Your SlideShare is downloading. ×
KISHA PA DASHURI - Zbulesa 2:1-7
Upcoming SlideShare
Loading in...5
×

Thanks for flagging this SlideShare!

Oops! An error has occurred.

×

Saving this for later?

Get the SlideShare app to save on your phone or tablet. Read anywhere, anytime - even offline.

Text the download link to your phone

Standard text messaging rates apply

KISHA PA DASHURI - Zbulesa 2:1-7

1,830
views

Published on

1 “Engjëllit të kishës në Efes shkruaji: këtë thotë ai që mban të shtatë yjet në të djathtën e tij dhe që ecën në mes të shtatë shandanëve prej ari. …

1 “Engjëllit të kishës në Efes shkruaji: këtë thotë ai që mban të shtatë yjet në të djathtën e tij dhe që ecën në mes të shtatë shandanëve prej ari.
2 Unë i njoh veprat e tua, mundin tënd dhe durimin tënd edhe se ti s’mund t’i durosh të këqijtë; ti i vure në provë ata që pretendojnë se janë apostuj dhe nuk janë dhe i gjete gënjeshtarë.
3 Ti ke duruar, ke qëndrueshmëri dhe për hir të emrit tim je munduar pa u lodhur.
4 Por kam diçka kundër teje, sepse dashurinë tënde të parën e le.
5 Kujtohu, pra, se nga ke rënë, pendohu, dhe bëj veprat e para; në mos do të vi së shpejti te ti dhe do ta luaj shandanin tënd nga vendi i vet, nëse nuk pendohesh.
6 Por ti ke këtë, që i urren veprat e Nikolaitëve, që i urrej edhe unë.
7 Kush ka veshë, le të dëgjojë atë që u thotë Fryma kishave: kujt fiton do t’i jap të hajë nga pema e jetës, që është në mes të parajsës së Perëndisë’’

Published in: Spiritual, Technology, Business

0 Comments
1 Like
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

No Downloads
Views
Total Views
1,830
On Slideshare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
0
Actions
Shares
0
Downloads
0
Comments
0
Likes
1
Embeds 0
No embeds

Report content
Flagged as inappropriate Flag as inappropriate
Flag as inappropriate

Select your reason for flagging this presentation as inappropriate.

