• Like
Update 2.0
Upcoming SlideShare
Loading in...5
×
Uploaded on

 

 • Full Name Full Name Comment goes here.
  Are you sure you want to
  Your message goes here
  Be the first to comment
  Be the first to like this
No Downloads

Views

Total Views
116
On Slideshare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
0

Actions

Shares
Downloads
0
Comments
0
Likes
0

Embeds 0

No embeds

Report content

Flagged as inappropriate Flag as inappropriate
Flag as inappropriate

Select your reason for flagging this presentation as inappropriate.

Cancel
  No notes for slide

Transcript

 • 1. De vorige keer:• Felicia en Lex trouwden.• Felicia beviel van de kleine Lita.
 • 2. “Waarom kan ze niet altijd zo ieniemini blijven.” mompelt Lex als hij met Lita voorde taart staat. “Helaas kan dat niet, blaas die kaarsjes nou maar uit verveel.” lachtFelicia terwijl ze een ratel uit de kast haalt. “Jaahaa gaan we dan.”
 • 3. “Woehoe kom op grote meid!” roept Felicia, Lex buigt voorover en blaast alle 4 dekaarsjes met gemak uit. Lita kijkt haar vader met grote ogen bewonderend aan. Hijgooit zijn kleine meisje in de lucht en vangt haar even later weer op.
 • 4. “Ahw ik ben zo moe hé, ik heb een setje kleding neergelegd, kan jij haar dataandoen? Oh kan je haar haar ook veranderen? Ik ga slapen denk ik.” gaapt Felicia.“Eh.. Oké?” zegt Lex, Felicia geeft Lita en Lex een zoen en loopt de slaapkamer in.“Kom maar kleintje, mamma is een beetje sacherijnig denk ik.
 • 5. “En nu lekker slapen mooierd,” hij geeft haar een zoen op haar voorhoofd en legthet dunne dekentje over haar heen. “Tluste dapa!” brabbelt Lita en gaat met hulpvan Lex liggen. “Welterusten lieverd.” zegt hij, haar oogjes vallen langzaam dicht enhij kaakt haar vertederend aan.
 • 6. “Oh jij slaapt ook al,” lacht hij als hij de slaapkamer inkomt. “Shhtt, doe niet zovervelend.” mompelt Felicia. Ze valt weer in slaap en Lex kruipt tegen haar aan.Eenmaal lekker tegen elkaar aan valt hij ook in een diepe slaap.
 • 7. De volgende ochtend wordt Lita wakker, ze staat geheel zelfstandig op en zet eenkeel op. “Nama! Dapa! Ikke wakler!” schreeuwt ze.
 • 8. Gelukkig hoeft ze niet lang meer te wachten want Felicia komt al aangewandeld,“jemig, had je niet even kunnen doorslapen dondersteen?” zegt ze slaperig. Zeneemt haar mee naar de woonkamer waar ze haar op het potje zet. “Nu evenblijven zitten meisje, doe maar een plasje voor mamma.” zegt Felicia, Lita kijkt haaraan alsof ze net een vlieg heeft opgegeten, maar snapt na een tijdje toch debedoeling.
 • 9. “Ia klaa!” roept Lita als ze zich van het potje laat glijden. Felicia pakt haar op endraait een rondje. “Mamma’s grote meisje, ik ben zo trots op jou!” roept ze. Litabegint te schateren en Felicia begint ook te lachen.
 • 10. Ze zet Lita in de kinderstoel en probeert de nieuwe breinmelkmachine uit. “Eenskijken, hoe werkt dit ding..” mompelt ze. Ze besluit om maar gewoon op een paarknopjes te drukken en ineens begint het ding als een gek rond te draaien, ze deinstachteruit en slaakt een gil. Als het ding dan eindelijk open floept haalt ze het flesjeeruit en geeft het aan haar kleine meisje. “Kijk eens aan kleintje, een lekker flesje.”
 • 11. Als Felicia zich heeft aangekleed en Lita haar flesje leeg gedronken heeft, haaltFelicia haar uit de stoel en zet haar op de grond neer. “Zullen we wat woordjes gaanoefenen lieverdje?” vraagt Felicia aan Lita, “Ja ja nama!” “Zo hé, wat eenenthousiasme. Zeg dan eens ‘mamma’, zeg maar ‘mamma’.” zegt ze, “nama!” roeptLita, “nee kleine, ‘mamma’, zeg maar ‘mamma’.” “Mamma?” “Ja goed zo! Grotemeid!”
