L’univers maria i edu ok

700 views

Published on

Presentacions del Tema 5 de Coneixement del Medi de 5t de primària dels alumnes del CP El Patí de Silla. Escola pública pertanyent a la Conselleria d'Educació de la Comunitat Valenciana.

0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
700
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
3
Actions
Shares
0
Downloads
4
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

L’univers maria i edu ok

 1. 1. L’UNIVERS L’UNIVERS
 2. 2. El planeta Terra El planeta Terra és el tercer planeta més proper al Sol. El moviment de translació és quan la Terra gira al voltant del Sol. La Terra també gira sobre ella mateixa. És el moviment de rotació.
 3. 3. La Lluna La Lluna és el satèl∙lit de la Terra. A la superfície de la Lluna hi ha cràters. Aquest satèl∙lit no te llum pròpia,el que hi veiem és el Sol que la il·lumina. Depenent de la posició del Sol,la Lluna està il·luminada per diferents Parts, que s’anomenen fases. Les fases són quatre:Lluna nova,Quart creixent,Lluna plena i Quart minvant.
 4. 4. El Sol El Sol és l’estrela sobre la qual gira la Terra. Es tracta d’una esfera gegant que emet contínuament llum i calor.
 5. 5. El sistema solar El sistema solar
 6. 6. 1.Què és el sistema solar ? El sistema solar és el conjunt del sol i els planetes que l’envolten.
 7. 7. 2.Els Planetes Planetes interiors -> Són: Mercuri,Venus,La Terra i Mart,són els més pròxims al sol. Planetes exteriors ->Són:Júpiter,Saturn,Urà i Neptú,els exteriors són els més llunyans al sol. Al voltant dels planetes hi han altres més xicotets anomenats satèl·lits.
 8. 8. 3.Els planetes nans Els planetes nans son cossos esfèrics que giren entorn al Sol. Són de dimensions més reduïdes que els planetes, el més conegut és Plutó. Plutó Eris
 9. 9. 4.Cossos xicotets del sistema solar Els cossos menuts de forma irregular que giren al voltant del Sol s ‘anomenen asteroides,sobretot es troben en dues regions:El cinturó d'asteroides entre Mart i Jupiter i el cinturó de Kuiper. Els astres gelats que giren al voltant del Sol amb una òrbita el·líptica molt allargada s‘anomenen cometes. El més conegut és el cometa Halley.
 10. 10. L’UNIVERS
 11. 11. 1.Les estreles Les estreles són esferes de gas enormes a l’interior de les quals es produeix gran quantitat d’energia que s’emet en forma de llum i de calor. El color: Pot ser blanc,blau,groc,taronja o roig depén de la temperatura de l’estrela. La mida: Entre unes estreles i altres hi ha grans diferències de grandaria. La lluminositat: És la quantitat d’energia que l’estrela emet. La brillantor: és la llum que se’n rep des de la Terra. Depén de la lluminositat de l’estrela però també de la distància a la Terra.
 12. 12. 2.Les constel·lacions Una constel·lació és un grup d’estreles que es veuen pròximes en una regió del cel. Com que la Terra gira sobre ella mateixa i al voltant del sol, al llarg d’una nit les constel·lacions es van amagant i altres van apareguent. 00:00 03:00 06:00
 13. 13. 3.Les galàxies Les galàxies son agrupacions de milers o milions d’estreles juntament amb fragments de gas i roca. El sistema solar es troba en una galàxia espiral anomenada Via Làctea. Espiral Irregular El·líptica
 14. 14. L’exploracio de l’espai L'exploració de l'espai
 15. 15. 1.Els primers satèl·lits artificials Els satèl ·lits artificials són naus que giren en una òrbita entorn de la terra. Els satèl·lits s’utilitzen per a portar coets.
 16. 16. 2.Els vols tripulants L’inici de la carrera espacial amb éssers humans va començar enviant a l’espai al primer home ‘’Jurij Gagarin’’en 1961 , un soviètic que va tripular la càpsula Vostok.
 17. 17. 3.La conquista de la Lluna El 20 de Juliol de 1969, amb la nau Apollo 11, per primera vegada, un astronauta es disposava a petjar el sòl lunar. Milions de persones seguien l’esdeveniment per televisió. Amstrong fou el primer a baixar. Emocionat, va pronunciar unes paraules que s’han fet famoses:”Un xicotet pas per a l’home, i un gran pas per a la humanitat”. Amb el seu company Aldrin i Collins van recollir mostres de roca i efectuaren diversos experiments.
 18. 18. 4.L’exploració espacial hui . L’espai hui en dia està molt visitat .S’han desenvolupat molts vehicles espacials com per exemple : els transbordadors ,les sondes que és diferèncien dels anteriorment nomenats en que no porten tripulants, els satèl·lits artificials que duen aparells d’alta tecnologia, a banda de permetre a l’home comunicar –se, li serveix per conéixer l’univers. . A l’espai hi podrien viure milers de persones , allotjades en immenses estacions espacials amb tots els serveis necessaris. .El pròxim repte ès anar a Mart.
 19. 19. Maria Bellver Eduard Ramirez

×