Pdf power

221 views
186 views

Published on

Published in: Technology
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
  • Be the first to comment

  • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
221
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
10
Actions
Shares
0
Downloads
1
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Pdf power

  1. 1. Què és l'informàtica
  2. 2. Definició: La informàtica és la ciència o tècnica relativa o tecnologia que estudia el tractament automàtic de la informació utilitzant dispositius electrònics i sistemes computacionals.
  3. 3. Arees de coneixements: ● Arquitectura: Encara que la tecnologia ha canviat molt es segueixen utilitzant la de von Newmann. ● Algorítmia: És un conjunt finit d'instruccions que serveixen per executar una tasca o un problema. ● Llenguatges de programació: És un llenguatge informàtic usat per controlar el comportament d'una màquina, normalment un ordinador. ● Sistemes operatius: És el programari responsable de gestionar els recursos en un terminal. ● Xarxes:una xarxa d'informàtica és un grup interconnectat de computador.
  4. 4. Història de l'informàtica Pimera generació ● A 1038 Konrad Zuse construeix la primera de les seves computadores: la Z1. ● 1943 Un equip dirigit per Alan Turing construeix el Colossus per desxifrar els missatges de Enigma. ● 1946 Neix una de les primeres computadores no dissenyades amb un propòsit militar: l'UNIVAC.
  5. 5. Història de l'informàtica segona generació ● 1952 John von Neumann fa realitat el seu somni: es posa en marxa el EDVAC. ● 1952 Shannon desenvolupa un ratolí elèctric capaç de sortir d'un laberint. Primera xarxa neuronal. ● 1952 Comença la fabricació industrial i comercialització d'ordinadors. ● 1960 Neix el primer llenguatge de programació d'intel ligència artificial: el LISP.
  6. 6. Història de l'informàtica tercera generació ● 1971 IBM crea el disquet de 8 polzades. ● 1975 Es comercialitzen el Altair 8800, considerat el primer ordinador personal. ● 1975 Bill Gates i Paul Allen funden Microsoft. ● 1976 Steve Jobs i Steve Wozniac funden l'Apple Computer, Inc ● 1977 ● Es presenta l'Apple II, el segon ordinador personal de la història.

×