 • 12. Als Felicia ziet dat Lita begint te gapen zet ze haar op het potje, “doe maar eenplasje voor mamma grote kleine meid.” zegt ze als Lita maar een beetje naar haarmoeder staart. “Klaa..” brabbelt ze, “echt waar? Wat een grote meid ben jij!” zepakt haar op en gooit haar de lucht in, “kom schatje, tijd om te slapen.” lacht ze,“teruste mamma.” hoort Felicia haar kleine meisje nog zeggen voor ze in een diepeslaap valt.
 • 13. Als Felicia de kamer van Lita uitloopt ziet ze het ontbijt al op de tafel staan. “Wowwat een service,” lacht Felicia, “ja dat gebeurd niet elke dag toch.” Lex kijkt haarlachend aan, “honger zeker.” zegt hij, Felicia knikt en kijkt op wanneer ze een toeterhoort. “Hmm, moet jij werken? Ik moet niet werken… Maar ik dacht dat jij vandaagvrij was.. Of moet ik toch werken.. Nee ik moet zo werken, niet nu toch?” “Lies,Liesje adem tussen je zinnen door wil je.” Felicia legt haar lepel neer en loopt -
 • 14. naar het raam, er staat een gammele bak voor de deur, “t is voor jou Lex.” Lexspringt op, “shoot dat was ik echt vergeten.” terwijl hij zijn kleding aantrekt komtde oppasser aan, Felicia is net bezig met haar de belangrijkste dingen uit te leggenals Lex terug het huis in komt lopen. “Lieverd, jij moet ook.” zegt hij. Felicia kijk vanhem naar Klazien en terug. “Ga maar, de kleine druif en ik redden het wel.” lacht ze.“Oké veel plezier en succes,” ze geeft Lita een zoen en loopt met Lex mee.
 • 15. Die middag hebben zij en Klazien de grootste lol, Lita kan het heel goed met Klazienvinden en Klazien is hartstikke dol op het kleine meisje. “Nou meiske, zullen we jounu maar even een fruithapje geven?” vraagt Klazien aan de kleine meid, ze kijktKlazien met een schuin hoofd aan en begint dan te kirren. “Ja.. Ja! Klasie, Li etegeven!” Als Lita eindelijk in haar stoel zit met een fruithapje voor haar neus horenze een auto de straat inrijden. “Li, hoor je dat? Pappa is thuis!” “Pappa! Pappa!”
 • 16. “Ja kleine druif, hier is pappa.” lacht Lex als hij binnen komt, hij trekt zijn jas uit enpakt het meisje beet. “Heb je pappa gemist?” lacht hij, Lita begint te kirren als Lexhaar in de lucht gooit en even later weer opvangt. “Lita plasje doen?” Ze kijkt haarvader met een schuin koppie aan en Lex schiet in de lach, “zullen we jou dan maarop het potje zetten kleine grote meid.” zegt hij, “ja! Ja!” Lex zet haar op het potjeen Lita doet wat ze moet doen. “Li Klaar!” roept ze, “grote meid!”
 • 17. Als de telefoon gaat pakt Klazien Lita over en neemt Lex de telefoon op, “kan jijhaar op bed leggen Klazien?..” “Tuurlijk.” “Dankjewel, met huize Lagengraad.” “..”“Ja daar spreekt u mee.” “..” “Nee ik wil geen reisabonnement, nog iets anders?”“…” “Nee dank u wel, fijne dag.” Lex legt de hoorn erop en loopt weg. “Wie was datlieverd.” vraagt Felicia die net het huis binnenloopt, “een of andere man die meeen reisabonnement aan wilt smeren. “Haha, ik ga in bad, betaal jij Klazien?”
 • 18. “Ja is goed, geniet ervan mooierd.” hij geeft haar een zoen en loopt het kamertjevan Lita in, Felicia daar in tegen loopt de badkamer in en opent de kraan. “Evenlekker ontspannen hoor.” mompelt ze, ze gaat voor de spiegel staan en maakt haar,haar los. “Lieverd ik ga eten maken!” hoort ze Lex roepen. “Oké!” roept ze terwijl zehet bad instapt. Als Lex na een halfuurtje roept dat het niet lang meer duurt staptze vermoeid uit bad, “waarom begon die dan ook toen ik net in bad stapte.”mompelt ze.
