YMA Motto : YMA chu tanpui ngaite tanpuitu a ni
                                    VOL. XXI ISSUE NO.30 NI 25.07.2010

  ...
VOL. XXI                  :       I SSUE N O .30               N I 25.07.2010                   (P ATHIANNI )            P...
VOL. XXI                     :        I SSUE N O .30              N I 25.07.2010                 (P ATHIANNI )           P...
VOL. XXI                   :       I SSUE N O .30              N I 25.07.2010                  (P ATHIANNI )          P HE...
Upcoming SlideShare
Loading in …5
×

BENGVARNA 25 July, 2010

248 views
219 views

Published on

Aizawl Venglai Branch YMA chanchinbu BENGVARNA

0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
  • Be the first to comment

  • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
248
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
1
Actions
Shares
0
Downloads
1
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

BENGVARNA 25 July, 2010

  1. 1. YMA Motto : YMA chu tanpui ngaite tanpuitu a ni VOL. XXI ISSUE NO.30 NI 25.07.2010 Vengchhung News MUNICIPAL COUNCIL CHUNGCHANG Aizawl Venglai. 25th July 2010.Pathianni: Mizoram sawrkar chu Municipal Nl.Lalhlimpuii D/o Pu Lalmalsawma, Council hmang turin a inbuatsaih mek a, kumin kum tawp lam hian inthlanna pawh Sec-II chu ni 20 July 2010 khan Nazareth neih theih beisei a ni. Hemi atana pawimawh Electoral Roll pawh chinfel mek a ni Hospital atangin dam takin a lo chhuak. bawk. Municipal awmzia hi mi tamtakin kan la hmelhriatloh hle niin a lang a. Mizoram Pi Lalnunmawii (Lali) W/o tan chuan thil thar a la ni bawk a. A awmzia ni ber chu Khawpui lian inrelbawlna Zothankhuma Sec-II chu ni 22 July, 2010 chikhat a ni mai awm e. Khawpui mi hring singnga awmnaah chuan hman theih a ni. khan Durtlang Hospital ah zai a ni. A vawikhatna atan Aizawl khawpuiah kan han hmang ve dawn a nih Pi Lalruatchhungi W/o. V.L. Rawna hmel. Aizawl khawpuia veng awm te Thla hmasa mai khan Sec-I chu kawthalo avangin in lamah hi hlawm hrang hrangah then a niin Mizoram State Assembly Electoral enkawl mek a ni. hlawm khatah hian mipui tam dan Roll (MP/MLA Roll kan tih mai) Norris Lalrempuii D/o azirin veng 3 te an awm. Then hrang siamthat hna thawh a ni a, Final Roll hrangte hi WARD tia sawi a ni. phei chu tar chhuah ala ni lo nghe Sanghmingthanga Sec-I chu ni 21, July, Aizawl khawpui hi Ward 19 ah then nghe. Tunah hian Municipal Council 2010 khan pum lam thalo avangin Nazareth a ni a, Keini Aizawl Venglai hi WARD Roll buaipui leh mek a ni a, inthun Hospital-ah dahluh a ni. No IV na niin Ramhlun South leh dilna hun phei chu khar a ni tawh nghe Ramthar Veng te nen kan inkawp nghe.Municipal Roll hi VC Roll kan VC News dawn a ni. Heng Ward 19 atang hian neihsa behchhana siam that a ni. Hun Tunlaiin vengchhungah Gas kan hnianghnar kan Ward aiawhtu tur Councillor mi inhnaih taka Roll hi siam anih avang deuh niin a hriat a, hemi denchhena veng pakhat kan thlang dawn a ni. Veng nge mipuite hian Municipal kan la danga kan chhungte lak kep leh a ruka hralh tinin kan neih Village Council hi thiah