Bureaupresentatie 2010 - Blutarsky - bureau voor merkactivatie

1,050
-1

Published on

Bureaupresentatie Blutarsky

www.blutarsky.nl

Published in: Business, Travel
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total Views
1,050
On Slideshare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
0
Actions
Shares
0
Downloads
9
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide
 • Blutarsky is onze naamgever. Komt uit de film National Lampoon’s Animal House, een klassieker. De beide oprichters van het bureau waren beide groot fan van deze film in hun jonge jaren.
 • Een klein stukje geschiedenis
 • Wat betekent dit voor onze campagnes?
 • Belangrijk! Het is belangrijk om te zien wat ingrediënten kunnen zijn, het is niet gezegd dat dit garanties geeft of dat er bepaalde ingrediënten niet in of uit kunnen worden gehaald.
 • Activatie geeft vaak iets of bied iets aan in ruil om te interacteren met het merk. In dit geval het verrassingspakket van TNT Post Pakketservice op de Libelle Zomerweek. Bezoekers konden voor 2 euro een pakketje vol verrassingen aan zichzelf of een vriendin sturen. Een promotie voor de consumentenpakketdienst Parcy en om mensen de emotie van een pakketje te laten voelen.
 • Activatie heeft uiteraard toegevoegde waarde voor de adverteerder. Dat gaat vaak verder dan alleen maar aandacht of awareness en is meer concreet. Een adres, een e-mailadres, een login, iets sharen in een web 2.0 omgeving, een social network, meedoen aan een spel of een brochure aanvragen. Hele concrete interactie en uitwisseling
 • Acitvatie is portable. Het gaat verder dan een uiting in print of RTV. Het leeft langer, het is aangehaakt op op zijn minst een actiesite, maar vindt ook zijn weg naar social networks als mobile applicatie, kortom het is connected. Het is bereikbaar, verbonden, transparant en alom aanwezig. Dat maakt het ook complexer om over na te denken en zwaarder om te managen.
 • Activatie kent vele verschijningsvormen. Juist om steeds de aandacht te trekken en om een diepere interactie met de consument te bewerkstelligen. Door verrassend te zijn vind je keer op keer ontvankelijke consumenten en daar kan je je slag slaan. Dit brengt een uitdaging met zich mee, want het meten en evalueren van campagnes valt vaak niet binnen bestaande formules, dit heeft ook gevolgen voor bijvorbeeld media-inkoop. De marketeer en het bureau moeten business cases leren bouwen en begrijpen.
 • (merk)Activatie is wat anders dan actiemarketing. (merk)Activatie houdt in dat je conversie en resultaat probeert te behalen op alles wat je doet, maar dat je niet uit het oog verliest dat je ook nog een merk aan het bouwen bent. Daarnaast impliceert activatie meestal interactie en gebruik van internet en die hebben continue aandacht nodig en zijn zeker niet klaar als ze af zijn, zoals een poster of een commercial dat wel kan zijn. Onderhoud en content management zijn belangrijke componenten, waar ook het creatieve aspect niet weggelaten kan worden.
 • Waarom is dit belangrijk om te weten? Nou, het is goed om te weten wat je gaat doen en wat het je heeft te bieden. Door dat te doen kan je beslissingen maken over de risico’s die je wil nemen, de verwachtingen die je hebt en of het voor jouw merk of product geschikt kan zijn.
 • Als je als merk interactie wilt, dan moet je durven geven. Dat kan gaan om premiums of voordeel of winnen, maar dat gaat ook om vertrouwen. Consumenten zijn slim en als je jezelf als merk toegankelijk maakt voor consumenten moet je er rekening mee houden dat ze door slecht doordachte boodschappen heenprikken. Maak een goede risico-afweging.
