GESTIÓ DE LA INFORMACIÓ I TIC
Concepte i avantatges del multimèdia

            Anna Ramos del Castillo
CONTINGUTS
CONCEPTE

  Etimològicament, la paraula multi-mèdia
  vol dir "múltiples mitjans”

  Qualsevol combinació de text,...
TIPUS
o  Multimèdia digital: és la integració en un sistema informàtic
  de text, gràfics, imatges, vídeo, animacions, ...
AVANTATGES
  Interès i Motivació. Fa que els estudiants dediquin més
  temps a treballar i, per tant, és probable que ...
  Aprenentatge a partir dels errors. El "feed back" immediat
  a les respostes i a les accions dels usuaris permet als...
  Activitats cooperatives. L'ordinador propicia el treball en
  grup i el cultiu d'actituds socials, l'intercanvi d'id...
  En Educació Especial. Moltes formes de disminució física i
  psíquica limiten les possibilitats de comunicació i l'a...
Upcoming SlideShare
Loading in …5
×

Gestió De La Informació I Tic

334 views
304 views

Published on

Concepte i avantatges del multimèdia

Published in: Technology, Business
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
334
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
19
Actions
Shares
0
Downloads
4
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Gestió De La Informació I Tic

 1. 1. GESTIÓ DE LA INFORMACIÓ I TIC Concepte i avantatges del multimèdia Anna Ramos del Castillo
 2. 2. CONTINGUTS
 3. 3. CONCEPTE  Etimològicament, la paraula multi-mèdia vol dir "múltiples mitjans”  Qualsevol combinació de text, sons, imatges o gràfics estàtics o en moviment.
 4. 4. TIPUS o Multimèdia digital: és la integració en un sistema informàtic de text, gràfics, imatges, vídeo, animacions, so i qualsevol altre mitjà que pugui ser tractat digitalment. o Multimèdia interactiva: permet a l'usuari actuar sobre la seqüència, velocitat o qualsevol altre element del seu desenvolupament, o bé planteja preguntes, proves o alternatives que modifiquen el seu transcurs. o Hipermèdia: és possible navegar d'uns punts a altres seguint certs elements d'enllaç. Un tipus d'informació relacionat amb les creacions hipermèdia és l'hipertext on el text i els enllaços s'estableixen partint de certes paraules o frases que condueixen a altres seccions o parts del document. Podem considerar la hipermèdia com una combinació de l'hipertext i la multimèdia.
 5. 5. AVANTATGES  Interès i Motivació. Fa que els estudiants dediquin més temps a treballar i, per tant, és probable que aprenguin més.  Interacció. La versatilitat i interactivitat de l'ordinador i la possibilitat de "dialogar" amb ell, atrau als estudiants i manté la seva atenció.  Els alumnes sovint aprenen amb menys temps.  Desenvolupament de la iniciativa. Els alumnes es veuen obligats a prendre contínuament noves decisions davant les respostes de l'ordinador a les seves accions.  Múltiples perspectives i itineraris. Els hipertextos permeten l'exposició de temes i problemes presentant diversos enfocaments, formes de representació i perspectives per a l'anàlisi, el que afavoreix la comprensió i el tractament de la diversitat.
 6. 6.  Aprenentatge a partir dels errors. El "feed back" immediat a les respostes i a les accions dels usuaris permet als estudiants conèixer els seus errors just en el moment en què es produeixen i generalment el programa els ofereix l'oportunitat d'assajar noves respostes o formes d'actuar per superar-los.  Faciliten l'avaluació i control. Estimula el desenvolupament de les facultats cognitives superiors dels alumnes. Els ordinadors proporcionen informes de seguiment i control. Faciliten l'autoavaluació de l'estudiant.  Alt grau d'interdisciplinarietat. Permet realitzar molt diversos tipus de tractament a una informació molt àmplia i variada.  Individualització. Resulten molt útils per realitzar activitats complementàries i de recuperació en les quals els estudiants poden autocontrolar el seu treball.
 7. 7.  Activitats cooperatives. L'ordinador propicia el treball en grup i el cultiu d'actituds socials, l'intercanvi d'idees, la cooperació i el desenvolupament de la personalitat.  Contacte amb les noves tecnologies i el llenguatge audiovisual. Contribueixen a facilitar la necessària alfabetització informàtica i audiovisual.  Proporcionen informació. En els CD-ROM o en accedir a bases de dades a través d'Internet poden proporcionar tot tipus d'informació multimèdia i hipertextual.  Proporcionen entorns d'aprenentatge i instruments per al procés de la informació.  Poden abaratir els costos de formació. Realitzar la formació en els mateixos llocs de treball és eliminar costos de desplaçament.  En l'Ensenyament a distància. Flexibilitat en els horaris d'estudi i una descentralització geogràfica de la formació.
 8. 8.  En Educació Especial. Moltes formes de disminució física i psíquica limiten les possibilitats de comunicació i l'accés a la informació, en molts d'aquests casos l'ordinador, perifèrics especials, pot obrir camins alternatius que resolguin aquestes limitacions.  Constitueixen un bon medi d'investigació didàctica a l'aula; pel fet d'arxivar les respostes dels alumnes permeten fer un seguiment detallat dels errors comesos i del procés que han seguit fins a la resposta correcta.

×