 • 19. Felicia trekt haar t-shirt weer aan en pakt een pyjamabroek uit de kast, ze looptgapend de kamer in als ze Lex al aan tafel ziet zitten met 2 borden spaghetti. “Weeten hier wel vaak spaghetti hé.” lacht Felicia, “komt omdat het lekker is.” Lex kijktzijn vrouw aan, welke haar ogen langzaam aan dicht vallen “Lies, niet in slaap vallenhé.” Felicia kijkt hem lachend aan, “nee natuurlijk niet gekkerd.” Als Lex opstaatom zijn bord weg te zetten wordt het tegendeel bewezen en valt Felicia met haarhoofd in haar bord in slaap. “Liesje?” Lex kijkt haar verbaast aan, -
 • 20. trekt haar naar achter en schud haar zacht door elkaar, “liesje wordt eens wakker.”Felicia opent langzaam haar ogen, “kijk uit, er zit saus boven je oog.” Lex beginthardt te lachen en veegt de restjes spaghettisaus uit haar gezicht, “ik zei toch, nietin slaap vallen.” Felicia kijkt hem slaperig aan en loopt mompelend naar hunslaapkamer waar ze haar shirtje verwisseld en ze in bed gaat liggen. “Welterustenschat.” zegt Lex lachend als hij de deur zachtjes sluit.
 • 21. Als Lex bezig is met de tafel afruimen hoort hij gebrabbel uit de slaapkamer van Litakomen, “kijk eens aan, mijn ene schoonheid gaat slapen en de ander wordtwakker.” zegt hij lachend als hij de kamer van Lita inloopt. “Pappa!” roept Litaterwijl er een grijns van oor tot oor op haar gezicht verschijnt. “Wil je een plasjedoen druifje?” vraagt hij, “ja en happe,” ze knikt wild met haar hoofd en neurieteen beetje terwijl Lex met haar de kamer uit loopt, een plasje laat doen en haarvervolgens een bordje pap geeft. “Pappa?” vraagt ze, “ja liefje?” hij kijkt het meisje-
 • 22. aan, “mag ik spelen?” vraagt ze met een besmeurde pap mond, “eerst even jegezicht wassen en ik moet je aankleden en dan mag je spelen,” Lex tilt haar uit destoel en spoelt haar mondje af. “Speleuh!” roept ze ongeduldig, “pappa ik wilspelen!” “Wil je nou even je mond dicht houden, je moeder ligt nog te slapen.” Lexheeft het even gehad met haar grote mond en Lita kijkt hem bangig aan. “Sorrypappa.” mompelt ze, “agh het geeft niet kleine, sorry dat pappa schreeuwde, gamaar lekker spelen oké?” hij kijkt haar teder aan en zet haar bij de speeltafel neer-
 • 23. “nu lekker spelen kleintje, ik houd van jou.” hij geeft haar een dikke kus op haarvoorhoofd en loopt naar de slaapkamer toe, waar hij naast Felicia kruipt. Het maaktLita echt niet uit of haar vader bij haar is of niet, zolang zij maar kan tekenen.
 • 24. Wanneer ze er genoeg van heeft en haar oogjes bijna dicht vallen, kruipt ze naar deslaapkamer van haar ouders. “Mamma?” vraagt ze terwijl ze aan de dekens begintte trekken, Felicia opent haar ogen moeizaam en kijkt richting de grond, “wat doejij nu weer hier kleine?” mompelt ze, Lita begint een heel verhaal te vertellenterwijl Felicia haar bed uit kruipt “ja het zal wel.” ze pakt haar op en loopt richtinghaar kamertje, “welteruste kleine.” “Teruste mamma.”
 • 25. Als Felicia net haar kleding aanheeft wordt Lex wakker en gaat boven de dekensliggen. “Kom eens naast me liggen, kampioen.” lacht hij, Felicia schud lachend haarhoofd en gaat naast haar man liggen. “Nu wil je zeker..?” zegt ze, “als het nietteveel moeite is.” lacht Lex. Na wat geflikflooi en het uittrekken van broekenbelanden ze lachend onder de dekens.