 • Blutarsky doet merkactivatie en dat betekent dat er meer disciplines aan tafel zitten en dat er meer te managen valt. En dan is het vaak ook nog verrassend of innovatief en dus nooit eerder gedaan, dat is het voornaamste want een film of een commercial maken is helemaal niet makkelijker dan bijvoorbeeld een internetapplicatie, maar het is wel veel vaker gedaan en er is veel meer traditie en ervaring in. In activatie wordt nog veel ontdekt. Dan is het vaak ook nog zo dat er een ander proces en een ander tempo zit in de verschillende projecten. Software-ontwikkeling is iets anders dan een film maken. Afstemming is dus zeer belangrijk.
 • Blutarsky definieert resultaten niet in bereik maar in conversie. En die conversie kan zelfs een transactie betekenen. Met het versturen van pakketjes op een beurs kan je de standkosten terugverdienen. Met een reisactie op internet kan je zoveel geld genereren dat je marketingbudget geen kosten zijn, maar een aanloopinverstering. Met rendement dus, dat is een belangrijk verschil. Met een spelletje voor V&D kan je emailadressen binnenhalen waarvan je weet hoeveel omzet ze je opleveren. Als marketing rendement kan halen veranderd dat de kijk op budgetten.
 • Blutarsky maakt veelal gebruik van een middelenmix waarin o.a. internet, interactie of mobile voorkomen. Daarnaast zijn er nog tal van web2.0 apps (youtube, hyves) die ervoor zorgen dat de consument alles kan delen, vergelijken en reproduceren. Kortom, er gebeurt potentieel nogal al wat met de uitingen die je de wereld instuurt. Regie betekent plannen hoe alles op zijn plek komt, maar ook reageren op wat er zoals gebeurt (positief en negatief) en modereren wat je kan. Daar zijn dus resources voor nodig.
 • Activatie kan op kleine schaal. Als je een doelgroep van 1000 mensen hebt en je kan ze bereiken via e-mail of een social network of hoe dan ook, dan kan er al heel effectief gecommuniceerd worden. Voor producten met een hoge marge kan dat al snel. Dit is natuurlijk niet nieuw, maar het betekent ook dat als je een doelgroep van 100.000 mensen hebt, dat je die in groepen van 1000 op specifieke kenmerken kan benaderen met één en dezelfde actie. Dat maakt activatie interessant, omdat dan de conversie omhoog schiet. Het is dan wel de kunst om goed op de merkconsistentie te blijven letten.
 • Een succesvolle case is een succesvolle afstemming van de krachten die spelen. Ten eerste moet de strategie en de business vastliggen, daarna moet alles technisch/operationeel goed afgestemd zijn en tot slot moet het creatief van hoog niveau zijn, dus zowel passend bij het merk als inspirerend om de consument te activeren.
 • Zoals eerder gemeld: activatie is complexer en er zitten meer disciplines aan tafel. Als je daarin wilt slagen heb je een bureau nodig dat technisch en operationeel uit de voeten kan. Dus zowel creatieve als technische disciplines kan begrijpen en managen. Van regisseur en producer tot systemarchitect. Ook beheer, hosting, deployment etc moet allemaal in de gaten gehouden worden.
 • Het blijft wel merkcommunicatie. Dus onderhavig aan een merkbeeld en in lijn met de huisstijl. Concurrerend met andere grote merken. Het is maar al te vaak een flinke strijd om tussen alle functionaliteiten nog een boodschap terug te vinden. Marketeers raken verstrikt in eindeloze mogelijkheden en kunnen geen keus maken.
 • Case beschrijving Operation Splinter Cell Revelation
  De klantvraag
  De release van de game Splinter Cell Conviction van 15 april 2010 was aanleiding voor een pitch van Ubisoft. De game voor Xbox en pc is het zesde deel in de serie actiespellen van hoge kwaliteit. De basis van het Ubisoft-spel is de gelijknamige roman van Tom Clancy met Sam Fisher in de hoofdrol.
