Special Insight # 46 - 30 jaar in business

128 views
71 views

Published on

Published in: Career
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
  • Be the first to comment

  • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
128
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
1
Actions
Shares
0
Downloads
2
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Special Insight # 46 - 30 jaar in business

  1. 1. ©SEG int. VOF | Lekdijk 173 | 2957 CG Nw. Lekkerland. | T: 0184 68 57 25 | F: 0184 68 64 82 | M: 062 888 555 3 | Info@Optimalist.nl l www.Optimalist.nl | K.v.K. Dordrecht: 23064246 | www.linkedin.com/in/arjankoopmans Succes, Ervaring, Groei MÉÉR RENDEMENT UIT MENSEN 30 jaar in business Dit keer ontvang je een hele speciale special ‘e’dition. Ons bedrijf bestaat deze maand namelijk 30 jaar! In maart 1983 begon ik, naast mijn baan, als ondernemer in recruitment, training en coaching. De bedrijfsnaam was ‘VOF Artek’. Dit komt van ARjan en ThEa Koopmans. In februari 1987 nam ik ontslag bij mijn eerste en laatste baan als kwaliteitsanalist bij Van Nelle koffie. Dit was mogelijk doordat ik naast Artek, nog een bedrijf was begonnen: Media Expresse. Rond 1990 veranderden we de naam Artek in SEG int. Vooral vanwege het internationale karakter en ook de samenwerking met andere ondernemers en het verlangen dat nog verder uit te bouwen. Bovendien was in die tijd een Special Edition uitvoering, van grammofoonplaat tot auto, heel populair. Met de naam Special Edition, kon ik leuke dingen doen, zoals deze Special ‘e’dition nieuwsbrief, special training, special support enz. Twee bedrijven leiden was alleen mogelijk dankzij mijn echtgenote, Thea Koopmans. Het was niet altijd gemakkelijk voor haar, zeker niet als ik weer eens in het buitenland zat en zij er alleen voorstond. Bedenk daarbij dat we nog geen mobiele telefoon of e-mail hadden. Vanwege het grote aantal wanbetalers heb ik samen met een vennoot incassobureau Justice BV opgericht. Het probleem daarmee omgezet in een zakelijke kans. Zowel Media Expresse als Justice heb ik verkocht. Justice al na een paar jaar, want ik vond de vele bedreigingen van de ‘klanten’ niet bepaald fijn. Media Expresse ging in 2004 naar een andere eigenaar. Daardoor kwam de volle focus op SEG int. Dat is tevens het jaar dat ik een nieuwe naam bedacht: Optimalist. Eerst als een beroepsnaam. Deze naam heb ik toen meteen geregistreerd bij het Benelux merkenbureau. In 2005 ben ik begonnen met het versturen van de e-learning nieuwsbrief: de Special ‘e’dition nieuwsbrief. Aanvankelijk wekelijks, en sinds de laatste 4 jaar tweewekelijks. Aangezien SEG int inmiddels al ongeveer 23 jaar meegaat werd het tijd voor een nieuwe aanpak. Allereerst heb ik o.m. een beroepscode vastgesteld, een unieke klantgerichte garantieregeling bedacht en mijn eerste boek gepubliceerd: ‘Spreek met impact!’ In 2012 kwam Bram er als co-trainer en coach bij en zijn we samen aan een fresh up van het bedrijf begonnen. Waar staan we nu?
  2. 2. ©SEG int. VOF | Lekdijk 173 | 2957 CG Nw. Lekkerland. | T: 0184 68 57 25 | F: 0184 68 64 82 | M: 062 888 555 3 | Info@Optimalist.nl l www.Optimalist.nl | K.v.K. Dordrecht: 23064246 | www.linkedin.com/in/arjankoopmans Succes, Ervaring, Groei MÉÉR RENDEMENT UIT MENSEN De naam: Optimalist® hebben we inmiddels bij de Kamer van Koophandel geregistreerd als bedrijfsnaam. Voorlopig eerst als handelsmerk onder SEG int. Maar SEG int. zal op termijn verdwijnen. De nieuwe huisstijl zullen wij komende weken stap voor stap invoeren. We hebben 3 ontwerpers gevraagd en kozen unaniem voor het ontwerp van Koen Leerentveld: (www.capable4.nl) In dit logo komt vooral tot uiting:  Mijn motto: ‘Het leven is als een boemerang; je ontvangt wat je geeft.’  Twee trainers die samen één visie uitdragen uitgebeeld in twee boemerangs die samen één geheel persoon vormen.  