 • 26. “Ja je vader heeft het weer lekker voor elkaar, kan ik me zo meteen wéér gaanaankleden.” Felicia tilt Lita haar bed uit en hoort Lex roepen dat hij gaat werken. “Ja‘t is goed met je!” roept Felicia terug. “Wil je wat eten kleine?” vraagt ze, “eerstplasje!” kirt ze, terwijl ze Felicia lachend aankijkt. “Nou vooruit, zullen we dan ookgelijk gaan stappen?”
 • 27. “Kijk eens schatje, een flesje uit dat rare draaiding.” lacht Felicia. “Dankewelmamma..” zegt Lita wanneer ze het flesje in haar handen gedrukt krijgt. Ze beginter gulzig uit te drinken terwijl Felicia ontbijt voor zichzelf maakt. “Mamma benklaar!” roept Lita na een halfuurtje, Felicia verteld haar even te wachten en wasthaar bord af.
 • 28. “Nou, zullen we nu maar gaan stappen dan?” ze tilt Lita uit de stoel en zet haar opde grond neer. “Oké lieverdje, wandel maar naar mamma toe, kom maar.” Feliciaheeft Lita op 2 benen gezet en is een eindje van haar vandaan gehurkt op de grondgaan zitten. “Mamma waarom zo ver..!?” zeurt ze als ze zich op haar knieën laatvallen en naar haar moeder begint te kruipen. “Nee schatje,” lacht Felicia “je moetblijven staan liefje.” ze probeert het nog een keer en laat haar, aan haar handenvasthoudend, een paar stapjes zetten.
 • 29. Als Lita het lopen onder de knie heeft, sprint Felicia naar de badkamer om haarontbijt er uit te gooien. “Oh.. Dit is niet erg handig..” mompelt ze. Ze laat een glaswater vol lopen en drinkt het in één keer op. “Zo meteen maar even naar dewinkel.” ze zet het glas terug naast de wasbak en zet de badkranen aan. “Li? Waarben je?” roept ze, ze hoort een vaag gebrabbel uit een andere kamer komen enloopt de badkamer uit.
 • 30. “Li!?” roept ze nog een keer. “Hier mamma..!” roept Lita vanuit haar kamertje, toenhaar moeder een sprintje trok, was ze naar haar kamertje gelopen om achter haarpianootje te zitten. “Wou je zo graag muziek maken meisje?” vraagt Felicia, “tijdom te gaan zwemmen.” lacht ze terwijl ze Lita poedelnaakt meeneemt naar debadkamer. “Mamma water is nat.” lacht Lita als ze in bad wordt gezet door Felicia,Felicia slaakt een zucht en begint haar lacherig in te zepen. Felicia haalt haar er naeen kwartiertje uit en legt haar warm en wel in haar bedje. “Lekker slapen kleine.”
 • 31. Wanneer Lex uit zijn werk komt zit Felicia in de studeerkamer een technisch boekte lezen om haar vaardigheden bij te werken. “He hard werkend wijfie van me.”zegt Lex wanneer hij de kamer binnen komt lopen en haar een zoen op haarvoorhoofd geeft. Felicia kijkt even op en ziet dat Lex een boek uit de kast pakt, “ohnee niet dat boek weer hé, wil je niet lekker naar bed toe gaan?” zegt ze wanneerze de voorkant van het boek ziet. “Nee ik denk dat ik nog even wat ga eten, ik leghet boek al weg mamma.” lacht Lex terwijl hij het boek weer terug zet en naar dekeuken loopt.
 • 32. “God, hoe is het zo laat geworden.” mompelt Felicia wanneer ze om 12 uur op deklok kijkt, ze slaat haar boek dicht en wandelt naar hun slaapkamer. Ze kleed zichom en gaat in bed liggen. Als Lex later die nacht wakker wordt en klaar is op hettoilet, hoort hij gebrabbel komen uit de kamer van Lita. “Apegaaije leef je nog i-a-de-a JA eneer ik is er nog i-a-de-aa heb mijn eten opgegeet en drinken laten staan i-a-de-a” “Poef.” zegt Lex terwijl hij de kamer binnen komt. “Papaaa!” roept Lita, zegaat staan en wacht tot hij haar uit het wiegje tilt.
