SlideShare is now on Android. 15 million presentations at your fingertips.  Get the app

×
  • Share
  • Email
  • Embed
  • Like
  • Save
  • Private Content
 

Opleiding Winkelmarkt 2014 ASRE NRW

by on Feb 05, 2014

  • 412 views

De strategische visie op het winkelvastgoed in de stad. ...

De strategische visie op het winkelvastgoed in de stad.

Retail bevindt zich in een transitiefase. Meer en meer wordt winkelen een 'belevenis' waarbij de grenzen tussen on- en offline winkels vervagen. In de opleiding Winkelmarkt gaan we in op deze verandering en de gevolgen hiervan voor een strategische visie op het winkelvastgoed in de stad. Om tot een strategische visie te komen, ligt de focus op de drivers achter het (dis)functioneren van de winkelmarkt, de (ruimtelijk-)economische theorieën die het gedrag van actoren beïnvloeden en de strategische kennis ten behoeve van een gedeelde visie tussen actoren, op korte én lange termijn.

Om de waarde van winkelvastgoed positief te beïnvloeden, is het voor marktpartijen meer dan ooit van belang om de klantwaarde van winkelgebieden te verhogen en het
ondernemersklimaat voor winkeliers te versterken. Kennis van factoren die de winkelvastgoedmarkt beïnvloeden, zoals behoeften en gedrag van de consument, de vastgoedmarkt in relatie tot andere markten en de rol van de overheid, zijn hiervoor vereist. Maar ook samenwerking om te komen tot een gedeelde visie op winkelgebieden is een belangrijke succesfactor.
In de opleiding leert u hoe de verschillende partijen inspelen op de actuele dynamiek in de veranderende stad en de rol van het winkelvastgoed daarin. Door de belangen,
investeringsstrategieën en instrumenten van andere partijen te kennen, bent u beter in staat een strategische visie op het winkelvastgoed in de stad op te stellen.

MSRE / Marktanalyse Keuzemodule
De opleiding Winkelmarkt is een keuzemodule van de MSRE-opleiding Marktanalyse. Na afronding krijgt u een gedeeltelijke vrijstelling binnen het MSRE-programma (zie MSRE-toelatingseisen*). Voor MSRE-studenten geldt een verzwaard programma, door extra literatuur en toetsing.

Informatie & inschrijving
*Voor meer informatie: m.weide@asre.nl | 020 668 11 29 | is mogelijk tot 2 weken voor de eerste collegedag | Volledig ingevuld inschrijfformulier insturen naar de ASRE.

Statistics

Views

Total Views
412
Views on SlideShare
124
Embed Views
288

Actions

Likes
0
Downloads
0
Comments
0

3 Embeds 288

http://www.asre.nl 270
http://asre.nl 14
https://twitter.com 4

Accessibility

Categories

Upload Details

Uploaded via SlideShare as Microsoft PowerPoint

Usage Rights

© All Rights Reserved

Report content

Flagged as inappropriate Flag as inappropriate
Flag as inappropriate

Select your reason for flagging this presentation as inappropriate.

Cancel
Post Comment
Edit your comment

Opleiding Winkelmarkt 2014 ASRE NRW Opleiding Winkelmarkt 2014 ASRE NRW Presentation Transcript