ConferèNcia Ana Del Barrio

235 views
198 views

Published on

Published in: Business, Technology
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
  • Be the first to comment

  • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
235
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
9
Actions
Shares
0
Downloads
1
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

ConferèNcia Ana Del Barrio

  1. 1. De la reflexión personal a la reflexión crítica en equipo: un proceso de transformación en la práctica profesional. Conferència de la Ana del Barrio Saiz Aina Rossell Martínez Comunicació oral escrita i digital 1r curs del grau d’Educació Infantil
  2. 2. Ana del Barrio és una psicòloga i consultora que col.labora en diferents projectes europeus, en la conferència que ens va fer es centra en un projecte que ha realitzat a una escola d’Holanda. Va començar la conferència explicant una reflexió crítica, tracta d’una nena de quatre anys (la seva fills) que un dia arriba a casa convençuda del seu futur, vol ser mestra. Però la gran pregunta que li fa és ¿Mamá, si soy prefesora puedo ser madre? A partir d’aquesta reflexió comença la conferència. Projecte de formació, han fet un projecte de formació a una escola d’Holanda. - Tothom és competent per a la reflexió i capaç de participar. Els pares han de veure quina realitat educativa i quines competències volen per els seus fills. - Tothom és responsable del procés d’aprenetatge - Tothom és aprenen i mestre, s’ha d’aprendre uns dels altres. S’ha treballat la reflexió individual i en equip i la reflexió crítica. Treballant amb persones de diferents cultures ens fa veure que realment hi ha diferents maneres de treballar amb nens i totes poden ser bones, s’ha de saber fer reflexions. No és tan important saber quines competències tenim sinó quin tipus d’educadors som (reflexió personal), com ets i com vols treballar. Una reflexió essencial és mirar les qualitats que tenen els companys amb qui treballes, treballar la reflexió amb el contacte, s’han d’ajustar els teus objectius personals i professionals i el més important, veure quina motivació tens per el teu futur treball.
  3. 3. Per poder crear espais de diàleg: - S’han d’avaluar les qualitats professionals, escoltant altre gent pots descobrir qualitats que ni ells saben. - S’han d’ajustar els objectius personals i professionals, treballar sobre els prejudicis de la diferent gent - Hem de reflexionar a nivell de pensament, sentiment i pràctica. Hi ha d’haver cooperació entre els companys, comentar els teus propòsits i confeccionar-los en grup, s’ha d’aprendre a qüestionar i a fer preguntes crítiques per poder trobar solució entre tots. Quines qualitats valoro dels meus companys i quines valorem en els pares? Què sé dels meus companys? I dels pares? Tenim em compte els desitjos dels pares? Aquestes preguntes les hem de fer per tal de poder conèixer millor l’entorn en que treballem i poder solucionar possibles problemes entre tots. Els principals resultats d’aquest projecte són els següents: 1. Hi ha més energia, més entusiasme en els educadors 2. Hi ha més conciència en context de la família i dels educadors. 3. Un apropament de treball en equip estructurat i engrescat estimula qüestions crítiques i un procés d’aprenetatge sostenible 4. Jo crec que el resultat que s’ha d’aconseguir és aprendre a treballar en grup.
  4. 4. Estratègies comunicatives i ambient a la conferència - Era un entorn una mica trist, amb poca il.luminació on el motor de la ventilació despertava un ambient de tensió - Parlava molt ràpid, et perdies. Estava molt segur del que ens explicava i això feia que ens perdéssim tan ella com nosaltres. - Jugava molt amb les ulleres això feia que no gesticulés. - Tenia un to de veu fluix. - No es va moure, sempre estava a la mateixa banda de la sala. - El micròfon el portava incorporat això feia que al moure’s fes molt soroll. - Ens va comunicar el contingut però no l’objectiu - Quan el públic va preguntar, no va acabar de respondre la preguntar, es perdia contestant-la.

×