 • 33. “He boef, zat jij lekker te zingen? Wat kan jij dat goed.” prijst Lex, Lita. “Kom wegaan happen, dan kan pappa zich omkleden voor werk, heb je lekker geslapen?”vraagt hij aan haar terwijl hij haar mee tilt naar de keuken. “Ja pappa, Lita hadgedroomd over Alien! Hij zat op een pony.” schatert ze. Lex lacht mee en terwijl zeeen heel gesprek voeren over die beruchte alien maakt Lex wat te eten voor haarklaar. “Kijk eens poppedein, een lekker flesje.” Ze kijkt eerst wat vervreemd naarhet rood kleurende flesje maar zet het dan toch aan haar mond.
 • 34. Als ze klaar is met haar flesje en Lex haar uit haar stoel haalt om zich aan te kleden,loopt Lita naar haar potje toe om haar behoeften erop te doen. Die avond zal dezekleine meid alweer een kind worden. Als Lex de slaapkamer uitkomt loopt ze naarhem toe en eist om opgetilt te worden. Lex pakt haar op en ze geeft hem een kusjeop zijn wang. “Pappa is lief.” zegt ze, “Lita is ook lief.” lacht Lex, hij loopt met haarnaar haar kamer en zet haar daar neer.
 • 35. “Ga je lief spelen totdat mamma wakker is? Daarna komt Klazien en vanavond gaanwe taart eten!” zegt hij flink enthousiast. Lita begint te schateren en stemt daarnatoe met haar allerliefste snoetje. “Pappa gaat werken, lief zijn.” zegt Lex, geeft haareen zoen op haar voorhoofd en loopt de kamer uit.
 • 36. Na een halfuurtje wordt Felicia wakker van een vreemd gevoel in haar maag. Zestaat op en kijkt naar beneden. Daar ziet ze een buikje “zwanger..? Oh maar daarhad ik niet op gerekend.” glimlacht ze. Blij is ze er zeker mee, ze trekt haar oudezwangerschapskleding weer aan en hoort buiten getoeter. “Shoot, ik moetwerken!” roept ze, ze waggelt de woonkamer in, zegt gedag tegen Klazien en Litaen loopt rechtdoor de voordeur door. “Nog gefeliciteerd met de aanstaandemevrouw!” roept Klazien terwijl de deur langzaam dichtvalt.
 • 37. Die avond, als Felicia en Lex weer terug zijn van het werk, Klazien is vertrokken ende taart op tafel staat, is er groot feest. De kleinste telg van het gezin gaatopgroeien. “Lang zal Lita leven, lang zal Lita leven in de gloria, in de glo-ri-aa in deglo-ri-aa!” Lex zingt uit volle borst en Felicia neuriet een beetje mee. “Lita is jarig!”roept Lita en kijkt haar moeder lief aan. “Inderdaad kleine meid, kom we gaan dekaarsjes uitblazen.”
 • 38. “Kom je er zo goed bij?” vraagt Felicia, Lita begint te knikken en ziet haar moederhaar wangen bol maken. Zij doet precies hetzelfde en samen blazen ze alle 4 dekaarsjes uit. “Kom op liefje, nu moet je het zelf doen.” zegt Felicia, zo gauw Lita opde grond staat begint ze samen met Lex een hels kabaal te maken. Er verschijnenallemaal lichtjes rond Lita en terwijl ze in de lucht springt, begint haar lichaam teveranderen.
 • 39. Eenmaal op de grond is de transformatie compleet en staat er een groter,zwartharig meisje in de kamer. “O mij.. Mamma, pappa kijk hoe groot ik ben!” “Jaschat, kom taart eten.” Felicia snijd een groot stuk af, legt het op een bordje en zetdeze neer op tafel. Lita neemt maar wat graag plaats op de stoel en begint van detaart te smullen. “Lekker mamma” zegt ze.
 • 40. “Ik ruim wel op!” roept Lita als ze alle bordjes bij een raapt en naar de vaatwasserloopt. “Dit heb ik altijd al een keertje willen uitproberen,” lacht ze. “Je bent me ereentje, kom huphup op naar bed meid.” Felicia doet een blokje in de vaatwasser enzet deze aan. Lex tilt Lita op, welke begint te schateren, en loopt met haar naarhaar nieuwe kamertje. “Lekker slapen wijfie, morgen weer een lange dag.” hij geefthaar een zoen en lang duurt het niet voor haar oogjes dichtvallen.
 • 41. Tot de volgende! 