  Ubisoft schreef de pitch uit om dit spel op een passende en vooral innovatieve manier te introduceren bij het Nederlandse publiek. Wij wonnen die met ons idee voor Operation Splinter Cell Revelation.
  Het denkwerk
  Een spannende nieuwe game, die introduceer je op een originele en innovatieve manier. Gamers trek je tenslotte niet over de streep met `zomaar’ advertising.  Ze laten zich graag overhalen door cutting edge promotie en door andere gamers.  En op zo’n wijze dat je al een voorproefje van de game krijgt die smaakt naar meer. Zowel qua innovatie als verhaallijn. Dat zijn de pijlers waarop we, als brand experience, een spel ontwikkelden met de ingrediënten uit Splinter Cell.
  De oplossing
  Je speelt het spel op de Amsterdamse Wallen, een locatie die perfect past bij het karakter van de game. De speler is een Third Echelon agent, door het hoofdkantoor naar Amsterdam gestuurd om de dood van een Third Echelon agenten te onderzoeken. Gaandeweg komt de speler erachter dat Sam Fisher de agenten vermoord heeft omdat hij op zoek is naar de moordenaar van zijn dochter. De speler die alle hints snapt en het spoor goed volgt komt uit bij Sam’s secret hide out. En daar wacht een grote verrassing…
  Het spel speel je met behulp van Layar op je smartphone. Via je smartphone krijg je missies, in totaal 6. Die bestaan uit meerkeuzevragen en geluidsfragmenten. Die gaan over de verschillende locaties waar je naartoe geleid wordt. Het meest bijzondere: de realiteit wordt, wanneer je om je heen kijkt door je smartphone, opeens heel anders. Dat komt door Layar, de augmented reality browser. Door het camerabeeld van het mobieltje is allerlei informatie als laag over de werkelijkheid toegevoegd. Zo verandert een kale gevel op de Amsterdamse Wallen ineens in ‘Sergey’s Gunshop’ en in een steegje verderop wordt een crimineel uit het raam geschoten. Net echt.
  Bekijk de website van het spel.
  Het resultaat
  Operation Splinter Cell Revelation is live gegaan in april 2010. De pers was razend enthousiast! Omgerekend hebben we binnen één week een mediawaarde van rond de 300.000 euro gerealiseerd. Er zijn artikelen terechtgekomen in de Spits, de Metro en het Parool en op alle major game sites en blogs. Tot op de dag van vandaag wordt het spel nog steeds zo’n twintig keer per week gespeeld.
  Bekijk ook ons filmpje. http://www.youtube.com/watch?v=-z0O3Vs8yVI
 • Case beschrijving Slimme tijden
  De klantvraag
  Tijdschrift Lof maakt zich sterk voor een betere verdeling van werk en gezin voor werkende ouders. Een verbeterpunt ligt bij de jonge vaders. Zij kunnen bijvoorbeeld slimmer omgaan met de tijd die ze besteden aan hun kinderen en aan hun carrière. Aan ons de vraag om samen met E-mark de vaders van Nederland zich hier bewust van te maken.
  Het denkwerk
  Lof klopte bij ons aan met een serieus onderwerp en een enorme doelgroep. Hoe krijgen we dat over het voetlicht met internet als belangrijkste medium? Onze oplossing: creëer een online buzz door de boodschap ”slimmer werken” in humor te verpakken. Zo trek je de doelgroep naar het platform boordevol relevante informatie, inclusief een handige Slimme Tijden-test om slimmer werken te toetsen aan de eigen praktijk.
  De oplossing
  We wilden vaders laten zien dat het leuk is om tijd met je kinderen door te brengen.
  Daartoe bedachten we een viral voor een nieuwe sport speciaal voor vaders en hun baby’s: Maxi curling. Het filmpje laat vaders zien die met hun baby’s in de maxi cosi gaan curlen. Een goedverpakte boodschap die veel mensen aanspreekt en dus lekker veel doorgestuurd wordt. Via de viral leiden we de werkende vaders vervolgens naar het online platform slimmetijden.nl.
