Busines quiz

1,966 views
1,861 views

Published on

0 Comments
2 Likes
Statistics
Notes
  • Be the first to comment

No Downloads
Views
Total views
1,966
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
3
Actions
Shares
0
Downloads
153
Comments
0
Likes
2
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Busines quiz

  1. 1. BUSINESSQUIZ BY:- ANKIT BIST VINAY MEHTA VAIBHAV GOYAL VARUN
  2. 2. RULES• Question will be passed whenever a team gives a wronganswer or no answer.• No multiple choice questions.• Negative marking is there if any team gives wrong answer.However there is no negative marking for passing the question.•+10 for the right answer and -5 for the wrong answer• No negative marking for giving wrong answer for “passedquestion” .
  3. 3. ROUND-1
  4. 4. Q.NO: 1: RELIGARE MUTUAL FUND ISOWNED BY WHICH COMPANY? ANS: RANBAXY
  5. 5. Q.NO: 2: WHICH COMPANY BOUGHTMAJOR STAKES OF APOLLO HOSPITALSRECENTLY? ANS: FORTIS HEALTHCARE
  6. 6. Q.NO: 3: MAHINDRA & MAHNIDRASEPARATED FROM WHICHINTERNATIONAL AUTO MAJOR IN THEPRODUCTION OF COMPACT CAR ? ANS: RENAULT
  7. 7. Q.NO: 4: THE COMPANY VERY FAMOUSFOR THE ADOPTION OF BLUE OCEANSTRATEGY ? ANS: IBM
  8. 8. Q.NO: 5: WHO IS NEWLY APPOINTED CEOOF SATYAM ? ANS: R.S.V. MURTHY
  9. 9. Q.NO: 6: WHICH COUNTRY RECENTLYBANNED CHINA TOYS? ANS: INDIA
  10. 10. Q.NO: 7: NAME THE THREE TOP BUSINESSENTREPRENEURS OF INDIA WHO IS ALSORAJYASABHA MEMBERS? ANS: ANIL AMBANI (ADAG), VIJAY MALLAYA (UB GROUPS) & K.G.CHANDRASEKAR (BPL
  11. 11. Q.NO: 8: WHAT IS THE DEABBREVIATIONOF HUTCH? ANS: HUTCHISON WHAMPOO
  12. 12. Q.NO: 9: NAME THE COMPANY PROMOTEDBY RELIANCE IN ENTERTAINMENTINDUSTRY ? ANS: ADLABS
  13. 13. Q.NO: 10: WHAT IS SARBANES-AXLEYACT? ANS: IT IS AMERICAN CORPORATE GOVERNANCE ACT
  14. 14. Q.NO: 11: SPENCERS IS OWNED BYWHICH GROUP? ANS: RPG
  15. 15. Q.NO: 12: WHO IS THE FATHER OF INDIANBPO? ANS: RAMAN ROY – (Quatrro)
  16. 16. Q.NO: 13: NAME ANY OF THE THREEPEOPLE IN NEWLY APPOINTED BOARD OFSATYAM? ANS: DEEPAK PAREKH (HDFC-BANKER), KIRAN KARNIK (IT EXPERT ) , & C ACHUTHAN (FORMER SEBI MEMBER)
  17. 17. Q.NO: 14: NAME THE FINANCIAL FIRMRUNNING BY WORLD’S RICHEST MANWARREN BUFFET? ANS: Berkshire Hathaway
  18. 18. Q.NO: 15: WHICH COUNTRY’S COMPANYSAINT GOBAIN IS? ANS: FRANCE
  19. 19. Q.NO: 16: WHO HOLDS MAJOR SHARE INTROUBLED RETAIL MAJOR SUBHIKSHA? ANS: WIPRO (PREMJI HOLDINGS)
  20. 20. Q.NO: 17: WHAT IS THE HEADQUARTER OFTATA GROUP CALLED ? ANS: BOMBAY HOUSE
  21. 21. Q.NO: 18: HUMANITY-EQUALITY-DESTINYIS THE MOTTO OF WHICH OF THEORGANIZATION? ANS: COMMONWEALTH GAMES FEDERATION
  22. 22. Q.NO: 19: WHICH BILL, THATSIGNIFICANTLY INCREASES VISA FEES OFH1-B AND L1 CATEGORIES , AFTER USPRESIDENT BARACK OBAMA SIGNED ITINTO LAW? ANS: BORDER SECURITY BILL
  23. 23. Q.NO: 20: WHICH INDIAN COMPANY HASBEEN CALLED A ‘CHOP SHOP’ BY USSENATOR NEW YORK CHARLES E.SCHUMER WHILE CRITICIZINGCOMPANIES OUTSOURCING HIGHLY PAIDAMERICAN JOBS? ANS: INFOSYS
  24. 24. ROUND-2LOGO ROUND
  25. 25. Q.NO: 1 ANS: FIFA CONFEDERATIONS CUP (2009)
  26. 26. Q.NO: 2 ANS: DEL MONTE FOODS
  27. 27. Q.NO: 3 ANS: BELL LABORATORIES
  28. 28. Q.NO: 4 ANS: AMAZONE .COM
  29. 29. Q.NO: 5 ANS: NESTLE
  30. 30. Q.NO: 6 ANS: NESCAFE
  31. 31. Q.NO: 7 ANS: CISCO SYSTEM
  32. 32. Q.NO: 8 ANS: KELLOGS COMPANY
  33. 33. Q.NO: 9 ANS: CANON INC.
  34. 34. Q.NO: 10 ANS: YELLOW PAGES
  35. 35. Q.NO: 11 ANS: LOUIS VUITTON
  36. 36. Q.NO: 12 ANS: KODAK
  37. 37. Q.NO: 13 ANS: LOTTO
  38. 38. Q.NO: 14 ANS: GOODYEAR
  39. 39. Q.NO: 15 ANS: DOVE
  40. 40. Q.NO: 16 ANS: UNICEF
  41. 41. Q.NO: 17 ANS: GOOGLE CHROME
  42. 42. Q.NO: 18 ANS: RIKSBANKEN (BANK OF SWEDEN)
  43. 43. Q.NO: 19 ANS: WHO
  44. 44. Q.NO: 20 ANS: AQUAFINA
  45. 45. ROUND-3
  46. 46. ROUND-4

×