• Like
Sistemas operatius albert i oriol
Upcoming SlideShare
Loading in...5
×

Sistemas operatius albert i oriol

 • 136 views
Uploaded on

 

More in: Education
 • Full Name Full Name Comment goes here.
  Are you sure you want to
  Your message goes here
  Be the first to comment
  Be the first to like this
No Downloads

Views

Total Views
136
On Slideshare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
0

Actions

Shares
Downloads
0
Comments
0
Likes
0

Embeds 0

No embeds

Report content

Flagged as inappropriate Flag as inappropriate
Flag as inappropriate

Select your reason for flagging this presentation as inappropriate.

Cancel
  No notes for slide

Transcript

 • 1. Sistemas Operatius Microsoft WindowsEmpresa: Microsoft.Creador: Bill Gates.Família de SO: MS-DOS/Windows 9x-based, Windows CE, WindowsNT.Estat actual: Llançaments periòdics.Tipus de codi: Programari de propietat/Shared source.Versió estable: Windows 7, Windows Server 2008 R2 NT 6.1 Build 7600 (7600.16385.090713-1255) (22/10/2009; fa 14 mesos) El 1985 Microsoft va publicar la primera versió de windows, unainterfície gràficadusuari per el seu própi sistema operatiu que haviaestat inclòs en lIBM PC i ordiandors compatibles des de 1981. El Windows 2.0 va aparèixer el 1987, i va ser una mic mes popular quela versió inicial, es podria dir que gràcies a els gràfics millorats. Windows 3.0 i 3.1 Va ser la primera versió realment popular de Windows, el 3.0 publicatel 1990.Aquest va tenir un augment dels gràfics i també delmicroprocessador 80386 i aixi es va convertir en un competidor molt fort
 • 2. contra lApple Macintosh. Loctubre de 1992 es va estrenar la primera versió de Windows encatalà per la petició del PIE. Sistemas operatius de 64 bits Amb la introducció de la nova tecnologia de els 64 bits i va poguer ferles noves actualitzacions com el Windows XP i el Windows Server 2003tambe llençats a la mateixa hora que els seus homòlegs principals dex86. Linux Qualsevol ordinador Mac te el nucli de Linux com lIpod. Linux és el nucli del sistema operatiu GNU/Linus. Fou desenvolupatinicialment per Linus Torvalds, i distribuït amb la llicència GPL de GNU.Normalment el nucli es distribueix amb el conjunt dutilitats de GNU,entorns descriptori i altres aplicacions, formant un sistema operatiucomplet. Història Linus Torvalds, un estudiant dinformàtica de la Universitat de Hèlsinki,en veure que no es podia ampliar les funcions del Minix, va decidir crearel seu pròpi sistema operatiu compatible amb Unix que un dels seusprofessors va anomenar Linux.
 • 3. Va presentar la primera versió el 17 de setembre de lany, 1997 quantenia sols 21 anys. A mitjans dels anys noranta Linus shavia convertit ja en lUnix méspopular entre la gent que buscava alternatives al sistema Windows deMicrosoft. Linux continua essent desenvolupat per un gran nombre deprogramadors darreu del mòn, amb Linus Torvalds mantenint una certadirecció del projecte. Mac El Mac OS és un sistema operatiu creat per Apple Computer per aordinadors Apple Macintosh. Destaca per la seva estabilitat, potènciagràfica i facilitat dús. El Mac OS va ser el primer sistema operatiu comercial que incloïainterfície gràfica dusuari. Aquesta primera versió va sortir amb elMacintosh 128k lany 1984. Lequip del Macintosh estava formatprincipalment per Bill Atkinson, Jef Raskin i Andy Hertzfeld. Versions Inicialment el sistema operatiu dels Macintosh estava format de dosaplicacions, el "sistema" i el "finder". El Sistema 7.5.1 va ser el primer aincloure lactual logo de Mac OS. Fins a larribada dels macs basats en processadors PowerPC G3, unapart significant del sistema estava emmagatzemada a la ROM de laplaca mare. El propòsit inicial daixò era el devitar dutilitzar el poc espaique oferien els disquets daquella època per suportar el sistemaoperatiu. Podem distingir dues grans famílies de sistemes operatius en el MacOS:-El Mac OS "Clàssic".-El Mac OS X.
 • 4. Aplicacions Paquets Ofimàtics Un paquet ofimàtic o paquet daplicacions doficina és un paquetintegrat per programes informàtics dissenyats pel treball doficina.Aquests programes es poden distribuir en un conjunt que forma la suiteofimàtica o individualment. Els programes duna mateixa suite ofimàticapermeten la interacció mutuament com un sistema operatiu inormalment presenten una interfície similar. Tot i que hi pot haver una gran quantitat de tipus de programes en unasuite ofimàtica, la majoria incorporen un processador de textos i un fullde càlcul. Normalment també un sistema gestor de base de dades, unprograma de presentacions i editors de gràfics; i exepcionalment podenincloure una agenda, un navegador web, un editor web o un client decorreu electrònic. Programari lliure Open Office Pròpiament denominat OpenOffice.org, és un projecte comunitari percrear una paquet ofimàtic basada en codi obert, procedent duna versióantiga de StarOffice de Sun Microsystems. Actualment la marca és
 • 5. propietat de lempresa de programari Oracle. Pot llegir i escriure directament els fitxers creats amb els programes deMicrosoft Office Word, Excel i Power Point, tot i que, a diferènciadaquest, fa servir servir per defecte els formats ODF, que sónestàndard ISO, IEC i OASIS. La mida dels fitxers desats en els formats ODF és força menor a lamida dels fitxers equivalents desats amb els formats de Microsoft Office.