hmelhriatloh lutuk zawk ni, Roll ching kan awm niin a hriat a, hetiang avang (Abolish) a ni tawh ang a, chumi buaipuina kawngah mi tamtakin hian vengchhung mi ngeiin gas kan chan loh aiawh tur kan neih dawn leh dawnloh harsatna in tawk tih a lang reng mai. phah thin a, heihi a pawi hle a ni. Heng tih a la hriat loh. Tin, Municipal Council MP/MLA Roll-a inthun dil, Munici- chingte hi hriatchhuaha man an nih chuan thuneihna chi hi siam fel a la ni chiah pal Roll-a dil nachang hre leh lo kan VC card chhuhsak an ni ang. lo ni awm tak a ni. awm nual a, a pawi hle a ni Inter Branch YMA HRIATTIRNA PAWIMAWH Rifles Shooting Hriattirna FAMILY LAND RECORD SURVEY CHUNGCHANG Mizoram Sorkar, Land Revenue & Settlement Department thupeka Family Inter Branch 10 Meteres Rifles Shooting Land Record Survey hna YMA in a thawh mek chu zawh thawkhat a ni tawh a. (Air Gun 0.177) Competition, Kulikawn Chhungkaw thenkhat, LSC/Pass nei ngei nia hriat, report si lo kan awm niin Indoor Stadium Shooting Range a neih turah a hriat a. LSC nei, report silo te chu an LSC cancel sak an nih pawhin tuman an Aizawl Venglai Branch YMA member sawibuai thei dawn lo tih sorkar hotute hnen atangin thu kan dawng a. Aizawl hminga chhuak duh tan ni 26/7/2010 Venglai huam chhungah kher lo pawh Mizoram chhung hmun danga LSC nei te reng Thawhtanni thleng Branch Secretary hnenah reng chuan YMA hotute hnenah report tur a ni ang. hming a pek theih ang. Tuna survey neih mek ah hian, LSC nei si, la report lo te kan awm anih Competition tan ni : Ni 3, Aug. 11:00AM chuan, mahni LSC, VC Pass leh Huan Pass kan neih zawng zawng kengin ni Competition hun chhung : Ni 3-7, Aug, 2010 26.7.2010 (Thawhtan) zan dar 7:30 hian YMA Hall ah in report vek tur a ni. Entry Fee pek hun tawp : Ni 27, July, 2010 In report lo kan awm anih chuan, engthil pawh lo thleng se, YMA in mawh a Entry Fee : Rs. 200/- phur lovang. Categories : Sd/- Sd/ 1. Boys ( 14-21 yrs) 2 Nos P.B.ZANGHINGLOVA LALHLIMPUIA 2. Women 2 Nos President. Secretary 3. Senior ( Men Above 21 yrs) 2 Nos AIZAWL VENGLAI BRANCH Y.M.A. Tumahin hlawhchham an duhlo. Chuvangin a tam zawk chuan an bei ngam thin lo - Robin Sharma
  2. 2. VOL. XXI : I SSUE N O .30 N I 25.07.2010 (P ATHIANNI ) P HEK 2- NA EDITORIAL BOARD: SEMTUTE: Manager : T.Benjamin (9862365379) Bial -1 : Isak Lalduhsaka YMA THIL TUM Editor : Malsawmtluanga (9862077970) Bial -2 : Zothansiami Jt. Editors : Jimmy Lalrinkima (9612393154) G.S.Munga (9862310962) Bial -3A : Lalkroshlua Hunawl hman that News Editors : Lalthlamuana (9436153936) Bial -3B : Lallawmsangi C.Lalramngheta Sec-I (9612612932) Zofate hmasawnna Bial -4 : Lalhminghlua K.Lalrinzuala Sec-II (9612393130) ngaihtuah Cir. Managers: Freddy Lalnuntluanga Varte (9615820254) Bial -5 : Zonunsanga Lalsangzuala (9862326647) Bial -6 : Lalthansanga Columnists : Thuamtea (9862303327) Kristian nundan Bial -7 : Isak Lalhriatkima tha ngaihsan Lalthanpuia (9862371957) RC.Lalruatchhunga (9436146266) Bial -8 : Vanlalawmpuii Editorial... World Cup ka thlir ve Kan ti nek nek a P a t h i a n Naupan laiin ball hi chu ka pet ve