  Daar kun je als werkende vader de test doen om te kijken hoe jij je werk en zorgtaken nóg beter kunt combineren. Naast nieuwe inzichten maak je zo bovendien kans op een iPad. Op het platform vind je daarnaast ook nuttige tips, aansprekende testimonials en verwijzingen naar allerlei regelingen die het leven van werkende ouders iets makkelijker maken.
  Daarnaast maakten we een officiële Maxi Curling site, voor alle bezoekers die de term googleden. Via deze site kom je er achter dat maxi curling helaas niet echt bestaat en wordt je doorgeleid naar slimmetijden.nl. Zo is de cirkel weer rond.
  Het resultaat
  Binnen een week na de lancering van de viral hadden 70.000 mensen het filmpje online gezien. www.slimmetijden.nl trok 4.236 bezoekers, ruim 300 mensen hadden de test gedaan. De nepwebsite maxi-curling.nl trok 2.986 bezoekers.
  De viral was bovendien te bewonderen in verschillende tv programma’s. Zo zagen 1.233.000 mensen het filmpje in De Wereld Draait Door en 1.065.000 in Editie NL.
  De Slimme Tijden campagne overtrof daarmee alle verwachtingen.
 • Case beschrijving Weekend Weg actie
  De klantvraag
  Neckermann pakte leuk uit tijdens het vroegboekseizoen. Wanneer je begin 2010 een zomervakantie boekt bij Neckermann, krijg je een gratis weekend weg in een hotel in de Benelux.
  Neckermann vroeg ons een online campagne te bedenken. Om bekendheid aan de vroegboekactie te geven en de consument daarmee ook in beweging te zetten. Laat dat nou precies passen in ons activatiestraatje.
  Het denkwerk
  Consumenten activeren, bij je merk betrekken, een leuke online actie bedenken die aansluit bij de TV-commercial, verschillende media benutten en dat allemaal binnen het budget. Leuke uitdaging.
  We wilden dus iets ontwikkelen waardoor de consumenten niet alleen vroeg gaan boeken, maar ook op een positieve manier in aanraking komen met het merk Neckermann. Zodat ze volgend jaar weer terugkomen. En /of hun vrienden op de actie attenderen. Want die willen vast ook op vakantie, toch?
  De oplossing
  Omdat het weekend weg in de commercial werd gevisualiseerd door een gele weekendtas, stelden we dat beeld centraal in de campagne.
  Dat resulteerde in een actiepagina waarin we de totale actie aan de consument uitleggen en diverse middelen die voor traffic naar die pagina moesten zorgen. Zoals bijvoorbeeld een e-mailing, banners en advertorials Voor de mensen die een weekend weg voucher hebben gekregen maakten we een boekingstool en tot slot hebben we twee speciefieke acties gedaan.
  Eén Hyves activatie en een valentijnscampagne. Valentijnsdag viel immers binnen het vroegboekzeizoen. TasMania speelde zich af op Hyves. Daar konden mensen weekendtassen op hun profiel verzamelen door deze bij andere van hun Hyves account af te pakken. Degene die de meeste tassen had, won een Neckermann Cheque van € 1000,-.Tassanova speelde zich af rondom Valentijnsdag. Door hartjes en gele Neckmannetjes uit de lucht te schieten, scoorde je punten. Haalde je de meest punten die dag, won je een romantisch diner voor twee. Meteen een mooi moment om het eens over de zomervakantie te hebben…
  Het resultaat
  En de resultaten? We hebben nog niet alles binnen, maar TasMania en Tassanova waren alvast een groot succes. TasMania had 100.000 unieke bezoekers in 2 weken, wel 6.000 deelnemers pikten 45.000 tassen weg op Hyves.