Cancel
No notes for slide

Transcript

 • 1. MISTERI I TË SHTATË SHANDANËVE Një përshkrim i përgjithshëm i kishës së Jezu Krishtit në këtë epokë.
  • Zbu. 1:19 Shkruaj, pra, gjërat që pe, ato që janë dhe ato që do të ndodhin pas atyre.
  • 2. Një zbatimi i trefishtë
  • 3. Ngjashmëri me shëmbëlltyrat në Mt. 13
  • 4. (1) Përshkrim, (2) Lavdërim, (3) Qortim, (4) Nxitje ndreqëse, (5) Premtim!
  • LAVDËRIM përpara QORTIMIT!
  • 5. Engjëllit të kishës në Efes...
 • 6. 1. PËRSHKRIMI I ZOTIT JEZUS Çfarë PËRSHKRIMI të Zotit Jezus ke nevojë të shohësh ti?
  • i. SIGURI, "ai që kishte në dorën e tij të djathtë", Zbu. 1:6
  • 7. ii. MBËSHTETJE, "[ishin] në/mbi të djathtën time", Zbu. 1:20
  • 8. iii. KONTROLL, "ai që mban të shtatë yjet në të djathtën e tij", Zbu. 2:1
  • 9. iv. ZOTËRIM, "ai që ka [...] të shtatë yjet", Zbu. 3:1
 • 10. QYTETI I EFESIT!
  • Qyteti më i rëndësishëm i Azisë së Vogël!
  • 11. Qendra e adhurimit të Dianës (gr. Artemis, Vep. 19:28).
  • 12. Idhujtari
  • 13. Pali me Akuilën dhe Priskilën.
  • 14. Timoteu, Onesifori, Tikiku
  • 15. Apostulli Gjon
  • 16. Gjithë këshilla e Perëndisë!
 • 17. 2. LAVDËRIMI Kisha e Efesit vs. Asambleja Biblike
  • 2 Unë i njoh veprat e tua, mundin tënd dhe durimin tënd edhe se ti s’mund t’i durosh të këqijtë; ti i vure në provë ata që pretendojnë se janë apostuj dhe nuk janë dhe i gjete gënjeshtarë.
  • 18. 3 Ti ke duruar, ke qëndrueshmëri dhe për hir të emrit tim je munduar pa u lodhur.
  • Një asamble vepruese
  • 19. Një asamble sakrifikuese
  • 20. Një asamble këmbëngulëse
  • 21. Një asamble që praktikonte disiplinë
  • 22. Një asamble e shëndoshë në besimin
   • Paralajmërim nga Pali, Vep. 20:28-29
   • 23. Apostujt të rremë, v. 2; 2 Kor. 11:13
   • 24. Profetë të rremë, 1 Gjo. 4:1-3
   • 25. Mësues të rremë, 2 Pje. 2:1
   • 26. Ungjilltarë të rremë, Gal. 1:7
 • 27. 3. QORTIMI Kujt do t'i shkonte mendja?
  • 4 Por kam diçka kundër teje, sepse dashurinë tënde të parën e le.
  • 28. “ Probleme me zemrën”.
  • 29. Çfarë është "dashuria e parë"? - 'Dashuri e rëndësisë së parë' për Zotin Jezus - Dashuri për njëri-tjetrin. - Dashuri për njerëzit në përgjithësi. - 'Dashuri që është e para në kohë'. - "Ju nuk doni si deshët në fillim" (J. B. Phillips).
  • Jer 2:2 "Shko dhe bërtit në veshët e Jeruzalemit, duke thënë: Kështu thotë Zoti: Unë të kujtoj ty, kujdesin e dhembshur të rinisë sate, dashurinë në kohën e fejesës sate, kur më ndiqje në shkretëtirë në një tokë të pa mbjellë.
  • 30. Jer. 2:32 "...populli im më ka harruar nga një numër shumë i madh ditësh".
  • 31. Jer. 2:13 "Sepse populli im ka kryer dy të këqija: më ka braktisur mua, burimin e ujit që rrjedh, për të hapur sterna, sterna të prishura, që nuk e mbajnë ujin.
 • 32. 3. QORTIMI Ti nuk më do siç më deshe në fillim!
  • Entuziazmi, zjarri & pasioni për Zotin Jezus, për njëri-tjetirn dhe për të humburit?!
  • 33. Motivi i shërbimit tonë!
  • 34. Idhulli i doktrinës së shëndoshë??!!
  • 35. Rrezik i madh kur zelli ia kalon dashurisë për Krishtin!
  • 36. Marta dhe Maria
  • "Ruhu nga çdo gjë që konkurron besnikërinë ndaj Jezu Krishtit. Konkurruesi më i madh i përkushtimit ndaj Jezusit është shërbimi ndaj Tij" --Oswald Chambers
 • 37. 4. NXITJE NDREQËSE 3 fjalë në formën urdhërore
  • I. KUJTOHU NGA KE RËNË
  • 38. Efesianëve 1:15, 16
  • 39. Efesianëve 6:24
  • 40. Efe. 4:2
  • 41. Efe. 4:15, 16
  • 42. Brezi i dytë i të krishterëve!
  • 43. "Vazhdo të kujtosh, rroke në mendje, mos harro në mënyrë të vazhdueshme dashurinë që ke patur dikur për Zotin!"