fo, a thiamlo ber zinga mi ka h r u a i n a i n nih ziah avangin a thunei ber nih ka chuh thin, chutih hun lai vel chuan rual Bengvarna U deuh zawkin world cup an en a, an sawi a, keini tan eng hu a ni lemlo. chanchinbu pawhin tluang takin Taitea Pa An-te-na hmang TV en thin lai, 1986 world cup erawh kha chuan kum chanve hnulam kan lo chhungte in leh thenawm hnaivaiah kan en kual ve dem dum a, Pu Zosiama Pachuau inah chuangkai ta der mai, Bengvarna pawh khan entu kan buk thei thin khawp mai. “Atchilh” tling khawpa ka en chu “cable fatu kan inthlak lai vel kan thlir TV” chhuah hnu 1990 atang khan a ni ve chuan a lim hal hial an duh ta ve ang. Goal kir a, enkawltu hluite leh memberte tawiawmna kan dil kha chauh a UAE ka’n tan pek a nih kha! Senegal khat pawh thun ve lo a haw ta Messi khan min rawn tih hlawhtlinsak that leh New Zealand te pawh ka tan leh ta zel si a, beisei phak lo khawp a khelh chhiat a neih avang chauhva chanchinbu hi au hluah hluah na tur a khat pharh thin.. Tunah awm reng reng zu hre ve hauh lova maw tluang taka chhuak theih a ni tih hei kan nghahfak World Cup chu titi khawm le. Kum dang anglo takin Brazil tlar hma kan hria a, enkawltuten lawmthu nan tak kan la hmang zui mek a, kan nghahfak lamah ‘a ber kai’ hmuh tur an awm lo, kan sawm mawlh mawlh a ni. a ni zui leh ta zel e. Down Under atang Vaak tlar laita pawh an naran viau a an tlar hnung Sawi tak angin tun tum pawh khaw mipui leh Timbuktu ami ten lungrual tak erawh a tha ber bera ngaih an ni thung. hian regular column tih danglam a kan thlir a kan hlimpui lai hian. lo ning ve fe fe Germany rawlthar rual an hmuhnawm ngai hial khawpa tam chhuahtur kan lah bo lo. a,2012 Euro min nghahhleh tir hle mai. dawng leh a, a lawmawm thin hle a A thlengtu ram S.Africa inpuahchahna Ivory Coast leh Ghana te khan Semi Final ni, rawn chhunzawm zel rawh u. kal muan lutuk avangin World Cup khelhna tur thleng ta se emaw Champion ta khiah se Tlai khawhnua Pu Nixona’n ram an sawn mai ang’em aw ti’a hlauthawng chuan. . .aaa an player te reng an tha tlang duhthawh taka World Cup a rawn taka kan ngaichan thuap hnuah beisei aia tha in alawm, Europe lama eizawng phak hlir thlir hnuhnawh leh hriattirna kan a hmawr kan lo bawk fel ta reng mai. Internet hlir an nia a awm ve viau e tiin kan tlip zui dawn tum a lo inrual hlauh mai a, lama ka titipui tam zawkin team tha ber leh mai lo’ng maw. Europe club liana khel rilru buai map map khawpin hei champion ngei tura an rin Spain an champion player an ther fer furna Africa ramte khan hi khawi column ah nge kan dah ta ngei e. A thlengtu ram leh Mexico inkhel football a Africa than len tawh zia a pho ang, heihi khatah khan dah zawk hmangin kan chhuih hawng a, Spain leh chhuak a ni. FIFA President Sepp ila ti kual ti kual chungin hei tuna Blatter-an tun World Cup hian Football- Netherlands inkhelin hmawr kan bawk thung. kan hmuh ang hian kan rawn ah ram lian leh thei fal bik a awm theih Beisei phak lo Italy leh France tan erawh chuan remkhawm ve leh thei hram a ni e. mualphona a tling awm e. Tha leh thei ni’a tawhloh