  Tassanova werd ruim 118.500 keer gespeeld! De game werd 13.500 keer uitgespeeld, 8.500 keer opnieuw gespeeld en het aantal highscores was 13.330. En niet onbelangrijk: het aantal unieke e-mailadressen die een highscores hebben gezet: 5.300. En daar zijn we best een beetje trots op.
 • Case beschrijving Rabo-Rust
  De klantvraag
  “Hoe zetten we internet in binnen onze bestaande Rabo-Rust campagne en hoe genereren we daarmee leads voor ons hypothekenbedrijf?” Met die vraag klopte Rabobank ZuidwestFriesland in tijden van financiële crisis bij ons aan.
  Het denkwerk
  Omdat een persoonlijk adviesgesprek in het overgrote deel van de gevallen tot het afsluiten van een hypotheek leidt, adviseerden we Rabobank ZWF om zich te focussen op die gesprekken. Dus niet alleen Rabo-Rust laden en naamsbekendheid opbouwen rondom het thema Rabo-Rust, maar ook heel concreet: starters uit de regio verleiden tot een hypotheekgesprek.
  Ook adviseerden we om goed gebruik te maken van die regio. Dus offline in de regio impact en rumoer maken en die vervolgens online afvangen en doorvertalen.
  De oplossing
  Kom op gesprek, vraag een vrijblijvende hypotheekofferte aan en je krijg van ons….een Philips Wake-up Light. Dat werd de essentie van de Rabo-Rust campagne. Een Rabo-Rust waardige wanna-have waarmee starters alvast konden ervaren hoe lekker rustig het wakker worden is, zo’n Rabobank hypotheek. Rondom de actie richtten we een rustgevende actiesite in, waar direct een gesprek aangevraagd kon worden. We communiceerden de actie via banners, mailings, abri’s, de winkelvloer en het mobiele Rabo-Rust punt (om daar te kunnen zijn waar starters zijn).
  Het resultaat
  Ondanks komkommertijd en moeilijke huizenmarkt, behaalden we gewoon de gestelde doelstelling van 400 geaccepteerde offertes in 4 maanden. En daar werden zowel wij als de Rabobank ook best lekker rustig wakker van.
  Behoefte aan ruisende bomen, kabbelend water of een pingelende windgong?
  Kijk dan ‘ns op www.raborust.nl
 • Case beschrijving Shop till you drop
  De klantvraag
  Communiceer de lancering van de webshop www.vd.nl. Maak duidelijk dat V&D nu ook het bekende warenhuis thuis brengt en laat de doelgroep (vrouwen tussen de 30 en de 40 jaar) kennismaken met de webwinkel. Verzamel ondertussen zoveel mogelijk e-mailadressen.   
  Het denkwerk
  Een verslavende viral game = een berg e-mailadressen. Valt er ook nog iets echts leuks mee te winnen, dan gaat het helemaal loos. En dus dachten we direct aan een viral game. Niet zomaar een spelletje, maar een spel dat zich afspeelt in het online warenhuis zelf. En dat ook nog eens de droom van de doelgroep als uitgangspunt heeft: een warenhuis leegshoppen! Zo komt de doelgroep tijdens het spelen al in aanraking met de veelheid aan producten die te vinden is het online warenhuis en die je nu dus ook allemaal thuis kunt laten bezorgen.   
  De oplossing
  We ontwikkelden de game ‘Shop till you drop’ rondom iets waar het warenhuisgevoel vanaf straalt: de roltrap. We bouwden een deel van de webshop na en plaatsten er een roltrap middenin. Doel van het spel: stap op de roltrap, shop online zoveel mogelijk spullen bij elkaar door er op te klikken, maar blijf in evenwicht en val niet van de roltrap. Als je wint mag je alles wat je bij elkaar hebt geshopt houden. Van koffie tot panty’s en van een BH tot een Nespresso-machine, typisch warenhuis, typisch V&D. Door het spel onbeperkt speelbaar te maken, werd het verslavende element nog eens extra gestimuleerd.
