Inzicht in risico’s,
inspanningen en effectiviteit
Quickscan Duurzame Inzetbaarheid van Aon
Maatschappelijke trends, zoals...
1077-01-Qscan-V2
Praktische aanbevelingen
Aan de hand van de uitkomsten van de Quickscan doen wij u aanbevelingen voor het...
Upcoming SlideShare
Loading in …5
×

Quicksacan Duurzame Inzetbaarheid 'Inzicht in risico's, inspanningen en effectiviteit' | Aon Nederland

434 views

Published on

Maatschappelijke trends, zoals vergrijzing en ontgroening, technologische ontwikkelingen en de ontwikkeling van onze gezondheid zijn van steeds grotere invloed op organisaties. Dat geldt ook voor de regelgeving rond de sociale zekerheid en het verhogen van de pensioenleeftijd. Met de Quickscan Duurzame Inzetbaarheid van Aon krijgt u snel en gemakkelijk inzicht in de effectiviteit van uw organisatie op het gebied van duurzame inzetbaarheid van uw personeel.

Published in: Recruiting & HR
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
  • Be the first to comment

  • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
434
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
2
Actions
Shares
0
Downloads
2
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Quicksacan Duurzame Inzetbaarheid 'Inzicht in risico's, inspanningen en effectiviteit' | Aon Nederland

  1. 1. Inzicht in risico’s, inspanningen en effectiviteit Quickscan Duurzame Inzetbaarheid van Aon Maatschappelijke trends, zoals vergrijzing en ontgroening, technologische ontwikkelingen en de ontwikkeling van onze gezondheid zijn van steeds grotere invloed op organisaties. Dat geldt ook voor de regelgeving rond de sociale zekerheid en het verhogen van de pensioenleeftijd. Met de Quickscan Duurzame Inzetbaarheid van Aon krijgt u snel en gemakkelijk inzicht in de effectiviteit van uw organisatie op het gebied van duurzame inzetbaarheid van uw personeel. Met duurzame inzetbaarheid bedoelen we dat werknemers over een langere periode blijven deelnemen aan het arbeidsproces. Dat betekent dat ze fysiek en mentaal fit moeten zijn en blijven. Gezondheid staat natuurlijk voorop, maar vooral ook de mogelijkheden tot het ontwikkelen van bijvoor- beeld kennis en vaardigheden zijn belangrijk. Dit vraagt uiteraard een inspanning van uw medewerkers. Als werkgever kunt u ze hierin faciliteren en begeleiden. Duurzame inzetbaarheid is een gedeelde verant- woordelijkheid van werkgever en werknemer. Belangrijke vragen die u zich als werkgever moet stellen zijn: • Waarom is duurzame inzetbaarheid belangrijk voor onze organisatie? • Welke risico’s lopen we als we niets doen op het gebied van duurzame inzetbaarheid? • Wat doen we al op het gebied van duurzame inzetbaarheid? • Welke interventies en acties ondernemen we nu? • Welke maatregelen moeten we nemen om onze doelstellingen te realiseren en waar moeten we meer aandacht aan besteden? De Quickscan Aon heeft de Quickscan Duurzame Inzetbaarheid ontwikkeld om u inzichten te geven in bovenstaande vraagstukken. Na het invullen van een digitale vragenlijst ontvangt u een beknopte diagnose van het duurzame inzetbaarheidsbeleid van uw organisatie. Is uw beleid bijvoorbeeld voldoende doorgevoerd in uw processen en zichtbaar in de werkomgeving? Zijn uw medewerkers op de hoogte van uw beleid op het gebied van duurzame inzetbaarheid? De diagnose is zo opgesteld dat u in één oogopslag ziet waar uw organisatie heel sterk op focust. U ziet tevens wat de aandachtsgebieden zijn. Primair proces Strategie en beleid Medewerkers Werkomgeving Uw score Uw norm Strategisch niveau Tactisch niveau Operationeel niveau
  2. 2. 1077-01-Qscan-V2 Praktische aanbevelingen Aan de hand van de uitkomsten van de Quickscan doen wij u aanbevelingen voor het verder ontwikkelen van uw duurzame inzetbaarheidsbeleid. Wat kunt u bijvoorbeeld verwachten? • Advies over het beter afstemmen van interventies op de relevante personele risico’s in uw organisatie, zodat u de beschikbare middelen zo effectief mogelijk besteedt; • Advies voor het beter benutten van bestaande financieringsmogelijkheden, bijvoorbeeld de zorgverze- kering; • Advies over het optimaliseren van uw primaire processen op het gebied van duurzame inzetbaarheid; • Tips om uw preventie-, verzuim- en arbobeleid beter op elkaar af te stemmen zodat u uw doelstellingen van de duurzame inzetbaarheid kunt behalen; • Hulp bij het doorvoeren van het duurzame inzetbaarheidsbeleid in uw organisatie. Uw organisatie is gebaat bij een voor de medewerkers eenduidige en herkenbare invulling van uw duurzame inzetbaarheidsbeleid. Het draagt immers bij aan de effectiviteit van uw bedrijf. En het is uiteraard uw bedoeling dat uw werknemers daadwerkelijk meer duurzaam inzetbaar zijn. Door de juiste personele risico’s aan te pakken kunt u de continuïteit van uw organisatie nu en in de toekomst waarborgen. De effecten van een efficiënt duurzaam inzetbaarheidsbeleid Uit ervaring is gebleken dat een efficiënt en uitgebalanceerd duurzaam inzetbaarheidsbeleid de volgende effecten kan hebben voor uw organisatie: • Kostenbesparing op interventies en het contract met uw arbodienst; • Daling van personeelsverloop en de daaraan gerelateerde kosten van werving en selectie; • Grotere impact en herkenbaarheid van uw beleid voor uw huidige en toekomstige medewerkers; • Positiever imago voor u als werkgever; • Minder verzuim en een grotere productiviteit. Meer informatie Bent u nieuwsgierig naar wat duurzaam inzetbaarheidsbeleid voor uw bedrijf kan betekenen? Of wilt u graag zo snel mogelijk een Quickscan Duurzame Inzetbaarheid laten uitvoeren? Neem dan contact op met Rana Bidares, T 06 439 833 94, E Rana.bidares@aonhewitt.com of met Anouk van Stipriaan, T 06 230 631 52, E Anouk.van.stipriaan@aonhewitt.com.

×