a, khawvel khawi kilah pawh LENGKHAWM HLA ZIR inngai England erawh keima mimal rin dan an Football hi a thang duang hle a ni tih a HRIATTIRNA phak tawk vel chiah chiah. Mahni ram football lantir e, ti’a a sawi pawh hi dikna chen a YMA Platinum Jubilee puala YMA awm. Football khawvela super star tling boruak phu tawk ngaihtuah chuan Spain Branch Lengkhawm zai intihsiakna phak kawl rikngawt a tawk loh zia leh lawmna aiin hnehloh nei lo New Zealand hla zir tan a ni ta a. Memberte kan la lawmna a nep chuang bik hauh lovang. . . . team inpumkhatna leh thawhhona tha tam tawk lo hle.Ahnuaia hun leh hmun champion lai Italy aiin che tha zawk miau hek pawimawh zawk zia pawh kan hriatthiam ruatah hian zir leh tur a ni a. Thahnemngai taka hla zir theuh turin le. Chutih laiin Football thiam ram ni ve thin phah ve nial nual ang chu maw. Final YMA member zawng zawngte kan Uruguay pawhin “hmanlai chuan” chauh an ni match a Netherlands khelh dan khan tun inhriattir a ni. bik lo tih an rawn lantir chiang hle, Ghana laka hma deuh a English ho football khelh thin A hun :27.7 (Thawhlehni) an chaklohna goal ni thei mai tur beng chhuaktu dan kha min hriatchhuahtir hial mai. Zan dar 7:30 Suarez kha an ramah a Lim siam a chawimawi Referee/Linesman tihsual a awm zauh zauh A hmun : YMA Hall hial an duh ang a, chutihlaiin Ghana-ah erawh a, World cup lehpekah chuan hetiang a Buaina nei ngailo mihring chu thi a ni - Robin Sharma
  3. 3. VOL. XXI : I SSUE N O .30 N I 25.07.2010 (P ATHIANNI ) P HEK 3- NA Ngaihdan (Heti zawng hian le...) Article Chhunzawmna... Topic: MHIP LEH TIRANGA thlen tawh loh nan hian engtin emaw ni tak Tiranga hi a awm tih MHIP leh TIRANGA chuan hma an la dawn a ni awm e. pawh hi ka hriatna a la Bengvarna chanchin bu World Cup boruak in a chiahhneh reilo hle mai a, ka hriat ve meuh chuan a that a MHIP leh Tiranga tih ve laklawh laia Power Supply nei ta si lo loh zia hi miin an lo hmu topic Ngaihdan thingtlang lam unaute an khawngaihthlak chhuak daih tawh mai Huanga ngaihdan ziak khawp mai, Zoram hmasawnna hi a thang a, hman deuh atang tura min ti hi ka lawm tak tak a nih chuan World Cup vawili te rual rualin thiamlo tak han liam leh se kokim Pi Sangtluangi khan Head Quarter-a Pu Siamkima kan MHIP hruaitute a leh huphurh tak chungin zawkin kan en thei tawh ang chu that loh zia hriaiin hma an la ta a. Mihring ka ngaihdan ka rawn ziak ve ani. maw! Aizawlah ngei pawh match thenkhat a tih chhiat theih nasat dante nunna atana Hetianga MHIP in a Tiranga do na beihpui chu power supply (loh) avangin en theilo a hlauhawmziate tlangau puiin Mizoram thlakna chang an hria hi lawmawm ka ti hle mai.Hetiang taka Tiranga in kan thalai kan awm nual. Mak ve mai mai chu, kan chhunga MHIP Branch tinte hnenah mahni match en ngei report pawh a tuk Branch theuhva hma la turin hriattirna te a duhawm tak tak te hriselna khawih chhia hi apawi hle ani.Chuvangin MHIP in a chanchinbuah leh internet lamah bih nawn chhuah a, keini veng pawhin MHIP Day theih tawpa an lo do na khawtlang leh leh kan peih tlat zel. A goal apianga ni khan kan venga dawr neite