Stadsacupunctuur Amicitia
Upcoming SlideShare
Loading in...5
×

Like this? Share it with your network

Share

Stadsacupunctuur Amicitia

 • 530 views
Uploaded on

Waar kan de kwaliteit van de stad Amersfoort worden versterkt? Met het project Stadsacupunctuur, georganiseerd door Architectuurcentrum FASadE en architectenbureau agNOVA zochten bewoners samen met......

Waar kan de kwaliteit van de stad Amersfoort worden versterkt? Met het project Stadsacupunctuur, georganiseerd door Architectuurcentrum FASadE en architectenbureau agNOVA zochten bewoners samen met ontwerpers naar een antwoord op deze vraag. Amer deed mee!

Een van de twee plekken die we van nieuwe impulsen hebben voorzien is koopgoot Amicitia (het verharde terrein voor het pand Amicitia aan de stadsring). In ons ontwerp wordt dit terrein weer onderdeel van de wandelroute rondom de stad. Toegangen worden verduidelijkt met hellingbanen begeleid door bomen. Door het toevoegen van verschillende functies, zoals het uitbreiden van het Grand Café en paviljoens met entrees naar de ondergelegen winkels, ontstaat nieuwe levendigheid op het plein. De toegankelijkheid, de leefbaarheid en contact tussen de twee winkellagen worden op deze manier versterkt. Flaneert u mee op promenade Amicitia?

More in: Design
 • Full Name Full Name Comment goes here.
  Are you sure you want to
  Your message goes here
  Be the first to comment
  Be the first to like this
No Downloads

Views

Total Views
530
On Slideshare
530
From Embeds
0
Number of Embeds
0

Actions

Shares
Downloads
1
Comments
0
Likes
0

Embeds 0

No embeds

Report content

Flagged as inappropriate Flag as inappropriate
Flag as inappropriate

Select your reason for flagging this presentation as inappropriate.

Cancel
  No notes for slide