  • Shoqëritë e këqija!
  • 44. Shkolla e lartë!
  • 45. Ndikimet e këqija (TV, FB, WWW).
  • 46. Shqetësimet e kësaj bote!
  • 47. Mashtrimet e pasurisë!
  • 48. Lakmitë për gjëra të tjera që hyjnë!
  • 49. Efes = e dëshirueshme
 • 50. 4. NXITJE NDREQËSE 3 fjalë në formën urdhërore
  • Kisha e Efesit vs. Asambleja Biblike - A është Asambleja Biblike ajo që ishte dikur? - A je ti ai që ke qenë dikur në fillimet e besimit? - "E, si ishim në fillim". - Kishat tona do të jenë çfarë ishin dikur, kur ne të jemi çfarë ishim dikur!
  • 51. 2 Pjetrit 1:12, 13
 • 52. 4. NXITJE NDREQËSE 3 fjalë në formën urdhërore
  • II. PENDOHU
  • 53. Ndryshoje krejt mendjen për mëkatin dhe Zotin Jezus!
  • 54. Rrëfim dhe braktisje, Fja. 28:13
  • 55. "Më fal, Zot, nëse kam mëkatuar sot"!!!
  • 56. Ndryshimi i mendjes; jo ndryshim i ndjenjave!
 • 57. 4. NXITJE NDREQËSE 3 fjalë në formën urdhërore
  • III. BËJ VEPRAT E PARA
  • 58. Veprat e motivuara nga dashuria për Krishtin!
  • 59. Shërbimi që ka në qendër Krishtin!
  • 60. Ne nuk do ta rigjejmë kurrë dashurinë e parë, derisa të bëjmë "veprat e para", - pra, devocionet herët në mëngjes (John Wesley, Journal).
  • A të kujtohet se me sa dashuri e lexoje Biblën, luteshe dhe dëshmoje dhe ishe i pranishëm në takimet e kishës menjëherë mbas shpëtimit?
  • 61. Lexoje Biblën siç e lexoje atëherë!
  • 62. Lutu siç luteshe atëherë!
  • 63. Kalo kohë me Jezusin siç kaloje atëherë!
  • 64. Mal 3:4 Atëherë oferta e Judës dhe e Jeruzalemit do të pëlqehet nga Zoti, si në kohët e shkuara, si në vitet e mëparshme
 • 65. PËRNDRYSHE... 1 fjalë në formën paralajmëruese
  • 5b ...në mos do të vi së shpejti te ti dhe do ta luaj shandanin tënd nga vendi i vet, nëse nuk pendohesh.
  • 66. "Kisha që e humbet dashurinë e saj do ta humbasë shumë shpejt dritën e saj, pavarësisht se sa e shëndoshë mund të jetë doktrinalisht" (Warren W. Wiersbe).
  • 67. Jo thjesht "humbje e dëshmisë" apo "një asamble e ftohtë";
  • 68. Cili është mësimi? Si mund ta shmangim?
 • 69. NJË LAVDËRIM TJETËR... Të urresh ato gjëra që urren Zotin!
  • 6 Por ti ke këtë, që i urren veprat e Nikolaitëve, që i urrej edhe unë.
  • 70. Të urresh ato gjëra që urren Zoti!
  • 71. 2 Kro. 19:2 Por shikuesi Jehu, bir i Hananit, i doli përpara dhe i tha mbretit Jozafat: "A duhet të ndihmoje ti një të pafe dhe të doje ata që urrenin Zotin? Prandaj mëria e Zotit është mbi ty.
  • Psa. 26:5 Unë urrej tubimin e njerëzve të këqij dhe nuk bashkohem me të pabesët.
  • 72. "Sundues të popullit", sistemi klerikal
  • 73. Kishë sipas Dhiatës së Re
  • 74. Çfarë ishin VEPRA në EFES, u bënë një DOKTRINË në PERGAM, 2:15
  • 75. Mësimi?
 • 76. 5. PREMTIMI Kush ka veshë, le të dëgjojë ato që Fryam u thotë kishave!
  • 7 Kush ka veshë, le të dëgjojë atë që u thotë Fryma kishave: kujt fiton do t’i jap të hajë nga pema e jetës, që është në mes të parajsës së Perëndisë.
  • 77. I. 1 Gjo. 5:4-5 Sepse çdo gjë që ka lindur nga Perëndia e mund botën; dhe kjo është fitorja që e mundi botën: besimi ynë. Cili është ai që e mund botën, veç se ai që beson se Jezusi është Biri i Perëndisë?
  • 78. II. Premtimi i kushtëzuar? "Nëse bën këtë, do të fitosh". - Premtim që lidhet me gjendjen në atë kishë përkatëse!
  • Mirëpo këto bekime janë trashëgimi e çdo besimtari!!!???
  • 79. Këta që fitojnë janë çfarë pritet nga një besimtar i vërtetë në një asamble ku mbizotërojnë këto gjendje!
  • 80. Turmë e përzier!
  • 81. Ardhja në këtë "kishë" nuk të bën një të krishterë!
  • 82. Pendim te Perëndia dhe besim në Zotin tonë Jezu Krisht! Vep. 20:21