• Like
Pdf power
Upcoming SlideShare
Loading in...5
×
Uploaded on

 

More in: Technology
 • Full Name Full Name Comment goes here.
  Are you sure you want to
  Your message goes here
  Be the first to comment
  Be the first to like this
No Downloads

Views

Total Views
110
On Slideshare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
0

Actions

Shares
Downloads
1
Comments
0
Likes
0

Embeds 0

No embeds

Report content

Flagged as inappropriate Flag as inappropriate
Flag as inappropriate

Select your reason for flagging this presentation as inappropriate.

Cancel
  No notes for slide

Transcript

 • 1. Què és l'informàtica
 • 2. Definició: La informàtica és la ciència o tècnica relativa o tecnologia que estudia el tractament automàtic de la informació utilitzant dispositius electrònics i sistemes computacionals.
 • 3. Arees de coneixements: ● Arquitectura: Encara que la tecnologia ha canviat molt es segueixen utilitzant la de von Newmann. ● Algorítmia: És un conjunt finit d'instruccions que serveixen per executar una tasca o un problema. ● Llenguatges de programació: És un llenguatge informàtic usat per controlar el comportament d'una màquina, normalment un ordinador. ● Sistemes operatius: És el programari responsable de gestionar els recursos en un terminal. ● Xarxes:una xarxa d'informàtica és un grup interconnectat de computador.
 • 4. Història de l'informàtica Pimera generació ● A 1038 Konrad Zuse construeix la primera de les seves computadores: la Z1. ● 1943 Un equip dirigit per Alan Turing construeix el Colossus per desxifrar els missatges de Enigma. ● 1946 Neix una de les primeres computadores no dissenyades amb un propòsit militar: l'UNIVAC.
 • 5. Història de l'informàtica segona generació ● 1952 John von Neumann fa realitat el seu somni: es posa en marxa el EDVAC. ● 1952 Shannon desenvolupa un ratolí elèctric capaç de sortir d'un laberint. Primera xarxa neuronal. ● 1952 Comença la fabricació industrial i comercialització d'ordinadors. ● 1960 Neix el primer llenguatge de programació d'intel ligència artificial: el LISP.
 • 6. Història de l'informàtica tercera generació ● 1971 IBM crea el disquet de 8 polzades. ● 1975 Es comercialitzen el Altair 8800, considerat el primer ordinador personal. ● 1975 Bill Gates i Paul Allen funden Microsoft. ● 1976 Steve Jobs i Steve Wozniac funden l'Apple Computer, Inc ● 1977 ● Es presenta l'Apple II, el segon ordinador personal de la història.