Novelltips .. eller så kanske inte

618 views

Published on

En presentation över novelltips.

Published in: Education
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
618
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
76
Actions
Shares
0
Downloads
2
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Novelltips .. eller så kanske inte

 1. 1. ... eller så kanske inte
 2. 2. Nej, noveller går minsann inte hem hos alla. Jag t.ex. har bara läst en enda novell i hela mitt liv och att jag läste den beror helt och hållet på att det var Elly Griffiths som hade skrivit den. Jag talar naturligtvis om Ruth´s first christmas tree och den dyker upp längre fram i den här presentationen. Ett stort tack till alla som deltog och vi ”ses” snart igen!
 3. 3. IN I ÖKNEN AV ANNA- KARIN PALM FYRA NOVELLER FRÅN NOVELLIX
 4. 4. En specialutgåva av en av Ed McBains böcker om 87:de innehöll en bonusnovell. Tyvärr var det en lånad bok, så jag har inte läst novellen sedan dess och jag vet inte vad den heter… (Någon som kan tänkas veta vilken novell hon tänker på?)
 5. 5. Är lite sugen på att testa något från Novellix för de verkar ha en del intressant. Skulle bli jätteglad om någon hade bra tips för en nybörjare inom noveller! Något som inte är för svårt och mastigt utan ganska lätt och gärna spännande.
 6. 6.  Hur gick det för mannen som satt fast i hissen? av Kim Young-Ha  Brinnande livet av Alice Munro  Pappersväggar av John Ajvide Lindqvist  Den förskräckliga apan av Stephen King
 7. 7. WHERE ARE YOU GOING, WHERE HAVE YOU BEEN? AV JOYCE CAROL OATES BROTT/SKULD AV FERDINAND VON SCHIRACH OCH SKUGGOR PÅ VATTNET AV PETER ROBINSON
 8. 8. Jag läser inte noveller eftersom mitt motto är ”Det som är värt att göras, är värt att göras ordentligt”, och det känns som att det är mer värt att läsa "riktiga böcker" än noveller.
 9. 9. Jag läser noveller om de ges ut som en del i en serie jag läser och tycker om. Kelley Armstrong har till exempel varit väldig flitig på att ge ut sådana i sin serie Women of the Otherworld som jag älskar.
 10. 10. Jag kan läsa noveller ibland, läste ju en novellsamling av Stephen King för inte så länge sedan. Men det händer inte så ofta av någon anledning. Jag tror jag föredrar längre berättelser, så det hinner hända lite mer. Så brukar är kanske att ta i, men det händer lite då och då.
 11. 11. CHIMAMANDA NGOZI ADICHIE ELLY GRIFFITHS
 12. 12. Lamb to the slaughter av Roald Dahl: Berättelsen handlar om en kvinna som mördat sin man och medan poliserna letar efter det tunga, trubbiga föremål som hennes man blivit ihjälslagen med tillagar kvinnan en djupfryst lamstek i sin ugn. Hon bjuder sedan poliserna på middag och därmed försvinner mordvapnet för alltid.
 13. 13. Finns dina novelltips inte med i sammanställningen? Då verkar det inte bättre än att du har glömt att skicka en kopia på ditt inlägg till jerka@alkb.se

×