Your SlideShare is downloading. ×
0
La cèl·lula eucariota
La cèl·lula eucariota
La cèl·lula eucariota
La cèl·lula eucariota
La cèl·lula eucariota
La cèl·lula eucariota
La cèl·lula eucariota
La cèl·lula eucariota
La cèl·lula eucariota
La cèl·lula eucariota
Upcoming SlideShare
Loading in...5
×

Thanks for flagging this SlideShare!

Oops! An error has occurred.

×
Saving this for later? Get the SlideShare app to save on your phone or tablet. Read anywhere, anytime – even offline.
Text the download link to your phone
Standard text messaging rates apply

La cèl·lula eucariota

163

Published on

0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
  • Be the first to comment

  • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total Views
163
On Slideshare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
1
Actions
Shares
0
Downloads
0
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

Report content
Flagged as inappropriate Flag as inappropriate
Flag as inappropriate

Select your reason for flagging this presentation as inappropriate.

Cancel
No notes for slide

Transcript

  • 1. LA CÈL LULA· EUCARIOTA Àgueda Mª Calatayud Estrelles i Roberto Brines Suelves.
  • 2. INTRODUCCIÓ -La cèl·lula EUCARIOTA: ·La cèl·lula ANIMAL ·La cèl·lula VEGETAL
  • 3. Els organismes pluricel·lulars estan formats per cèl·lules EUCARIOTES sempre, i en els organismes unicel·lulars a vegades. LES CÈL·LULES EUCARIOTES
  • 4. CÈL·LULES EUCARIOTES ANIMALS No tenen cloroplast ni paret cel·lular. Els vacúols són més abundants i de menor mida que els vegetals. Exemples: els glòbuls rojos (transporten oxígens i tenen sang), adipocera (almacena grassa i té el teixit adiposi), neurona (transmet informació i té el teixit nerviós) i fibra muscular (intervé en la contracció dels músculs).
  • 5. Parts de la cèl·lula animal -Mitocondris: Ovals formats per dues membranes -Ribosomes: Partícules molt menudes d'ARN i proteïnes. -Reticle endoplasmàtic rugós: Format per sacs i canals i amb ribosomes. -Reticle endoplasmàtic llis: Format per sacs i canals i sense ribosomes. -Vacúols: Són petits vesícules formades per membrana. -Complex de Gogi: Conjunt de sacs aplatats i superposats. -Lisosomes: Són vesícules que digereixen substàncies complexes -Centrosoma: Prop del nucli. Participa en la divisió cel·lular.
  • 6. CÈL·LULES EUCARIOTES VEGETALS Tenen una paret cel·lular externa que manté la forma i protegeix la cèl·lula. Presenten cloroplast, on es realitza la fotosíntesi. Tenen pocs vacúols de gran mida. Exemples: la cèl·lula fotosintètica (realitza la fotosíntesi i té la parènquima clorofíl·lic), la cèl·lula de un pel absorbent (absorbix aigua i sals minerals de terra i té la epidermis de la raíz), cèl·lula de corco (proporciona protecció i té súber (cortesa)) i cèl·lula estomática (permiteix el intercambi de gassos i té la epidermis de la fulla).
  • 7. Parts de la cèl·lula vegetal Mitocondris: Ovals formats per dues membranes -Ribosomes: Partícules molt menudes d'ARN i proteïnes. -Reticle endoplasmàtic rugós: Format per sacs i canals i amb ribosomes. -Reticle endoplasmàtic llis: Format per sacs i canals i sense ribosomes. -Vacúols: Són petits vesícules formades per membrana. -Complex de Golgi: Conjunt de sacs aplatats i superposats. -Lisosomes: Són vesícules que digereixen substàncies complexes -Cloroplast: És un orgànul vegetal.
  • 8.

×