De gevaren van sociale media

1,322 views
1,182 views

Published on

oWorkshop

0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
1,322
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
19
Actions
Shares
0
Downloads
18
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide
 • Amber alert
 • Hoeveel zijn mensen bereid te betalen voor hun privacy op internet? Die vraag stelde Nicola Jentzsch van het Berlijnse Onderzoeksinstituut zich af, samen met haar collega's publiceerde ze een studie waaruit blijkt dat een significant deel van de bevolking bereid zou zijn hun persoonlijke informatie te beschermen middels een extra financiële bijdrage. Om het gegeven te testen lieten de inderzoekers twee verkopers tickets verkopen voor een film. De ene vroeg het gsm-nummer van de koper, de andere deed dat niet. Wat bleek? Van de 443 studenten die deelnamen aan het onderzoek gaven 83% de voorkeur aan de verkoper die hun gsm-nummer niet vroeg. Wanneer de privacy -vriendelijke verkoper 50 eurocent meer vroeg voor een ticket, zag 31% van de kopers daar geen graten in. Wanneer één van de twee verkopers stelde dat er reclame zou gestuurd naar hun e-mail adres, kozen 62% van de studenten voor de andere verkoper. Maar toen die 50 cent meer ging vragen vroeg voor het ticket, koos 87% opnieuw voor de goedkope optie, reclame inbegrepen. De onderzoekers concluderen dat bij de bescherming van privé-informatie een bepaalde waarde heeft voor de consument en dat er een duidelijke vraag naar privacy bestaat. Een conclusie die niet wordt gedeeld door Alessandro Acquisti van het Center for Behavioral Decision Research aan het Carnegie Mellon University. Hij werkte niet mee aan het onderzoek maar zegt: " Mensen zeggen dat ze privacy belangrijk vinden en daarna gaan ze hun status updaten op Facebook ." Hij concludeert dat " mensen niet langer om privacy geven. " Bron: http://www.dutchcowboys.nl/online/24426
 • Google said in January it was simplifying its privacy policy, consolidating 60 guidelines into a single one that will apply for all its services, including YouTube, Gmail and its social network Google+. The U.S. Internet company also said it will pool data it collects on individual users across its services, allowing it to better tailor search results and improve service. Bron: http://www.reuters.com/article/2012/02/29/us-france-google-idUSTRE81S0LN20120229?feedType=RSS&feedName=technologyNews&utm_source=dlvr.it&utm_medium=twitter&dlvrit=56505
 • 1. Gedraag je Social media is sociaal. Logisch. Ondanks dat het via internet gaat zijn de traditionele sociale regels, normen en waarden nog steeds van toepassing. Gedraag je je niet netjes, verwacht dan ook niet veel terug. Je maakt dan geen vrienden. 2. Kleed je netjes Zorg dat je er netjes en verzorgd uitziet. Wees bewust van je eigen online uitstraling. Mensen gaan ook op het internet af op de eerst indruk die ze van jou of je bedrijf krijgen. Zorg er bijvoorbeeld voor dat je Twitter en Facebook profiel in de huisstijl van je bedrijf is. 3. Bedank mensen Jij vindt het toch ook altijd leuk als je een compliment of een bedankje krijgt van anderen? Doe dat dus ook naar anderen. Een simpel persoonlijk bedankje kan veel positieve impact hebben op je business. 4. Blijf altijd beleefd Ga altijd eerlijk en beleefd om met je klanten, criticasters en ambassadeurs. Toon je respect en behandel ze, ongeacht hun mening met respect. Maak geen valse beloftes. Als klanten klagen over jouw diensten of producten, spring er op in en zorg dat het zo snel mogelijk wordt opgelost. De hele wereld kan meekijken dus niet alleen de boze klant weet dat jij hem of haar helpt. 5. Doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg Trends op het internet volgen elkaar in moordend tempo op. Welke moet je volgen en welke niet? Laat je niet zomaar verleiden door elke trend of hype. Denk na welke toegevoegde waarde het kan hebben voor jouw bedrijfsstrategie en doelstellingen. 6. Denk twee keer na voor dat je iets zegt Dingen die je zegt kunnen grote gevolgen hebben. In positieve en negatieve zin. Er zijn ondertussen genoeg voorbeelden van voetballers die dingen hebben gezegd op Twitter waar ze later toch wel spijt van kregen. 7. Vertrouwen moet je verdienen Vertrouwen is het belangrijkste in een relatie. Als mensen je niet kunnen vertrouwen zullen ze weggaan en heb jij geen waarde meer voor hen. Vertrouwen krijg je door waarde te creëren en zal je langzaam krijgen, maar je kan het super snel weer verliezen.
 • Het mooie van de UWV online tools is dat ze de sociale media en zoekmachines in meer of mindere mate “nabootsen”. Werkzoekenden kunnen zo in een veilige situatie en onder begeleiding van een werk- of e-coach experimenteren. Dit gaat hen in de toekomst helpen om zelf deze tools in te zetten waardoor ze minder snel weer hoeven aan te kloppen bij het UWV.
 • De gevaren van sociale media

  1. 1. De gevaren van sociale media Professionaliseringsdag UWV, 2012 Baukelien van Minnen
  2. 2. Wie van jullie stoort zich hier aan?
  3. 3. Is sociale media een monster…of weten we er (nog) te weinig vanaf?
  4. 4. Veroordeel nieuwe ontwikkelingen niet te snel.. http://www.youtube.com/watch?v=D3c9YSrNRgY
  5. 5. Mijn privacy ligt op straat“Niet iedereen hoeft alles over mij te weten”
  6. 6. De basis
  7. 7. Onderneem actie indien nodig
  8. 8. Berichten kunnen (onbewust)doorgezet worden door je connecties Ik was niet erg enthousiast over de functie maar ik hoop toch dat ik aangenomen word voor deze baan, zit al te lang thuis..
  9. 9. Mijn privacy ligt op straat“Sociale netwerksites verkopen mijn gegevens aan bedrijven”
  10. 10. Grat is?
  11. 11. Net zo gratis als…..
  12. 12. • Wereldwijd 134 miljoen leden• In Nederland 3,1 miljoen leden (19% vd bevolking)
  13. 13. Veiligheidstips
  14. 14. Werk met 3 identiteiten (mailadressen)
  15. 15. tips• Gebruik dezelfde informatie (foto, mailadres etc) op alle sociale netwerken, zo valt misbruik makkelijker op• Gebruik alias mail adressen binnen 1 mailadres• Creëer een verzonnen huisdier oid om je veiligheidsvragen te beantwoorden
  16. 16. Nog meer gevaar….?
  17. 17. Laat je niet verleiden tot oeverloze (online) discussies….
  18. 18. Gedraag je.. Doe alleen die dingen die Sociale media waarde toevoegen wijsheden…. Uit grootmoeders tijdWees kort, bondig en duidelijk Denk na voor je iets “zegt”
  19. 19. Sociale media = Een aardig monster dat veel voor je kan doen, als je hem leert kennen en weet hoe je met hem moet communiceren…..
  20. 20. Hoe breng ik dit online over..?
  21. 21. Online tools van het UWV+
  22. 22. +
  23. 23. Algemene online tools+
  24. 24. + Online netwerk en hulpgroepen
  25. 25. +http://www.veiligfacebook.nl/

  ×