de surf amb la força del vent. Creus que és possible realitzar aquest esport un dia on no en fa res de vent? Pitja damunt de la resposta per observar la correcció.
 13. 13. Pregunta nº2 Consideras que un esport com el tenis es pot realitzar un día amb precipitacions en forma de pluja?
 14. 14. Pregunta nº3 Consideras que se pot jugar un partit de fútbol mentres esta nevant?
 15. 15. Resposta nº1 Incorrecte, ja que sense la força del vent, es imposible que la taula comenci a mourer-se i per lo tant no es podrien realitzar les accions principals d’aquest esport
 16. 16. Resposta nº1 Correcte, ja que sense la força del vent, es imposible que la taula comenci a mourer-se i per lo tant no es podrien realitzar les accions principals d’aquest esport
 17. 17. Resposta nº2 Incorrecte, si plou, el terreny de joc no filtrara l’aigua lo suficient com per que la pelota boti adecuadament, els tenistas no tindran estabilitat per que relliscaran i la pilota s’inflaria d’aigua per lo tant el tenis només es pot practicar en dies que no plogui. Següent pregunta
 18. 18. Resposta nº2 Correcte, si plou, el terreny de joc no filtrara l’aigua lo suficient com per que la pelota boti adecuadament, els tenistas no tindran estabilitat per que relliscaran i la pilota s’inflaria d’aigua per lo tant el tenis només es pot practicar en dies que no plogui.
 19. 19. Resposta nº3 Correcte , ja que degut al terreny de joc, el tipus de pilota i el calçat adequat els jugadors de futbol poden jugar en condicions de pluja i de neu, tot i així l’arbit ha de decidir si se pot o no se pot jugar.
 20. 20. Resposta nº3 Incorrecte , ja que degut al terreny de joc, el tipus de pilota i el calçat adequat els jugadors de futbol poden jugar en condicions de pluja i de neu, tot i així l’àrbit ha de decidir si se pot o no se pot jugar.
 21. 21. Conclusions. • Amb aquesta activitat observem tres esports diferents amb les seves pecularietats en funció del clima, i a continuació vull que anoteu a un full algun esport que no hagi sortit a aquesta presentació el qual es practiqui amb unes condicions especials com per exemple el surf que només es pot practicar amb ones de la mar.
 22. 22. Enllaç, recursos i referències. • Referències: • http://thumbs.dreamstime.com/z/personaje-de-dibujos-animados-de-la-pelota-de-golf-10503651.jpg • http://inclusoyo.blogspot.com.es/2010_07_01 • http://www.noticiassin.com/2013/08/resultados-completos-de-la-primera-jornada-del-abierto-de-tenisen-ee-uu/ • http://windsurfmusic.blogspot.com.es/ • http://lapelotacuadrada.blogspot.com.es/ • http://www.ojocientifico.com/2010/10/16/%C2%BFcomo-se-forma-la-nieve • Aquesta presentació esta feta per en Carlos Ramón Candela l’any 2013, correu Ibz_carlos@hotmail.com • Guia didàctica.
 23. 23. Moltes gràcies! Adeu!

×