  Het resultaat
  Het spel trok 220.000 unieke bezoekers. Het werd 1,2 miljoen keer gespeeld door 60.000 deelnemers. In totaal werden er 35.000 nieuwe e-mailadressen verzameld. De spelers kwamen op speelse wijze in aanraking met het assortiment en de shop, en door het winnen van kortingcodes konden ze meteen met korting gaan winkelen in de echte shop. Door bij aanvang van het spel spelers op subtiele wijze te vragen naar hun favoriete shopcategorieën (mode, interieur, etc.) kreeg V&D op speelse wijze interessante marketinggegevens in handen, waarmee toekomstige DM-acties op de voorkeuren van de klant afgestemd kunnen worden.
 • Case beschrijving Home of Comedy
  De klantvraag
  Sonnema (die van Berenburg) wil een jongere doelgroep bereiken. Met hun nieuwe strategie richten ze zich dus op iets wat jongeren leuk vinden: stand-up comedy. Dan doen ze door stand-up shows in studentensteden in heel Nederland, de Sonnema Comedy Tour, te sponsoren. Ze vroegen ons online vorm en inhoud te geven aan het domein stand-up comedy, inclusief de Comedy Tour.
  Het denkwerk
  Wat vinden studenten leuk als het gaat om stand-up comedy? Zo leuk dat we ze daarmee naar sonnema.nl trekken en verbinden met het merk? Waar we bovendien op een interactieve manier veel aandacht kunnen geven aan de Sonnema Comedy Tour? Dat waren de uitgangspunten voor het ontwikkelen van de online tak van het activatieconcept voor Sonnema. Waar we bovendien een heleboel verschillende acties en activaties, zowel online als offline, onder konden hangen. Lekker crossmediaal dus.
  De oplossing
  We ontwikkelden Home of Comedy, hét online platform voor stand-up comedy in Nederland. Op dit platform vind je alles wat te maken heeft met stand-up comedy. Zoals informatie over de Comedy Tour. Maar je kunt als zelfverzekerde student ook je ei kwijt: er is ook een Talent Tour voor onbekend talent.
  Natuurlijk was er niet alleen informatie, maar ook interactie. We bedachten een tool waarmee je online je eigen comedy kunt maken: Comedy on Demand. Die kon je ook als widget plaatsen op je Hyves pagina. De banners hadden de uitstraling van een TV scherm waarop twee bekende stand-up comedians jouw humor vertaalden. Ook vind je op Home of Comedy een coole iPhone applicatie, de Sonnema Sound Shaker. Daarmee maak je in een armomzwaai de geinigste comedy geluiden. Boeoeoeoeh!
  Home of Comedy huist op sonnema.nl, dus mooi in de buurt van Sonnema’s kruidige drankjes.
  Het resultaat
  Zoals gezegd hangen er veel verschillende acties en tools onder het dak van de Home of Comedy. We concentreren ons hier op de Comedy on Demand: een campagne waarmee je via een banner met behulp van comedians Harry Glotzbach en Jeffrey Spalburg de leukste stand-up act in elkaar draait.
  Comedy on Demand werd 3.395.525 bekeken en er werd 87.295 keer geklikt. Det gebeurde door 1.639.833 personen. De click through rate op unieke clicks was 4,57%. Geplaatste gadgets en embedded widgets: 2.000.
  De bezoekerscijfers voor de site groeien nog steeds, evenals de base van e-mailadressen. Een voorbeeld: de site werd in mei 2009 ruim 19.700 keer bezocht.
  Zo waren de resultaten ook nog eens om te lachen.
 • Case beschrijving Exeo
  De klantvraag
  Ontwikkel een creatieve online campagne voor de lancering van de nieuwe SEAT Exeo. SEAT wilde meer mensen naar hun site trekken. Bovendien moet de campagne niet alleen de TV commercials voor de nieuwe auto ondersteunen, maar vooral de merkbeleving van SEAT versterken. SEAT onderscheidt zich van de grijze massa: het combineert Duitse degelijkheid met een modieus Spaans jasje, is tegelijk serieus en fun en levert mooie en betaalbare kwaliteit en design.
