Wie is de Mol afvaller ontdekt dankzij online monitoringtool Buzzcapture (week 3)

10,777 views

Published on

Buzzcapture laat voor de derde opeenvolgende week zien hoe het mogelijk is om online te achterhalen wie de mol in het programma "Wie is de Mol?" niet kan zijn. Wil je niet weten wie er uit gaat, lees dit blog dan niet! (SPOILER ALERT)

Published in: Entertainment & Humor
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
10,777
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
8,348
Actions
Shares
0
Downloads
2
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Wie is de Mol afvaller ontdekt dankzij online monitoringtool Buzzcapture (week 3)

 1. 1. Hints in Social Media Aflevering 3
 2. 2. Eerder ontdekte Buzzcapture de opnameperiode van Wie is de Mol? Klik hier om de eerste zoektocht nog eens na te lezen
 3. 3. Maurice Lede twitterde als eerste deelnemer weer vanuit Nederland Hij kon de Mol dus niet zijn, lees hier hoe Buzzcapture deze informatie opzocht. Een Mol laat online geen sporen achter tijdens de opnameperiode.
 4. 4. Buzzcapture zocht door naar online sporen
 5. 5. Per deelnemer kun je online berichten ophalen door een simpele zoekopdracht Zo vonden we vorige week columns van Aaf en zochten we deze week naar online nieuws over Tygo:
 6. 6. Zo kwamen we uit bij een blog op Waarbenjij.nu van 24 juni 2013: In Buzzcapture was een reisverslag te vinden van mensen die de opnamen hebben gezien: Klik hier om naar het originele blog te gaan.
 7. 7. Ooggetuigen verklappen afvaller Huh, de opnamen waren toch in HongKong? Dat dachten wij ook, maar op Recensiekoning.nl wordt de link tussen El Nido op de Filipijnen en de trailer al gelegd:
 8. 8. Tygo was op de Filipijnen De foto die Tygo op 7 juni op Twitter plaatste (toen iedereen weer terug in Nederland was), is dus (zeer waarschijnlijk) gemaakt op de Filipijnen:
 9. 9. Opvallend bericht Een ander opvallend bericht vonden we op 5 juni op Nu.nl. Weekblad Party brengt op 5 juni een persbericht uit dat zij een interview met Tygo hebben gehad. Had Tygo tijd voor een interview tijdens de opnameperiode? En meldt Tygo dat hij verliefd is terwijl hij zijn vriendin juist 4 weken niet gezien heeft door de opnamen? Eind juli zou de relatie uitgegaan zijn en op 26 september had Tygo weer een nieuwe vriendin. Maar nergens is een bericht over Tygo en Irene te vinden. Hoewel de bron een roddelblad is, is dit bericht wel overgenomen door Nu.nl en Het Parool
 10. 10. Zal Waarbenjij.nu blog afvaller verraden? Grote Wie is de Mol-liefhebbers geloven dat de redactie alles in scene kan heeft gezet, zo reageerde Arjen Lubach vorige week op ons blog op de radio. Het is natuurlijk mogelijk dat de redactie een heuse Waarbenjij-pagina van Esther en Wilrik heeft gemaakt, maar ik acht die kans heel erg klein. Natuurlijk kunnen Esther en Wilrik het fout hebben gezien, maar ook die kans acht ik heel erg klein. We gaan er ergens voor de finale achterkomen!
 11. 11. Al drie afvallers online op te sporen? Door goed te zoeken in online monitoringtool Buzzcapture zijn er dus 3 afvallers te achterhalen. Lees hier hoe we erachter kwamen dat Maurice de Mol niet kon zijn Lees op ons blog waarom we denken dat Aaf de Mol ook niet kan zijn En… Volgende week zullen we opnieuw een blog schrijven met opvallende zaken. Dus blijf ons volgen via @Buzzcapture!
 12. 12. Meer weten? Neem contact op met Jaap van Zessen @jaapvanzessen / Buzzcapture Herengracht 180-III 1016BR Amsterdam (020) 320 03 77 www.buzzcapture.com © Buzzcapture

×