JBI plus [Guia d'ús]

951 views

Published on

CC

Published in: Health & Medicine
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
951
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
1
Actions
Shares
0
Downloads
0
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

JBI plus [Guia d'ús]

 1. 1. Guia d’ús Duració del tutorial: 13’ Vr. 2 10/02/2011
 2. 2. Què é s JBI COnNECT+?n JBI COnNECT+ són les sigles del Joanna Briggs Institute Clinical Online Network of Evidence for Care and Therapeutics (Xarxa On Clínica en línia d’Evidència sobre Cures i Terapèutica), que depèn de la University of Adelaide, a Austràlia.n És un conjunt de recursos dinformació i d’eines per tal de facilitar als professionals de la salut que la seva pràctica quotidiana es basi en la millor evidència disponible.n El JBI està compromès amb la bona pràctica clínica, de cures basades en l’evidència, a través de l’anàlisi i divulgació de l’evidència l’evidència com també a través de l’avaluació del seu impacte.
 3. 3. Accé s a JBI COnNECT+L’accés a JBI ConNECT+ és gratuït a través delMinisteri de Sanitat, Política Social i Igualtat delgovern d’Espanya:
 4. 4. Portal de navegacióLa barra de nodes ens permet triar siinterroguem tota la plataforma (TodoConNECT+) o bé algun node específic(Llevadores, Ancians, Cremats, Salut Mental,Aguts, etc.)
 5. 5. NodesSi cliquem cada botó podrem: 1) accedir ala pantalla de cerca específica, o 2) obrirla finestra que descriu cada node i indicaels seus col·laboradors.
 6. 6. Cerca bàsica / 1 Introduïrem per exemple el terme artritis i marcarem tots els recursos de JBI COnNECT+
 7. 7. Cerca bàsica / 2Els resultats es poden veure organitzats perpestanyes i en detall, clicant el títol de lapublicació o accedint al document en formatpdf per poder-lo imprimir o arxivar
 8. 8. Cerca bàsica / 3Enllaços a recursos externs
 9. 9. Cerca avanç ada / 1La cerca avançada permet introduir més condicions a més amés del tema
 10. 10. Cerca avanç ada / 2 En la cerca avançada podem limitar els resultats utilitzant els menús desplegables
 11. 11. Límits en la cerca avanç ada / 3 Podem limitar els resultats a un determinat tipus de document o a un node
 12. 12. Límits en la cerca avanç ada / 4 També podem posar com a límit un interval de temps (de la data de publicació dels registres) o a un àmbit temàtic.
 13. 13. Límits en la cerca avanç ada / 5 Limitem una cerca pel terme “asthma” a la font externa de Pubmed, la base de dades de la National Library of Medicine.
 14. 14. Límits en la cerca avanç ada / 6 Els resultats mostren tres pestanyes amb els documents propis de JBI i una on s’incrustra Pubmed amb els seus resultats.
 15. 15. Descriptors MeSH / 1 La cerca pot afinar-se amb ajuda dels descriptors de PubMed, els Medical Subject Headings (MeSH) MeSHPer exemple, podem cercar articles sobre diabetes gestacional idiscriminar-la de la de l’embaraç en malaltes diabètiques. Un coplocalitzem el terme MeSH l’incorporem al buscador amb la icona
 16. 16. Resultats / 1La cerca amb els descriptors MeSH ens torna els resultats de la forma habitual. Elregistre visible pertany al node “Llevadores” i és un full informatiu per a usuaris,però també hi ha tres resums d’evidència. La finestra PubMed incrustra el buscadorde la base de dades.
 17. 17. Resultats / 2El document en pdf es pot gravar o imprimir
 18. 18. Eines de JBI COnNECT+A més a més del buscador de informació basada enl’evidència, JBI COnNECT+ ofereix eines per valorar-la,integrar-la, usar-la i avaluar-la Les eines de valoració, etc. que permeten canviar o interactuar el contingut de la web només són pels membres corporatius o acadèmics i pels subscriptors de JBI (coordinadorjbi@evidenciaencuidados.es) (usuaris avançats)
 19. 19. Eines de JBI COnNECT+
 20. 20. Mé s informacióhttp://www.evidenciaencuidados.es/Manuals: http://es.connect.jbiconnectplus.org/userguides.aspx Clic Clic Clic Clic Anglès Castellà Coordinador JBI COnNECT+ España: coordinadorjbi@evidenciaencuidados.es
 21. 21. Elaborat per: Marta-R. Domínguez (mrdoming@vhebron.net)

×