hnenah zuar tawh lo turin an ngen a, dawrkai te pawhin chhungkaw tin ten theih tawp in ilo pui zel keimahni In leh thenawm khawvengte In thuawih takin an ngenna chu an zawm niin ang u. atanga au thawm ri hluah hluahah khan kan lo hria a, a lawmawm hle mai. Hetianga mihring hriselna khawih pawi kum 60 ral kai rawl pawh a tam ve mai, Tiranga hi a bikin tleirawl rual hian an thei anih avang hian kan veng chhunga au ri atanga teh chuan England khan ei nasa hle a, naupangte pawhin an ei dawr nei te hi chuan an zuar duh tawh Aizawlah tantu an ngah hmel berin ka hria. bawk. Tiranga hi mihringte hian kan pawhin ka ringlo a,hetiang khawp a Tleirawl lamah inkhel en peih lemlo a hmelma a ni a, min ti hmelchhetu, min ti mihring tana thalo ani tih hre reng chunga phawvuak a lo tal paw ve mai mai an awm hrisel lotu, a tawpah kan nunna ti tawitu a kan la zuar duh anih cheu chuan veng chhung MHIP leh hruaitu te pawh pawisa nual laiin, kum 70 ral kai hnu a Football ni a, a lo ti thin te leh a ti tawh lote pawn tui thar phah ta pawh an awm pek a nih kan zavaiin i hlau ang u. lo leh zah lo ah ngai thei ila a tha khawp ang.Kan veng hi chu veng lungrual tak leh chu. Ram dangah chuan chak zawk Tiranga That lohna (MHIP) khawtlang hruaitu te thuawi thei tak te kan inrinsiak a pawisa inthapna lamah sum la awm a chuvangin MHIP tena thahnem hrawm a nat hmel hle, mahse kan (Kar hmasa a mi chhunzawmna......) ngai taka beihpui an thlakna avang hian tualchhungah erawh chuan kan inchawi te 9. Chaw ei a ti tui lova, chak loh na hrang Tiranga lo ei thin te pawhin a thatloh zia a la nepin sum peipunna tak tak atana hrang, luakchhuak, raso, zawi leh nguina hria in sim theuh i tum ang u. hman tum kan la ni lo bawk nen ngaimawh a thlen thei. A tawp ber ah chuan Aizawl Venglai tur a awmin a lang lem lo. World Cup 10. Nerve a ti chak lova, Sciatica a then thei. Veng Mipui zawng zawng hian Tiranga hi 11. Kal that lohna a thlen thei. atang hian FIFA leh a thlengtu ram bakah i haw theuh ang u. 12. Cancer a siam thei eg. ka, hmui, lei, a inkhel ram leh player leh player telna TIRANGA AIZAWL VENGLAI awbawm, chawdawt, phing etc. HMELMA I TI REM VEK ANG U. club te chauhin hlawkna an dawng bik lo, 13. Ka chhung natna dam har, hahni thi Kan veng KTP leh YMA pawhin sum reh thei lo, lei na, cancer a chang thei a Heng tiranga leh a ang thova tuakna remchang kan neih phah ve tho thlen thei. hlauhawm tez, parag, harpal, pan masala, asin (FIFA in hlep insem an rawn dil lem 14. Ka reh a ti zimin hmuite a pawtsawi tulsi etc te lakah kan tu leh fate an him lo’ng chu maw), hruaitute remhriatna leh thei a, kamsir tuak chawmawlh a siam thei. theih nan theihtawp chhuaha do theuh turin member te thawhrimna a nih thu erawh 15. Ril leh pumpui a ti mawih thei. veng chhung nu leh pate kan in sawmin sawi kher a ngai awm lo e. 16. Taksa a pan natna a siam thei. kan in ngen tak meuh meuh a ni e. Kei hi Field chhunga lut a mawi 17. Luhaia tluk thutna leh nikhawhrelova lo khawp a dul kiar zet pawh ni mah ila tluk thutna a thlen thei. 18. Thluaka thisen zam chat/ping avanga