State of Print Presentatie

465 views

Published on

Blogger en uitgeefadviseur Bas Vermond interviewde 10 uitgevers (van klein tot groot) van boeken, kranten en tijdschriften om erachter te komen hoe zij deze digitale ontwikkelingen beleven.

Published in: Technology
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
465
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
1
Actions
Shares
0
Downloads
1
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

State of Print Presentatie

 1. 1. STATE OF PRINT <ul><li>Door Bas Vermond </li></ul>
 2. 2. State of Print <ul><li>10 interviews </li></ul><ul><li>7 boekenuitgevers </li></ul><ul><li>Meulenhoff / Boekerij (literatuur) Totemboek (boek op verzoek) Walburg Pers (historisch) BoekenCentrum (theologie) Brill (wetenschappelijk) Boom (diversen) Edu’Actief (educatief) Onderwerp: Digitalisering & Innovatie </li></ul>
 3. 3. Conclusie:
 4. 4. <ul><li>Wat is het vooruitzicht voor het bedrijf de komende jaren? </li></ul>7 X “ Wij zijn goed voorbereid, wij overleven deze storm wel.”
 5. 5. <ul><li>Hoe staat uitgeef/boekenmarkt er nu en in de toekomst voor? </li></ul>7 X “ Uitgeverijen hebben een businessmodel dat sinds de boekdrukkunst niet meer veranderd is.”
 6. 6. <ul><li>Wat is jouw mening over het e-book? </li></ul>“ Ik zie het e-book voorlopig nog niet doorbreken in Nederland, Nederland is hier niet het land voor.” “ De enorme klap van het e-book die iedereen voorspelde, blijft uit.” “ Ik betwijfelde ten sterkste of wij ooit geld aan e-books zouden gaan verdienen, ik zag er weinig brood in.” “ We zitten nog relatief vroeg in de ontwikkeling van het e-book als innovatieve technologie.” “ Onze harde kern van lezers is nog niet overgestapt op e-books en hen zie ik dat ook niet zo snel doen.”
 7. 7. <ul><li>Wat hanteren jullie voor e-bookprijs? </li></ul>“ Ik vind het onzin dat de huidige e-bookprijs gebaseerd is op 80% van het fysieke boek. Dit komt puur voort uit angst.” “ Wij hanteren momenteel een e-bookprijs die gebaseerd is op 60% van de verkoopprijs van het fysieke boek.” “ Ik ben van mening dat de e-bookprijs voor puur tekstboeken omlaag moet, denk hierbij aan een prijs onder de 10 euro.” “ Wij hanteren het model dat e-books dezelfde prijs hebben als het fysieke boek.” “ We hebben nog steeds niet het idee dat we de juiste prijsstelling hebben gevonden.”
 8. 8. <ul><li>Beveiliging op e-books? </li></ul>7 X 7 X
 9. 9. Hoe ver zijn jullie met e-books? 1 woord: Experimenteerfase
 10. 10. Conclusie: “ Zolang de consument nog niet op onze deuren bonkt, met de eis om e-books, doen wij het rustig aan.”
 11. 11. Iedere donderdag om 12.00 uur een nieuwe State of Print! Twitter: @BVermond | Blog: erookies.wordpress.com Mail: info@vermondadviesgroep.nl Bas Vermond

×