How to: Big Brand Moments Jaarplanning Tutorial

3,460
-1

Published on

Leer stap voor stap hoe de Big Brand Moments jaarplanning werkt. Big Brand Moments is een model dat je kunt gebruiken om je marketingcommunicatie te organiseren. Je bereikt je doelgroep door gebruik te maken van zeven belangrijke momenten die je gedurende het jaar vaststelt. Met dit model kun je de communicatie doelstellingen in een overzichtelijke planning bepalen, implementeren en monitoren.

Kijk voor meer info op bigbrandmoments.com of probeer het gratis op bigbrandmoments.com/register

Published in: Marketing
0 Comments
2 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

No Downloads
Views
Total Views
3,460
On Slideshare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
7
Actions
Shares
0
Downloads
46
Comments
0
Likes
2
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

How to: Big Brand Moments Jaarplanning Tutorial

 1. 1. bigbrandmoments.com BIG BRAND MOMENTS 1 TUTORIAL
 2. 2. DE BASIS VAN BIG BRAND MOMENTS (BBM) Het BBM Model maakt het voor een bedrijf eenvoudiger te focussen op hun communicatie. Slechts zeven momenten per jaar worden in de spotlight geplaatst om de aandacht te trekken van jouw communicatiedoelgroep. De momenten worden ruim van te voren bepaald zodat je alle tijd hebt om ernaar toe te werken. Aan de basis van elke BBM staan de kernwaarden welke nauwgezet en herhaaldelijk worden gecommuniceerd.
 3. 3. KERNWAARDEN Kernwaarden zijn essentieel voor het goed uitvoeren van een Big Brand Moments plan. Jouw kernwaarden bepalen het succes! Welke kernwaarden hangen aan jouw product, dienst of merk? Schrijf ze nu op een briefje. Je zal ze nodig hebben.
 4. 4. DOEL EN DOELSTELLING Het doel is om beter te worden. De doelstelling is de vertaling in harde cijfers. Wat zijn jouw doelstellingen voor komend jaar? Er zijn zowel marketing en communicatie doelstellingen. Denk daarbij aan kennis, houding en gedragsdoelstellingen. Het BBM model kan je te helpen deze doelstellingen te realiseren.
 5. 5. BIG BRAND MOMENTS 5 jaarplanning STAP VOOR STAP
 6. 6. DE BBM JAARPLANNING Met de BBM jaarplanning bepaal je: • Teamsamenstelling • 7 Big Brand Moments • 7 deadlines • De marketingcommunicatiedoelgroepen • De middelen per BBM • De doelstellingen per BBM STAP VOOR STAP
 7. 7. Wie zitten er in je team?
 8. 8. Je kunt hier je team samenstellen en de bevoegdheden van het team regelen. Wie zitten er in je team?
 9. 9. Wat is je visie, missie en ambitie?
 10. 10. De visie, missie en ambitie van jouw bedrijf of product zet je in de Settings zodat ze bij elke planning voorbij komen. Wat is je visie, missie en ambitie?
 11. 11. Wat worden 
 jouw Big Brand Moments?
 12. 12. Bepaal zeven momenten per jaar die geschikt zijn om jouw bedrijf of product te communiceren. Bijvoorbeeld vaderdag of een branche-gerelateerde beurs. Denk ook eens out-of-the-box. Wat worden 
 jouw Big Brand Moments?
 13. 13. Welke datum hanteer je?
 14. 14. Dit is de datum van het Big Brand Moment. Welke datum hanteer je?
 15. 15. Wie zijn de doelgroepen van jouw Big Brand Moment?
 16. 16. Hier geef je een naam aan je interne en externe doelgroepen en kan je ze kort beschrijven. Je kunt bijvoorbeeld aangeven of het om mannen of vrouwen gaat, hoe oud ze zijn en waar ze wonen. Wie zijn de doelgroepen van jouw Big Brand Moment?
 17. 17. Welke middelen ga je inzetten?
 18. 18. Je kunt eenvoudig interne en externe communicatiemiddelen toevoegen en deze later koppelen aan doelgroep en verantwoordelijke collega. Tevens kan je aangeven welke frequentie elk middel heeft en welk bereik. Welke middelen ga je inzetten?
 19. 19. En wat zijn je doelstellingen?
 20. 20. Je kunt per Big Brand Moment meerdere doelstellingen definiëren. En wat zijn je doelstellingen?
 21. 21. Wat is je budget voor dat Big Brand Moment?
 22. 22. Verdeel je jaarbudget over de verschillende BBM’s. Onderaan de streep worden ze vanzelf opgeteld. Wat is je budget voor dat Big Brand Moment?
 23. 23. BIG BRAND MOMENTS 8 jaarplanning REGISTREER JE OP EN PROBEER HET GRATIS
 1. A particular slide catching your eye?

  Clipping is a handy way to collect important slides you want to go back to later.

×