Wold cup chhung meuh chuan hna than a zengna a thleng thei a, thisen zam natna thut phah lo thei lo, Bike pawh bal berh avanga kezungtang pan leh mawih, ke na deuhin ka’n khalh phah fo kha maw. Taka, kham tha zawi a siam thei. Zanlai inkhel en laia ka mei zuk tur naupang 19. Thawhah leh thawk buai a siam thei. hovin an lo phawi ruk avangin ’86 Ual 20. Vun nung ser sawr a neih theih lohva, Kap laia Tv. U Ramchhana Charms vun a ti lang thim thei a, thisen nung siah a Cigarette zuk bung ka chhar ruk kha ka neih theih loh a ni. hriatchhuah leh phah zu nia!! I thiltih thinin i nun a kaihruai thin. Thlang fimkhur ang che - Robin Sharma
  4. 4. VOL. XXI : I SSUE N O .30 N I 25.07.2010 (P ATHIANNI ) P HEK 4- NA Kumpuan Huang Pawl Huang Veng / Khua fai leh fai loh chu - Zunin, luikawrh leh tuiluanna te, khawlai fai leh Ni 27, July, 2010 hian Sec-II ten fai loh te hi tehna a ni tlangpui thin a, hetianga faina an teh thin hi engdik dan tha tak committee meeting neih an tum, memberte a ni reng a ni. Bawlhhlawh te hi kan paih mai mai tur a ni lova, hnawk hi mihringte lo inring turin kan in hriattir e. siam a ni. Hmun kilkhawr leh langsar lo deuh a nih avanga bawlhhlawh paih mai te, Pu H.Lalrintluanga, Secretary, Sec-II te inah pawh, hmun biru lai leh langlo deuh laia bawlhhlawh / hnawmhnawk hnawl bo nupa chuan fanu duhawm tak ni 13 July mai te hi thianghlimna leh faina chungchanga kan la harh tawk loh zia lanna a ni thin. 2010 khan Civil Hospital-ah an nei. Section Inrinni hmasa lawk mai khan naupang sunday school zirlaiten vengchhung thenfai committee chuan a lawmpui hle. hnatlang an nei a, tukkhat maiah pawh bura ip engemawzat khat chu an chharkhawm VDP Huang mai a. Nikum lamah pawh tum hnih bawlhhlawh chharin an hnatlang tawh bawk a, 1.) Dt. 17.07 zanah Lalbiakdika S/o. hnatlan apiangin dahkhawm hnawk tham hi chu bawlhhlawh chhar tur a awm deuh Lalnunsanga, Jerry Malsawmtluanga S/o. zel a ni. Hei hian a tarlan chian em em chu, “kan thil eina kawr, cigarette bur Lalhmangaiha te chu anmahni gas cylinder ruak leh zuk bung etc. reng reng hi inthlahrunna awm miah lovin kan paih tih chingpen chungchangah koh anni a, an mai thin” tih hi a ni. thiltih thalo takte sim tura zilhna neih hnuah Kan vengchhung a lo faia, a lo thianghlim zawk zelna tur chuan mitinte hi kan tawngtai saka haw tir anni. pawimawhin, mawh kan phur vek a, bawlhhlawh siam lo turin kan in veng thei theuh 2.) Dt. 18/7 Sunday chhunah Lalremtluanga a ni. Tin, a lo hnawk a nih pawhin tifaitu nih tum theuh ila, kan fai tlang chu a ni mai. leh Vanlalhlua Ramthar Veng te hnen atangin Kan vengah hian khawlai hnawk leh vantlang zunin bal leh rimchhiate ngaimawh Zu fun sarih man a ni a, zilhhauhna neih hnuah a lo ti fai reng thin kan awm a, kawng thlang lamah Pu Dawnga te in bul bawr vel tawngtai sakin haw tir anni. chhungkaw engemawzatin khawlai hnawk leh side drain hnawkte an ti fai thin a, 3.) Dt. 18/7 tlaiah Lalchhuanmawia S/o. Tin, YMA tuikhur (MHIP Hall hnuai) bula zunin bal leh rimchhia hi Pu Lalsawmliana Vanlalthanga (L) chuan V.DP committee a te chhungkuain an