Activitat 2

551 views
506 views

Published on

0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
  • Be the first to comment

  • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
551
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
9
Actions
Shares
0
Downloads
2
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Activitat 2

  1. 1. Vídeo Biblio El nostre projecte combina el Projecte Xarxipèlag i el Projecte Biblioteca existents al centre, conjuntament amb l’àrea instrumental de llengua catalana. D’aquesta manera, a més de treballar el català volem fomentar la lectura i fent que aquesta sigui un medi d’interacció motivant entre els alumnes. Es tracta de combinar la lectura, la redacció, l’expressió oral i la gravació en els espais de la biblioteca, de l’aula d’informàtica i dels patis; aprofitant els recursos audiovisuals del centre. Context de l’aula La present activitat va dirigida al grup d’infants de 5è d’Educació Primària del C.P. Ebusus, que està format per 22 alumnes (11 nens i 11 nenes); dels quals la meitat del grup és de parla catalana, mentre que l’altra són castellanoparlants (5 castellans, 2 marroquins, 2 anglesos, 2 romanesos). Dins aquest grup es troba una alumne amb TDHA, dues alumnes amb dificultats amb les dues llengües (castellà i català) que reben el suport de l’AL, a més també donen suport dins l’aula la PT i l’AD. Una part d’aquesta activitat es farà a l’aula d’informàtica i l’altra a l’espai exterior dels patis. Competències o Competència en comunicació lingüística. o Tractament de la informació i competència digital. o Competència per aprendre a aprendre.
  2. 2. o Autonomia i iniciativa personal. Objectius o Utilitzar la lectura i l’escriptura com a font de plaer, d’informació i d’aprenentatge. o Practicar la comprensió de les lectures realitzades. o Utilitzar els recursos multimèdia per la producció d’activitats d’expressió oral, escrita i comunicativa. o Respectar el material de l’aula d’informàtica. o Respectar el material de la biblioteca. o Valorar les TIC. Continguts: Conceptuals o Lectura de texts literaris. o Exposicions orals i multimèdia. o Construccions amb el text oral i el text escrit. o Programa Word. o Programa Windows Media. Procedimentals o Comprensió de la lectura. o Planificació de l’exposició escrita.
  3. 3. o Planificació de la exposició oral. o Utilització de la càmera digital, ordinador i impressora. Actitudinals o Motivació i gust per l’aprenentatge de la llengua catalana. o Treball col·laboratiu amb els companys/es. o Respecte davant les opinions i treballs dels altres. o Estimació i cura dels llibres, materials i espais. o Mostrar interès i valorar la utilitat de les TIC. Metodologia Es tracta de fer que cada alumne realitzi la lectura d’un llibre de lliure elecció (preferiblement de la biblioteca de l’escola). Després hauran d’escriure a l’ordinador un text en relació amb la lectura per recomanar-lo als companys, pot ser un resum o el que ells/es considerin més significatiu per motivar-los. L’única pauta que se’ls donarà serà: “Perquè recomanes aquest llibre?”. Faran servir l’aula d’informàtica i els patis. Comptam amb el tutor, la mestra d’informàtica i el PT. D’aquesta manera es permet que els infants siguin guiats sempre per algun d’aquestos mestres i que treballin de forma autònoma i cooperativa amb els grups de companys/es. Temporalització Es treballarà durant tot el curs. Un dia a la setmana es cohesionen l’hora d’informàtica i la de llengua catalana, d’aquesta manera tenim dues sessions d’una hora cadascuna.
  4. 4. Recursos materials - Llibres de lectura de la biblioteca. - Càmera digital. - Ordinadors. - Programes: Word i Windows Media. - Impressora. - Fulls. Recursos personals - Tutor. - Mestra responsable de les TIC. - Mestre de suport (PT). Activitats  Elecció del llibre de lectura i llegir-lo a casa.  Els alumnes s’agruparan en grups de tres.  Cada infant redactarà el comentari del seu llibre a un ordinador de l’aula d’informàtica.  Es corregiran entre ells i imprimiran cada comentari.  Sortiran al pati de l’escola i per torns es gravaran fent l’exposició oral del seu comentari.  Retornen a l’aula d’informàtica passaran els vídeos gravats a l’ordinador mitjançant el programa Windows Media.
  5. 5.  Finalment, es crearà una carpeta on s’arxivaran els words i vídeos gravats. Avaluació Mitjançant l’observació de la feina dels infants, els mestres implicats valoraran els següents aspectes: • Demostra la comprensió lectora del text. • Expressa cohesió del text escrit. • Coneix les possibilitats que ofereixen les TIC. • Es respectuós amb els companys/es. • Respecta els materials. • Participa activa i cooperativament amb els companys/es. Criteris de selecció Hem utilitzat la càmera digital pel seu fàcil maneig i perquè es vol enregistrar els comentaris dels nens/es d’una forma més motivant per a tots/es. Com que treballem la llengua catalana, res millor que fer servir l’exposició oral mitjançant el material TIC que tenim al nostre abast.
  6. 6.  Finalment, es crearà una carpeta on s’arxivaran els words i vídeos gravats. Avaluació Mitjançant l’observació de la feina dels infants, els mestres implicats valoraran els següents aspectes: • Demostra la comprensió lectora del text. • Expressa cohesió del text escrit. • Coneix les possibilitats que ofereixen les TIC. • Es respectuós amb els companys/es. • Respecta els materials. • Participa activa i cooperativament amb els companys/es. Criteris de selecció Hem utilitzat la càmera digital pel seu fàcil maneig i perquè es vol enregistrar els comentaris dels nens/es d’una forma més motivant per a tots/es. Com que treballem la llengua catalana, res millor que fer servir l’exposició oral mitjançant el material TIC que tenim al nostre abast.

×