Wie is de Mol social media analyse aflevering 2
Upcoming SlideShare
Loading in...5
×
 

Wie is de Mol social media analyse aflevering 2

on

 • 18,251 views

Opnieuw afvaller Wie is de Mol ontdekt dankzij online monitoringtool. Welke kandidaat liet online sporen achter. Let op! Spoiler alert!

Opnieuw afvaller Wie is de Mol ontdekt dankzij online monitoringtool. Welke kandidaat liet online sporen achter. Let op! Spoiler alert!

Statistics

Views

Total Views
18,251
Views on SlideShare
2,152
Embed Views
16,099

Actions

Likes
0
Downloads
0
Comments
0

8 Embeds 16,099

https://www.buzzcapture.com 15912
http://www.jaapvanzessen.nl 91
https://twitter.com 33
https://www.google.nl 33
http://inergy20.wordpress.com 26
https://translate.googleusercontent.com 2
https://www.google.com 1
https://www.google.com.au 1
More...

Accessibility

Upload Details

Uploaded via as Adobe PDF

Usage Rights

© All Rights Reserved

Report content

Flagged as inappropriate Flag as inappropriate
Flag as inappropriate

Select your reason for flagging this presentation as inappropriate.

Cancel
 • Full Name Full Name Comment goes here.
  Are you sure you want to
  Your message goes here
  Processing…
Post Comment
Edit your comment

Wie is de Mol social media analyse aflevering 2 Wie is de Mol social media analyse aflevering 2 Presentation Transcript

 • Hints in Social Media Aflevering 2
 • Vorige week ontdekte Buzzcapture de opnameperiode van Wie is de Mol? Klik hier om de eerste zoektocht nog eens na te lezen
 • Maurice Lede twitterde als eerste deelnemer weer vanuit Nederland Hij kon de Mol dus niet zijn, lees hier hoe Buzzcapture deze informatie opzocht. Een Mol laat online geen sporen achter tijdens de opnameperiode.
 • Online monitoring gaat verder dan social media In Buzzcapture kun je op honderden websites zoeken naar berichten over elk onderwerp. Zo keken we naar de berichten over deelneemster “Aaf Brandt Corstius” in de opnameperiode: Periode 1 mei t/m 1 juli 2013.
 • Snel trending topics zien in bepaalde periode Door op de piek in week 21 te klikken krijgen we de trending topics te zien van die week. Dit blijkt veroorzaakt te worden door een column in De Volkskrant van 24 mei (dus tijdens de opnameperiode!) over @NS_online met de titel ‘Team’.
 • Analyse column De column, die ze voordat ze naar Hong-Kong ging geschreven moet hebben, verschijnt 24 mei in de krant en gaat over webcare bij NS. Stukje uit de column: In de Brand Monitor van Buzzcapture is snel te checken wanneer de tweets die Aaf noemt geplaatst zijn..
 • Wanneer is de tweet geplaatst? De eerste tweet uit haar column blijkt op 17 april gestuurd te zijn:
 • Wanneer is de tweet geplaatst? De tweede tweet blijkt ook verzonden te zijn op 17 april.. (al heet de Twitteraar @Kevinski94 ipv @Marvinski 93)
 • Conclusie Dus: Aaf heeft de column van 24 mei al in april geschreven en niet vanuit Hong Kong. Maar we graven verder, want er zijn meer online sporen te vinden.
 • Tweede column Een andere column dan, die van 18 mei over de geboorte van een kleindochter van Bob Geldof: Ook deze moet Aaf vlak voor vertrek naar Hong Kong geschreven hebben, want dit is nieuws van 13 mei. Bron: Telegraaf.nl
 • De derde column dan? In de column van 1 juni wordt gerefereerd aan een artikel van 29 april En in dezelfde column van 1 juni wordt ook gerefereerd aan een artikel van 4 april Klik op de plaatjes om naar de originele bron te gaan. Het is zeer aannemelijk dat ook deze column voor de opnameperiode zijn geschreven.
 • De column van 25 mei Tot nu toe heeft Aaf alle columns die verschenen zijn geschreven over onderwerpen die al gebeurden voor ze vertrok naar de opnames van “Wie is de Mol 2014”, behalve de column die 25 mei online en in de krant verscheen.
 • Column geschreven tijdens opnameperiode Hieruit blijkt dat deze nooit geschreven kan zijn voor de start van de opnameperiode. Bewijs 1: Dit persbericht is van 17 mei, dus na de vertrekdatum van de deelnemers..
 • Column geschreven tijdens opnameperiode Ook refereert Aaf naar een tweet van @EvaLongeria: Deze tweet is van 19 mei. Dat betekent dat Aaf voor 25 mei (datum column) weer langdurig online moet zijn geweest.
 • Conclusie Na een lange online speurtocht kunnen we na Maurice, nu ook Aaf van het lijstje Mollen afstrepen. En Twitter vooral over dit onderzoek, Dan heb jij altijd een alibi! En let op: Volgende week donderdag komen we opnieuw met een Wie is de Mol? Blog, dus blijf ons volgen!
 • Meer weten? Neem contact op met Jaap van Zessen @jaapvanzessen / Buzzcapture Herengracht 180-III 1016BR Amsterdam (010) 320 03 77 www.buzzcapture.com © Buzzcapture