ti fai reng thin bawk a, heng bakah hian mahni in leh a vel kawnglai lo ngaihthlak ruk avang leh tawngkam hnawk leh bal ti fai thin engemawzat kan nei a, a thlamuan thlak hle a, kumpuan dengkhawng taka VDP te a lo tih avangin hming pawhin lawmthu kan sawi a ni. koh a ni a, ani hi rukruk leh thil dang avanga vawi engemawzat koh a lo ni tawh a, ELECTORAL ROLL CHUNGCHANG LEH PHOTO IDENTITY CARD chuvangin na taka zilh leh ti tawh lo tura hriattir a nih hnuah haw tir a ni. Final Electoral Roll Ni 1.1.2010 tehfunga siam thatte chu peih fel a ni ta a. 4.) Jonathan Lallawmzuala S/o H. Heng Final Electoral Roll hi Pu Ngaihhlira VCP, Pu Valbuanga DO, Pu RC Lalnunsiama (L) leh Lalruatdika S/o. Lalruatchhunga BLO (Section I) leh Pu Lalhlimpuia BLO (Section II) te hnenah a Lalnuntluanga (L) Kawlkulh te chu No.4 a duh tan en theih a ni ang. Tin, Photo Identity Card siam tharte a hnuaia tarlan ang injection an tum laiin man an ni a, Jonathana hian lam theih a ni ang. hi a nun siamthat nan home ah dah nghal a ni a, Lalruatdika hi thu thate hrilh a nih hnuah SECTION - I HUAMCHHUNGA MITE tawngtai sakna neih a nih hnuin haw tir a ni. (Pu RC Lalruatchhunga hnenah lam tur) Tunlai hian vengchhungah ruihtheih thil 1. Jenet Lalrindiki 2. Laltlankima 3. Teresa Lalchhuanawmi leh rukruk a hluar nasa hle a, thawktute leh 4. C Lalpekkimi 5. C Vanlalruata 6. Lalremruati kan mi man te tan hian bang lova min 7. Lalhriatpuii 8. Reuben Lalngilneia 9. Denzil Lalthlamuankima tawngtaipui turin leh a tul anga min puibawm 10. Lalrempuii 11. Zodinpuii 12. Jenny Lalduhawmi Ralte zel turin vengchhung mipui te kan ngen a ni. 13. Lalawmpuia 14. Laldingliana Ralte. 15. K Lalhmangaihtluanga 16. Lalhriatchhunga 17. Laldinpuia 18. Lalrolawma Tuallawt Sports 19. Lalengmawii 20. Lalduhawmi 21. Joseph Vanlalhruaia Kum 28 mi Sri Lanka Off Spinner Muttiah 22. K.Lalhmangaihi 23. C Lalthlamuana 24. David MS Tluanga Mulalitharan chuan Test wicket 800 la tling hmasa ber chungin Test cricket a chawlhsan SECTION - II HUAMCHHUNGA MITE ta, kum 1992 atanga Test cricket khel tanin (Pu Lalhlimpuia hnenah lam tur) Test match 133 khelin wicket 800 lain a career a khar ta a ni. 1. Lalsangzuala Khawlhring 2. K Lalremtluanga 3. Noel Lalrinmawia Joachim Loew chuan kum 2 dang German 4. Lalhruaitluangi 5. Lalrinmawii 6. Nicky Vanlalhriata coach a nih chhunzawm dawn, kum 2012 7. Lalliannghaka Airawn 8. J Lalremruata 9. Parchuailovi Hmar European Championship thlengin Germany 10. Lalremsanga 11. C Lalhmingmawii 12. Lalrozaui team hi a kaihruai ang. Kum 2006 World cup 13. Lalrinfela 14. Lallawmzuali 15. Roland Lalhmingliana zawh atanga German coach ni tan hian harsatna 16. Lalhruaitluangi 17. Zothankimi 18. Lalchhuanawma pakhat hmachhawn tur a nei nghal a, team 19. Vanlalmawia 20. Lalramliana Sailo 21. NK Zairemthanga captain nih in chuh mek Ballack leh Lahm te 22. Hau Kho Ciin 23. Vanlalrengpuia inkarah thutlukna a siam a ngai dawn Typeset at YMA Computer, Aizawl Venglai : Printed at Louis Bet, Chanmari Published by Aizawl Venglai Branch YMA, Aizawl Mizoram. 2010, Copies - 420

×