2 Timoteut 2 - Pjesemarres dhe spektatore

470 views

Published on

Pjesëmarrës dhe spektatorë.

“Mundohu të dalësh përpara Perëndisë si i sprovuar, si punëtor që nuk ka pse të turpërohet, që thotë drejt fjalën e së vërtetës” (2:15).

Published in: Spiritual
0 Comments
1 Like
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

No Downloads
Views
Total views
470
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
4
Actions
Shares
0
Downloads
5
Comments
0
Likes
1
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

2 Timoteut 2 - Pjesemarres dhe spektatore

 1. 1. 2 Timoteut, Kapitulli 2 “ Mundohu të dalësh përpara Perëndisë si i sprovuar, si punëtor që nuk ka pse të turpërohet, që thotë drejt fjalën e së vërtetës” (2:15).
 2. 2. Apostazia ose femohimi <ul><li>Mundohu... </li></ul><ul><ul><li>studio, ji i zellshëm. </li></ul></ul><ul><li>...që thotë drejt Fjalën e së vërtetës. </li></ul><ul><ul><li>që ndan, që dallon. </li></ul></ul><ul><li>Largim masiv nga e vërteta. </li></ul><ul><li>Cila është përgjegjësia jote individuale? </li></ul><ul><li>Shembulli i Danielit </li></ul>
 3. 3. Përgjegjësia jote individuale? <ul><li>“ Ligji mbi fenë”. </li></ul><ul><li>Vështirësitë e jetës (sprovat, vuajtjet si të krishterë). </li></ul><ul><li>I ndruajtur për Zotin? </li></ul><ul><li>I lodhur frymërisht? </li></ul><ul><li>I dekurajuar nga gjendja frymërore e besimtarëve apo mësimet e rreme në mesin e tyre? </li></ul><ul><li>Kujtoni Danielin, Palin. </li></ul><ul><li>Kujtoni Zotin Jezus. </li></ul>BESIMI FJALA E PERËNDISË FRYMA HIRI I KRISHTIT LARGIMI NGA ENËT PËR ÇNDERIM SHPËRBLIMI I SIGURT I ZOTIT BESNIKËRIA E ZOTIT THEMELI I PERËNDISË
 4. 4. Pjesëmarrës dhe spektatorë <ul><li>V. 12-18 </li></ul><ul><li>Gjendja fizike & frymërore e Palit (cf. 1:8; 2:9a; 4:16; Gjo. 16:32 </li></ul><ul><li>Koha ime, paratë e mia, zotërime të tjera, talentet e mia, energjitë e mia, nevojat e mia. </li></ul><ul><li>“ në atë ditë”, v. 12, 18. </li></ul>
 5. 5. Si mund të jesh vetëm një spektator ? <ul><li>Ai që është i pranishëm në një ngjarje, në një punë etj. dhe vështron pa u përzier e pa u shqetësuar për të; soditës, sehirxhi . </li></ul><ul><li>Ai që sodit duarlidhur kur duhet bërë diçka, ai që nuk merr pjesë a nuk ndihmon për një punë a për një fatkeqësi; indiferent. </li></ul>
 6. 6. Si mund të jesh vetëm një spektator ? <ul><li>Gjy. 5:7-9; 14-18; 23-24 </li></ul><ul><li>Neh. 3:5; Fja. 24:11-12 </li></ul><ul><li>2 Tim. 4:10 </li></ul><ul><li>Shqetësimet e kësaj bote, Zan. 19:16; Lu. 8:14; </li></ul><ul><li>Hallet familjare, Mt. 8:21, Lu. 9:61 </li></ul><ul><li>Interesat vetjake, Fil. 2:19-21 (TV, DVD, DVB) </li></ul>
 7. 7. Si mund të bëhesh një pjesëmarrës ? <ul><li>Ai që merr pjesë së bashku me të tjerë në një punë a veprimtari. </li></ul><ul><li>Onesifori (dobiprurës), 1:16 - “shpeshherë më dha zemër” ose “më freskoi/flladiti”. </li></ul><ul><li>Heb. 6:10 </li></ul>
 8. 8. Si mund të bëhesh një pjesëmarrës ? <ul><li>Asambleja sipas DhR. </li></ul><ul><li>Sa shpesh shkonin besimtarët e DhR në shtëpitë e njëri-tjetrit? </li></ul><ul><li>Përbashkësi, ungjillëzim, predikim, nxitje – PËRDITË!!! </li></ul><ul><li>Nuk kishte FB, e-posta, fakse dhe telefona!!! </li></ul>
 9. 9. Si mund të bëhesh një pjesëmarrës ? <ul><li>Kapitulli 2:1-2 </li></ul><ul><li>(1) Forcohu vetë. </li></ul><ul><li>(2) Ndihmo të tjerët të forcohen. </li></ul><ul><li>4 breza </li></ul><ul><li>Mandati i madh, Mt. 28:19-20 </li></ul>
 10. 10. Si mund të bëhesh një pjesëmarrës ? <ul><li>«Ka gjëra që nuk mund t'ua mësoj të tjerëve, sepse unë vetë nuk i praktikoj». </li></ul><ul><li>Por nga që nuk mund të bësh gjithçka, mos e lejo këtë që të të pengojë për të bërë diçka. </li></ul>
 11. 11. Si mund të bëhesh një pjesëmarrës ? <ul><li>A i vizitoni të sëmurët? (“Feja e vërtetë”) </li></ul><ul><li>A dini të përdorni një program kompjuterik të Biblës? </li></ul><ul><li>A keni një prirje për muzikë? (Darka e Zotit) </li></ul>
 12. 12. Si mund të bëhesh një pjesëmarrës ? <ul><li>Kohë përkushtimi familjare (pyetje, përgjigje). </li></ul><ul><li>Studim biblik: </li></ul><ul><li>Babai me djalin </li></ul><ul><li>Nëna me vajzën </li></ul><ul><li>Besimtar më i vjetër me një më të ri në besim. </li></ul>

×