Saatavuus Kilpailukeinona

5,330 views

Published on

0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
  • Be the first to comment

  • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
5,330
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
299
Actions
Shares
0
Downloads
2
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Saatavuus Kilpailukeinona

  1. 1. Saatavuus kilpailukeinona
  2. 2. <ul><li>Sitä että kuluttaja tietää, että hänen on helppo asioida siellä ja kuinka yrityksen tavoittaa. </li></ul><ul><li>Saatavuutta varmistetaan toimivalla markkinointikanavalla, jota pitkin tavara liikkuu valmistajalta kauppaan ja kuluttajalle. </li></ul>Mitä tarkoittaa saatavuus kilpailukeinona?
  3. 3. <ul><li>Tavaran tai palvelun matka valmistajalta loppukäyttäjille, johon liittyy tilaaminen, keräily, kuljetus ja varastointi. Tätä kutsutaan materiaalitoiminnoksi. </li></ul><ul><li>Kun puhutaan logistiikasta , halutaan korostaa että ketjussa liikkuu myös tietoa ja rahaa. </li></ul>Mitkä ovat materiaalitoiminnot?
  4. 4. <ul><li>Asiakkaiden odotuksia palveleva vastavirta. </li></ul>Mikä on logistiikan peruskaavio?
  5. 5. <ul><li>Markkinointikanava voi olla pitkä tai lyhyt. Kauppaan tai jopa kuluttajille jotkut tuotteet liikkuvat suoraan valmistajilta. </li></ul><ul><li>Markkinointikanava muodostuu ketjusta, jolla varmistetaan, että kuluttaja saa tarvitsemansa tuotteet tai palvelut. Siihen kuuluvat mm. </li></ul><ul><ul><ul><ul><li>Valmistajat </li></ul></ul></ul></ul><ul><ul><ul><ul><li>Maahantuojat </li></ul></ul></ul></ul><ul><ul><ul><ul><li>Agentit </li></ul></ul></ul></ul><ul><ul><ul><ul><li>Kuljetus- ja huolintaliikkeet </li></ul></ul></ul></ul><ul><ul><ul><ul><li>Tukkukauppa </li></ul></ul></ul></ul><ul><ul><ul><ul><li>Vähittäiskauppa </li></ul></ul></ul></ul>Mistä muodostuu markkinointikanava?
  6. 6. <ul><li>Kohderyhmän suuruus ja tapa ostaa sekä yrityksen resurssit ja tuotteet riippuvat millaiseksi markkinointikanava on muodostunut. Kun laajalla alueella on paljon ostajia, tarvitaan välikäsiä tai sähköistä kauppaa. </li></ul>Mitä jakelukanavaratkaisuja on?
  7. 7. <ul><li>Intensiivistä jakelu on silloin, kun mahdollisimman monissa erissä pisteissä myydään tuotetta. </li></ul><ul><li>Selektiivinen eli valikoiva jakelu on silloin kun jälleenmyyjät valitaan tuotteen imagoon sopiviksi ja kauppaa voidaan valvoa tarkemmin (esim. Nanso, Marimekko) </li></ul><ul><li>Yksinmyynnissä jälleenmyyntioikeus annetaan vain yhdelle tietylle myyntipisteelle alueella (esim. Mercedes-Bentz) </li></ul>Markkinointikanavan ja jakelun suunnittelu
  8. 8. <ul><li>Lähteet : www.google.fi </li></ul><ul><li>Tekijät: Jenni, Roosa, Nea, Samuel, Teemu </li></ul>The end

×