Connectors

331 views

Published on

Published in: Technology
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
331
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
5
Actions
Shares
0
Downloads
3
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Connectors

 1. 1. 3 Ports i Connectors exteriors del PC
 2. 2. PORTS Els ordinadors disposen duna sèrie de connexions anomenades PORTS. Permeten a lusuari connectar diferents dispositius hardware a lequip. Permeten lintercanvi de dades, també sanomena interfície dentrada/sortida. Els ports són per exemple els duna targeta gràfica, integrada en les ranures dexpansió de la placa base. Cada port té un connector. Tenim connectors i ports externs que són els queveurem, i els ports i connectors interns integrats ala placa base com per exemple la font dalimentacióConte un connector ATX que va a parar al port de lala placa base per alimentar-la.(Els veurem quan estudiem la placa base)
 3. 3. PORTSPorts Exteriors
 4. 4. PORTS PARAL.LEL O SÈRIE Sèrie o COM Els primers que van aparèixer Envia i reben dades bit a bit. Per a la comunicació entre ordinadors sutilitza el port sèrie. El port sèrie proporciona menor control i velocitat que el port paral.lel. Paral.lelConegut també com a port Centronics.Envia dades byte a byte o de 8 bits en 8 bits que és el mateix de manera simultània(bidireccional).Per a la comunicació entre ordinadors sutilitza el port paral.lel.Principalment per a connexió dimpressores, també plotters, escaners etc.Substituït actualment pel port sèrie USB per a la seva major velocitat i fiabilitat.
 5. 5. Sèrie Port Mascle DB-9 (ja no utilitzats, per monitors digitals,ratolí, mòdems antics) En el sistema operatiu tenen la nomenclatura de COM1,COM2.
 6. 6. Paral·lel Port DB-25 Femella (Àntic)En Windows la nomenclatura era LPT1,LPT2, etcAntigament les impressores o escanners. Una targeta nova acutal PCI Express funcinant amb un port paral.lel
 7. 7. Vídeo Connectors VGA (DB-15 3 fileres) (Analògica) - Connector mascle - Port femella. - El trobem a la placa base i en les targetes gràfiques dels equips. - Alguns portàtils la porten integrada amb la finalitat de compartir la senyal de vídeo que arriba a la pantalla amb un altre monitor addicional o projector.
 8. 8. Vídeo Connectors DVI(Interfície de Video Digital o Anàlogica) Connector Monitors LCD,TFT,LED, etc Port
 9. 9. Ratolí i teclat Connectors PS/2 Per a ratolí Per a teclat
 10. 10. Musica Connectors MIDI Instruments musicals.
 11. 11. USB Connectors Tipus A Tipus B Mini Micro MiF MiF MiF MiF
 12. 12. FireWire Connectors Multimedia:Càmeres digítals, reproductors de música,etc 4 pins 6 pins MiF MiF Comunicació dalta velocitat
 13. 13. HDMI  Connector i Port - Interficie multimedia dalta definició - Dispositius de video i audio (televisors, reproductors de video.sintetitzadors, ordenadors portàtil o Play Station 3). - Senyal dAlta definició. - Substitut de lantic euroconnector.
 14. 14. Centronics Connectors (impressores antigues) Centronics 36 pins M Centronics 50 pins M
 15. 15. Àudio Connectors (senyals audio anàlogic) Jack 3,5 mm Captura daudio Ports Altaveus o auriculars
 16. 16. Xarxa Connectors RJ 45 RJ 11
 17. 17. Cerca per internet Connector i Port SCSI Connector i Port DB15

×