NieuwbouwClubhuis Myra<br />WilmMerckel 	      voorzitter bouwcommissie<br />  Edwin van der Waal 	 architect<br />
Hoofdlijnen proces<br />beleidsvisie vereniging<br />visie nieuwbouw<br />bemensing organisatie<br />ontwerpproces<br />re...
Beleidsvisie vereniging<br />formuleren doelstelling<br />meerjarenplanning ledental<br />bench markt onderzoek contributi...
Financiën (1)<br />investeringskosten<br />investeringsraming clubhuis<br />dekking met:<br />eigen vermogen<br />bijdrage...
Organisatie<br />bouwcommissie met leden met ervaring t.a.v. : <br />bouwprojecten<br />financiële expertise<br />contract...
Proces [1]<br />initiatief fase<br />stel het TOTAALBUDGET vast<br />maak een ruimtelijk programma van eisen ( welke ruimt...
Proces [2]<br />aanvraag vergunningen<br />aanbesteding en opdrachtverstrekking<br />uitvoeringsfase<br />slopen / kappen ...
Investeringsraming clubhuis<br />
Ervaringen Myra<br />kost heel veel tijd/uren<br />Myra vz bouwcommissie 8 uur per week ( veel kan ‘s avonds)<br />Myra vz...
Ervaringen Myra/ knelpunten<br />realiseer voldoende toiletten<br />tref voorzieningen voor muziekinstallatie<br />tref vo...
Succesfactoren Myra<br />kwaliteit metselwerk / gekozen steen<br />pergola<br />houten vloer in lounge<br />routing / logi...
Resultaat ...<br />
Resultaat …<br />
Upcoming SlideShare
Loading in …5
×

2010 01 17 powerpoint ontwikkeling clubhuis myra januari 2010 voorstelling

630 views
561 views

Published on

Ontwikkelingsproces voor vervangende nieuwbouw van het clubhuis van Hockeyvereniging MYRA te Amstelveen

0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
630
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
0
Actions
Shares
0
Downloads
1
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

2010 01 17 powerpoint ontwikkeling clubhuis myra januari 2010 voorstelling

 1. 1. NieuwbouwClubhuis Myra<br />WilmMerckel voorzitter bouwcommissie<br /> Edwin van der Waal architect<br />
 2. 2. Hoofdlijnen proces<br />beleidsvisie vereniging<br />visie nieuwbouw<br />bemensing organisatie<br />ontwerpproces<br />realisatie en inhuizing<br />exploitatie<br />
 3. 3. Beleidsvisie vereniging<br />formuleren doelstelling<br />meerjarenplanning ledental<br />bench markt onderzoek contributie<br />founding en sponsoring structuur<br />juridische structuur eigendom<br />barbeheer wel / niet uitbesteden<br />multifunctioneel gebruik clubhuis <br />draagvlak creëren bij leden<br />
 4. 4. Financiën (1)<br />investeringskosten<br />investeringsraming clubhuis<br />dekking met:<br />eigen vermogen<br />bijdrage gemeente en subsidies<br />externe financiering<br />Stichting waarborgfonds sport<br />financiering door leden<br />adoptieplan van inventaris <br />
 5. 5. Organisatie<br />bouwcommissie met leden met ervaring t.a.v. : <br />bouwprojecten<br />financiële expertise<br />contracten<br />aanvoelen van de vereniging<br />bouwbegeleiding (uitvoeringsfase)<br />inrichtingscommissie<br />verhuiscommissie<br />
 6. 6. Proces [1]<br />initiatief fase<br />stel het TOTAALBUDGET vast<br />maak een ruimtelijk programma van eisen ( welke ruimtes en hoe groot)<br />formuleer de sfeer die je wil realiseren<br />selecteer/contracteer een architect OP BASIS VAN DEZE BESCHEIDEN en ervaring met clubhuizen<br />ontwerpfase<br />gebouw / constructie / installaties<br />bierinstallatie<br />grootkeuken<br />
 7. 7. Proces [2]<br />aanvraag vergunningen<br />aanbesteding en opdrachtverstrekking<br />uitvoeringsfase<br />slopen / kappen bomen / bouwrijp maken<br />inkoop grootkeuken en bierinstallatie<br />inkoop inventarissen <br />nb. gehele proces kost veel tijd / uren<br />nb. vz bouwcommissie = niet vz vereniging<br />
 8. 8. Investeringsraming clubhuis<br />
 9. 9. Ervaringen Myra<br />kost heel veel tijd/uren<br />Myra vz bouwcommissie 8 uur per week ( veel kan ‘s avonds)<br />Myra vz bouwbegeleider uitvoering 8-16 uur per week (<br />nb overdag)<br />voorzitter bouwcommissie was niet voorzitter vereniging <br />vraag meerdere offertes voor elke opdracht > 10.000,-scheelt 5 - 30%<br />stel budget vast voor alle onderdelen<br />contractvorm aannemer<br />bij Myra : “engineer en build” (uitwerken ontwerp bij aannemer)<br />
 10. 10. Ervaringen Myra/ knelpunten<br />realiseer voldoende toiletten<br />tref voorzieningen voor muziekinstallatie<br />tref voorzieningen voor data / beamer<br />krachtstroom voor een muziekband<br />vloerputjes in sanitaire ruimtes<br />voldoende mafzuiging in douches<br />afzuiging keuken (voldoende regelbaar !)<br />vergeet de terreininrichting niet<br />
 11. 11. Succesfactoren Myra<br />kwaliteit metselwerk / gekozen steen<br />pergola<br />houten vloer in lounge<br />routing / logistiek begane grond<br />gietvloer sanitaire ruimten<br />teamboxen<br />buitenkraan <br />kelderbier installatie<br />
 12. 12. Resultaat ...<br />
 13. 13. Resultaat …<br />

×