De universiteitspet die uitdrukking geeft aan het onderwijzend karakter van dit bedrijf  De 4 basiskleuren van DISC®  Duidelijke en bondige omschrijving van de bedrijfsactiviteit Je zult binnenkort het briefpapier, flyers en website in deze huisstijl zien veranderen. Naast dit alles hebben we verder nog een faceboekpagina gemaakt. Heb je er al gekeken? En: ‘vind ik leuk’ aangevinkt? Volop korte en waardevolle adviezen in een eigentijdse vorm: www.facebook.com/deoptimalist Inmiddels hebben Bram en ik beiden een e-boek geschreven:  Creëer een winnend zelfvertrouwen (Arjan)  Verander stress naar succes (Bram) Deze zijn nog niet verkrijgbaar, want we zijn bezig om deze e-boeken in een unieke marketing aan te gaan bieden. Een e-boek met mogelijkheden zoals je nog nooit hebt gezien…! Indien je met deze boeken gaat werken, zal dat een unieke en uiterst effectieve manier zijn om de geboden kennis tot jouw wijsheid en vaardigheid te maken. Wij hebben dit zelf bedacht en ontwikkeld vanuit een beleving vanuit de klant in plaats vanuit de aanbieder. Daarom zijn we op dit moment de eersten in Nederland die dit zo zullen gaan doen. Nieuwsgierig? Houd de e-mail in de gaten! En nu we het toch over e-mail hebben. Ook de tweewekelijkse Special ‘e’dition e-learning nieuwsbrief gaan we onder handen nemen. Die gaan we niet meer via outlook versturen maar op een professionele manier via een gespecialiseerd programma. Al met al valt of staan al onze plannen, met jou als onze enorm gewaardeerde relatie. Zonder trouwe en tevreden klanten kan immers geen enkel bedrijf overleven. Wij hopen dan ook dat je ons in de toekomst ook trouw wilt blijven. Als lezer van de nieuwsbrief en/of faceboekfan en/of als klant. Wij zijn in ieder geval enthousiaster dan ooit. We bruisen van de ideeën en energie om je van dienst te mogen zijn. Je bent gewend dat deze e-learning nieuwsbrief adviezen bevat voor een gelukkiger en succesvoller leven. Vandaar volgen hier nog enige tips vanuit mijn inmiddels 30 jarige ervaring; niet als maatgevend, wel als zodanig door mij persoonlijk zo ervaren en jou wellicht kunnen helpen:
  3. 3. ©SEG int. VOF | Lekdijk 173 | 2957 CG Nw. Lekkerland. | T: 0184 68 57 25 | F: 0184 68 64 82 | M: 062 888 555 3 | Info@Optimalist.nl l www.Optimalist.nl | K.v.K. Dordrecht: 23064246 | www.linkedin.com/in/arjankoopmans Succes, Ervaring, Groei MÉÉR RENDEMENT UIT MENSEN Grootste gemaakte fouten:  Investeren zonder goed overleg vooraf met de accountant  De eerste jaren te snel en te veel innoveren in een langzaam veranderende markt en de laatste 10 jaar had ik eigenlijk veel sneller moeten innoveren in een zeer snel veranderende markt.  Teveel zelf willen doen; te weinig mensen om me heen verzameld die verder waren dan ik waar ik me aan op kon trekken.  Teveel naïef vertrouwen op mensen (medewerkers, compagnons, leveranciers, geldleners enz.)  Te veel uren gemaakt. Het werk zo uitdagend en leuk vinden, dat ik het te vaak voor liet gaan op m’n gezin. Terwijl je het dáár nu juist voor doet. Mijn vader wees me er al op, maar juist hem wilde ik bewijzen dat ik het beter wist… Overigens ben ik op 9 sept. dit jaar wél 25 jaar gelukkig getrouwd! Maar dat is meer de verdienste van mijn echtgenote Thea, dan van mij  Grootste goede zetten:  Lekker avonturen met nieuwe bedrijven en concepten en daardoor meerdere inkomstenbronnen (achteraf; net als Donald Trump en Richard Branson gedaan hebben, alleen hebben zij beter geboerd)  Durf om te ondernemen en enig risico te nemen, pro-actief zijn, kansen zien en benutten. Niet alleen praten en denken, maar vooral ook DOEN.  Na een eenmaal genomen beslissing doorzetten, niet te snel opgeven. Kijken wat wél kan i.p.v. klagen hoe het niet kan  Constant blijven leren en aan mijn persoonlijkheid werken  Soms mis hebben gehad accepteren als onvermijdelijk en loslaten. Gemaakte fouten als een leerproces zien.  Werken binnen kaders als o.a. integriteit en zo goed mogelijk mijn Christelijke waarden. Geven aan- en inzetten voor goede doelen.  Thea trouwen Zij heeft altijd achter mij gestaan, moreel en fysiek gesteund en geholpen; ook in zeer zware tijden en ook als ze het niet met me eens was. Arjan Koopmans Optimalist®

×