Your SlideShare is downloading. ×
0
Saatavuus Kilpailukeinona
Saatavuus Kilpailukeinona
Saatavuus Kilpailukeinona
Saatavuus Kilpailukeinona
Saatavuus Kilpailukeinona
Saatavuus Kilpailukeinona
Saatavuus Kilpailukeinona
Saatavuus Kilpailukeinona
Upcoming SlideShare
Loading in...5
×

Thanks for flagging this SlideShare!

Oops! An error has occurred.

×
Saving this for later? Get the SlideShare app to save on your phone or tablet. Read anywhere, anytime – even offline.
Text the download link to your phone
Standard text messaging rates apply

Saatavuus Kilpailukeinona

4,366

Published on

0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
  • Be the first to comment

  • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total Views
4,366
On Slideshare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
2
Actions
Shares
0
Downloads
2
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

Report content
Flagged as inappropriate Flag as inappropriate
Flag as inappropriate

Select your reason for flagging this presentation as inappropriate.

Cancel
No notes for slide

Transcript

  • 1. Saatavuus kilpailukeinona
  • 2. <ul><li>Sitä että kuluttaja tietää, että hänen on helppo asioida siellä ja kuinka yrityksen tavoittaa. </li></ul><ul><li>Saatavuutta varmistetaan toimivalla markkinointikanavalla, jota pitkin tavara liikkuu valmistajalta kauppaan ja kuluttajalle. </li></ul>Mitä tarkoittaa saatavuus kilpailukeinona?
  • 3. <ul><li>Tavaran tai palvelun matka valmistajalta loppukäyttäjille, johon liittyy tilaaminen, keräily, kuljetus ja varastointi. Tätä kutsutaan materiaalitoiminnoksi. </li></ul><ul><li>Kun puhutaan logistiikasta , halutaan korostaa että ketjussa liikkuu myös tietoa ja rahaa. </li></ul>Mitkä ovat materiaalitoiminnot?
  • 4. <ul><li>Asiakkaiden odotuksia palveleva vastavirta. </li></ul>Mikä on logistiikan peruskaavio?
  • 5. <ul><li>Markkinointikanava voi olla pitkä tai lyhyt. Kauppaan tai jopa kuluttajille jotkut tuotteet liikkuvat suoraan valmistajilta. </li></ul><ul><li>Markkinointikanava muodostuu ketjusta, jolla varmistetaan, että kuluttaja saa tarvitsemansa tuotteet tai palvelut. Siihen kuuluvat mm. </li></ul><ul><ul><ul><ul><li>Valmistajat </li></ul></ul></ul></ul><ul><ul><ul><ul><li>Maahantuojat </li></ul></ul></ul></ul><ul><ul><ul><ul><li>Agentit </li></ul></ul></ul></ul><ul><ul><ul><ul><li>Kuljetus- ja huolintaliikkeet </li></ul></ul></ul></ul><ul><ul><ul><ul><li>Tukkukauppa </li></ul></ul></ul></ul><ul><ul><ul><ul><li>Vähittäiskauppa </li></ul></ul></ul></ul>Mistä muodostuu markkinointikanava?
  • 6. <ul><li>Kohderyhmän suuruus ja tapa ostaa sekä yrityksen resurssit ja tuotteet riippuvat millaiseksi markkinointikanava on muodostunut. Kun laajalla alueella on paljon ostajia, tarvitaan välikäsiä tai sähköistä kauppaa. </li></ul>Mitä jakelukanavaratkaisuja on?
  • 7. <ul><li>Intensiivistä jakelu on silloin, kun mahdollisimman monissa erissä pisteissä myydään tuotetta. </li></ul><ul><li>Selektiivinen eli valikoiva jakelu on silloin kun jälleenmyyjät valitaan tuotteen imagoon sopiviksi ja kauppaa voidaan valvoa tarkemmin (esim. Nanso, Marimekko) </li></ul><ul><li>Yksinmyynnissä jälleenmyyntioikeus annetaan vain yhdelle tietylle myyntipisteelle alueella (esim. Mercedes-Bentz) </li></ul>Markkinointikanavan ja jakelun suunnittelu
  • 8. <ul><li>Lähteet : www.google.fi </li></ul><ul><li>Tekijät: Jenni, Roosa, Nea, Samuel, Teemu </li></ul>The end

×