Your SlideShare is downloading. ×
Nieuwbouw bedrijfspand HANBANK Installatietechniek Cruquius
Upcoming SlideShare
Loading in...5
×

Thanks for flagging this SlideShare!

Oops! An error has occurred.

×
Saving this for later? Get the SlideShare app to save on your phone or tablet. Read anywhere, anytime – even offline.
Text the download link to your phone
Standard text messaging rates apply

Nieuwbouw bedrijfspand HANBANK Installatietechniek Cruquius

175

Published on

Op het bedrijventerrein Cruquius-Zuid is in 2011 aan de Crommenlinbaan 3 het bedrijfspand van HANBANK Installatietechniek op een kavel van 1660m2 gerealiseerd. Het totaal bruto vloervlak bedraagt 1353 …

Op het bedrijventerrein Cruquius-Zuid is in 2011 aan de Crommenlinbaan 3 het bedrijfspand van HANBANK Installatietechniek op een kavel van 1660m2 gerealiseerd. Het totaal bruto vloervlak bedraagt 1353 m² , waarvan 329 m² kantoor en 1024 m² bedrijfsruimte .

De allereerste ontwerpen dateren uit 2005, waarbij uitgegaan was van een bedrijfsverzamelgebouw voor 2 à 3 bedrijven.
In ontwerpversie 1 was de massa in drieën verdeeld door het toepassen van verschillende bouwhoogten en gevelafwerkingen (baksteen en staal). In ontwerpversie 2 blijft de langgerekte massa in drieën verdeeld, maar dan allen met gelijke bouwhoogte van bijna 8 meter.

Het definitief ontwerp is bestaat uit een langgerekt gebouw met een bebouwd oppervlak van 16 bij 49 meter met op de
kopzijde het kantoorgedeelte over twee verdiepingen. Het gebouw heeft door haar ligging drie voorgevels, aan: Spaarneweg, Crommelinbaan en binnenterrein. Bij de laatst genoemde bevinden zich de entrees van kantoor en bedrijfshal en 22 parkeerplaatsen op eigen terrein. De gevels aan de beide wegen bestaan uit antraciet donkeren Click-Brick bakstenen. De keuze is gevallen voor dit type baksteen omdat het gebouw gelegen is op een zichtlocatie aan de entree van dit bedrijventerrein. Het grote geveloppervlak vraagt om een baksteenverwerking, waarbij de kwaliteit van de steen tot zijn recht kan komen.

Als contrast met het metselwerk heeft d gevel van de bedrijfshal aan het binnenterrein een stalen horizontaal geprofileerde gevelbekleding gekregen om de scheiding van functies tussen kantoor- en opslagruimten aan de buitenkant zichtbaar te maken. Op de verdieping zijn bijeenkomstruimten, zoals de showroom en de kantine, in de gevel bijzonder vormgegeven door middel van grote uitkragende kozijnen.

Published in: Real Estate
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
  • Be the first to comment

  • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total Views
175
On Slideshare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
1
Actions
Shares
0
Downloads
1
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

Report content
Flagged as inappropriate Flag as inappropriate
Flag as inappropriate

Select your reason for flagging this presentation as inappropriate.

Cancel
No notes for slide

Transcript

  • 1. Op het bedrijventerrein Cruquius-Zuid is in 2011 aan de Crommenlinbaan 3 het bedrijfspand van HANBANKInstallatietechniek op een kavel van 1660m2 gerealiseerd. Het totaal bruto vloervlak bedraagt 1353 m² , waarvan 329 m²kantoor en 1024 m² bedrijfsruimte .De allereerste ontwerpen dateren uit 2005, waarbij uitgegaan was van een bedrijfsverzamelgebouw voor 2 à 3 bedrijven.In ontwerpversie I was de massa in drieën verdeeld door het toepassen van verschillende bouwhoogten engevelafwerkingen (baksteen en staal). In ontwerpversie II blijft de langgerekte massa in drieën verdeeld, maar dan allenmet gelijke bouwhoogte van bijna 8 meter.Het definitief ontwerp is bestaat uit een langgerekt gebouw met een bebouwd oppervlak van 16 bij 49 meter met op dekopzijde het kantoorgedeelte over twee verdiepingen. Het gebouw heeft door haar ligging drie voorgevels, aan:Spaarneweg, Crommelinbaan en binnenterrein. Bij de laatst genoemde bevinden zich de entrees van kantoor en bedrijfshalen 22 parkeerplaatsen op eigen terrein. De gevels aan de beide wegen bestaan uit antraciet donkeren Click-Brickbakstenen. De keuze is gevallen voor dit type baksteen omdat het gebouw gelegen is op een zichtlocatie aan de entreevan dit bedrijventerrein. Het grote geveloppervlak vraagt om een baksteenverwerking, waarbij de kwaliteit van de steen totzijn recht kan komen.Als contrast met het metselwerk heeft d gevel van de bedrijfshal aan het binnenterrein een stalen horizontaal geprofileerdegevelbekleding gekregen om de scheiding van functies tussen kantoor- en opslagruimten aan de buitenkant zichtbaar temaken. Op de verdieping zijn bijeenkomstruimten, zoals de showroom en de kantine, in de gevel bijzonder vormgegevendoormiddel van grote uitkragende kozijnen.Edwin van der Waalarchitect AvB BNAPlanbeschrijving
  • 2. Ontwerp:Edwin van der Waal architect AvB BNABouw:Opdrachtgever :2005-2011© 2013 KPG architecten .Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag wordenvermenigvuldigd en/of openbaar gemaakt worden door middel van druk, fotokopie,microfilm of op welke wijze dan ook zonder voorafgaande toestemming vanKPG architecten of auteur.

×