  Het denkwerk
  De SEAT Exeo maakt `every drive sensational’ en is bovendien een mooie, zakelijke grote auto vol Spaans temperament. Lekkere pittige auto’s dus en dat vraagt om een sensationele campagne met Exeo als sportief en sexy middelpunt. Banners zijn een prima manier om bezoekers naar je site te krijgen, maar dat moeten dan wel spectaculaire banners zijn. Zo krijgt de doelgroep niet alleen een goed beeld van de Exeo, maar leiden we die ook nog eens heel subtiel naar seat-exeo.nl. De Exeo reed namelijk zo vanuit de banner naar de SEAT website.
  De oplossing
  We zochten de grenzen op van techniek om zoveel mogelijk uit de banners te halen. Hoe? Door uitklapbare 3-D banners te maken waar de Exeo levensecht uit kwam scheuren. Niet alleen werd de auto zo vanuit alle hoeken belicht, hij raasde ook nog eens door naar de Seat site. Heel handig, want daar kon de bezoeker meteen de auto draaien in een 360 graden animatie voor een nóg beter beeld van de wagen. Om vervolgens in een muisklik een proefrit of een online brochure aan te vragen. Het geluid van ronkende motoren en piepende banden maakten de campagne helemaal af.
  Het resultaat
  De campagne was een succes. We trokken 40.682 unieke bezoekers naar seat-exeo.nl. Er werd 56.236 keer geklikt. En 398 mensen vroegen via de banner een proefrit of een online brochure aan. De click-through-rates leverden meer dan vijf keer de bechmark op.
 • Sonnema comedy on demand. Genomineerd door het Nima bij de beste campagnes van Noord Nederland. Op hyves, maar ook in rectangles kunnen bezoekers hun eigen comedy maken door onderwerpen op te geven aan 2 comedians. http://1minuteofcomedy.nl/demo/
 • Case beschrijving Prijs Je Eigen Reis
  De klantvraag
  Neckermann wilde graag aanhaken bij online ontwikkelingen. Enerzijds de opkomende concurrentie van vakantieveilingconcepten en aan de andere kant de groeiende invloed van social media. De opdracht aan ons valt dus te raden: verover een plek binnen social media als Hyves, maak gebruik van een veilingopzet en zet een actie neer die Neckermann breed kan inzetten.
  Het denkwerk
  Social media, dan denken wij Hyves. Met ruim 9 miljoen leden dé bekendste online community van Nederland. Een Neckermann Hyves is ook een mooi platform voor komende acties. En last minutes, dan denken wij: (naast: yeah, vakantie!) lage prijzen. Maar hoe verleid je mensen nou om juist bij Neckermann zo’n last minute te boeken? En hoe kun je dat zo doen dat er flink over gepraat wordt en mensen ook nog eens terugkomen? Bied ze een buitenkans!
  De oplossing
  We bedachten Prijs Je Eigen Reis. Een spel dat je kunt spelen op de Neckermann Hyves. Het werkt als een veiling bij afslag: er worden last minute vakanties aangeboden met een startprijs die elke seconde verder terugloopt. Je biedt op de reis op het moment dat de prijs je bevalt. Zo betaal je nóg minder voor je last minute en hou je ook nog wat geld over voor zonovergoten terrasbezoek. Wie wil dat nou niet? De Hyves gadget Last Minute Warning helpt je ook nog een handje. Die geeft aan wanneer jouw favoriete bestemming aangeboden wordt. Een reis boeken was bovendien nog nooit zo spannend, want als je te laat bent gaat iemand anders er met jouw vakantie vandoor. Over vakantieleed gesproken…
  Het resultaat
  2000 mensen werden lid van de branded Hyves en er werden 100 reizen verkocht, in 2010 verwachten we een verveelvoudiging. Prijs Je Eigen Reis is vooral een opvallende actie die het merk Neckermann neerzet zoals het wil zijn: eigentijds, veelzijdig en klantgericht. Naast de juiste merklading zorgde de actie ook nog eens voor directe conversie.
