Whitepaper 'Tien topics voor de pensioenfondsbestuurder' | Aon Nederland
Upcoming SlideShare
Loading in...5
×
 

Like this? Share it with your network

Share

Whitepaper 'Tien topics voor de pensioenfondsbestuurder' | Aon Nederland

on

  • 42 views

Deze whitepaper behandelt de volgens Aon belangrijkste thema's waar pensioenfondsbestuurders op dit moment mee te maken hebben.

Deze whitepaper behandelt de volgens Aon belangrijkste thema's waar pensioenfondsbestuurders op dit moment mee te maken hebben.

Statistics

Views

Total Views
42
Views on SlideShare
42
Embed Views
0

Actions

Likes
0
Downloads
0
Comments
0

0 Embeds 0

No embeds

Accessibility

Categories

Upload Details

Uploaded via as Adobe PDF

Usage Rights

© All Rights Reserved

Report content

Flagged as inappropriate Flag as inappropriate
Flag as inappropriate

Select your reason for flagging this presentation as inappropriate.

Cancel
  • Full Name Full Name Comment goes here.
    Are you sure you want to
    Your message goes here
    Processing…
Post Comment
Edit your comment

Whitepaper 'Tien topics voor de pensioenfondsbestuurder' | Aon Nederland Document Transcript

  • 1. Whitepaper Inhoud: 1 Inleiding 2 2 Top Tien Topics 3 - Financieel toezicht 3 - Verklaring Beleggingsbeginselen 6 - Het pensioenakkoord 6 - Risicomanagement 7 - Deskundigheid 8 - Governance 9 - Communicatie 9 - Uitvoeringskosten 10 3 Conclusie 12 4 Aanbevelingen 13April 2012 (Euro)landen die op de rand van faillissement verkeren en banken die omvallen. Meer dan honderd Nederlandse pensioenfondsen die de benodigde dekkingsgraad niet halen. Pensioenfondsbestuurders die kennistoetsen en vergaande verantwoording moeten afleggen. Consolidatie die in de laatste tien jaar leidde tot een halvering van het aantal pensioenfondsen. De omgeving van pensioenfondsbestuurders is de afgelopen tijd drastisch veranderd. En hoewel Nederland internationaal gezien nog altijd een sterk en robuust pensioenstelsel heeft, zijn ook hier vaste waarden en zekerheden verdwenen. De kunst is om juist in deze onzekere tijden grip te houden op de situatie. Deze whitepaper behandelt de volgens Aon Hewitt belangrijkste thema’s waar pensioenfondsbestuurders op dit moment mee te maken hebben. Elk van deze onderwerpen heeft zijn eigen onzekerheden. Maar voor ieder thema zijn er ook mogelijkheden om ‘in control’ te blijven en regie te houden. Tien topics voor de pensioenfondsbestuurder Lees de volledige whitepaper op www.aon.nl/slideshare