 • Voor TNT lanceerden we het Parcy Verrassingspakket. Een vrolijke doos vol producten om iemand mee te verrassen. Zo activeerden we de doelgroep: ze gaat met het pakket aan de slag, ervaart zelf de voorpret van het versturen, de spanning van het krijgen, de lol van het uitpakken. Als ultieme plaats voor de verkoop van het pakket kozen we de Libelle Zomerweek. Er werden 25.000 Parcy Verrassingspakketten verkocht en dat hadden er nog veel meer kunnen zijn, want het pakket was in no time uitverkocht.
 • Valentijns campagne (online, email, radio)
 • Bureaupresentatie 2010 - Blutarsky - bureau voor merkactivatie

  1. 1. Bureau voor merkactivatie Peter Hoekstra, Patrick Joore
  2. 2. Blutarsky?
  3. 3. Bureau voor merkactivatie Waar komt het vandaan?
  4. 4. Onze visie We kijken niet alleen naar wat een merk te vertellen heeft, maar vooral naar hoe de doelgroep zo gestimuleerd kan worden dat deze actief met de boodschap omgaat.
  5. 5. Onze campagnes zijn meetbaar en gericht op involvement
  6. 6. Onze campagnes zorgen voor aandacht en attentiewaarde in een gefragmenteerde wereld met een enorme information overload
  7. 7. Onze campagnes zijn de effectieve schakel in merkcommunicatie
  8. 8. Onze campagnes zijn ..of sterke one offs voor PR of viral marketing
  9. 9. Onze campagnes Ingrediënten
  10. 10. Ingrediënten There’s something in it for them!
  11. 11. Ingrediënten There’s something in it for you too
  12. 12. Ingrediënten Connectivity (internet, mobile, social, database)
  13. 13. Ingrediënten Verrassende combinaties van middelen (PR, events, virals, seeding, DM, e-mail, print)
  14. 14. Ingrediënten Uithoudingsvermogen: Het is niet klaar als het af is, diepgang vereist vaak lange adem
  15. 15. Wat hebben onze campagnes te bieden? Eigenschappen
  16. 16. Eigenschappen Eerlijke, transparante boodschappen en diepgang
  17. 17. Eigenschappen Portable, crossmediaal en social media
  18. 18. Eigenschappen Meetbare conversie, performance based samenwerken
  19. 19. Eigenschappen Actieve dialoog met de klant
  20. 20. Eigenschappen Effectieve communicatie naar kleine groepen
  21. 21. Activatie, tipping point Hoe bouw je een succesvolle case?
  22. 22. Een succesvolle case De strategie/business component
  23. 23. Een succesvolle case De technische/operationele component
  24. 24. Een succesvolle case De creatieve component
  25. 25. Cases
  26. 26. Ubisoft, Splinter Cell Revelation
  27. 27. LOF, Ministerie van OCW, Maxicurling/Slimme tijden
  28. 28. Neckermann, Tasmania
  29. 29. Rabobank, Raborust
  30. 30. V&D, vd.nl Shop till you drop
  31. 31. Sonnema, Comedy on Demand
  32. 32. SEAT, Layercampagne introductie Exeo
  33. 33. Glengrant, Scottify
  34. 34. HBA, 65+jezelf
  35. 35. Neckermann, Prijs je Eigen Reis
  36. 36. TNT Post Pakketservice, Libelle Zomerweek
  37. 37. TNT Post, Valentijn online en radio
  38. 38. Bureau voor merkactivatie peter@blutarsky.nl, patrick@blutarsky.nl Schotersingel 155 2023 AD Haarlem t:023 - 527 01 22 www.blutarsky.nl

  ×