Mitosi i meiosi

372 views

Published on

This is a school work I did for Biology. It's about the reproduction of the cells.

Published in: Education
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
  • Be the first to comment

  • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
372
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
33
Actions
Shares
0
Downloads
2
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Mitosi i meiosi

  1. 1. Què és?És un procés que té lloc al nuclide les cèl·lules eucariotes i queprecedeix inmediatament de la A quines cèl·lules té lloc?divisió cel·lular, consisteix en elrepartiment equitatiu de l’ADN Té lloc a les cèl·lules somàtiques,característic. Dóna lloc a dues que són les que conformen elcèl·lules genèticament creixement de teixits i òrgans delsidèntiques. És a dir, diploides. éssers vius. Tenen 23 cromosomes. Esquema resumit de la mitosi
  2. 2. Les fases del cicle cel·lularInterfaseÉs quan es duu a terme la replicació de l’ADN i laduplicació dels orgànuls per tenir una duplicació detot abans de dividir-se.La interfase té 3 seqüències: G1, fase S i G2.ProfaseTé lloc la concentració de l’ADN (a l’interfase existiaen forma de cromatina), per formar els cromosomes,que estan formats per dues cromàtides, unides alcentròmetre per mol·lècules cohesines*.Té lloc també la duplicació de centrosomes, cada unamb dos centríols. Cada un migra a un pol de lacèl·lula, i actuen com a centre de organització delsmicrotúbuls. Així, el fus* d’una cèl·lula miòtica té dospols que mollen microtúbuls. Profase
  3. 3. PrometafaseLa membrana nuclear es degrada i elsmicrotúbuls envaeixen l’espai cel·lular. Cadacromosoma ensambla dos cinetocors* al seucentròmer, un per cada cromàtida germana.La funció del cinetocor és la de separar les duescromàtides germanes de cada cromosoma através d’un àcid*.
  4. 4. MetafaseA mesura que els microtúbuls s’adhereixen als cinetocors durant laprometafase, els centròmers dels cromosomes es congreguen al plaequatorial*. Aquesta congregació es deu a que les forces que exerceixen elscinetocors germans són oposades i equilibrades.Abans de progressar cap a la anafase, es requereix que cada cinetocor estiguiassociat a un conjunt de microtúbuls.
  5. 5. Anafase Quan tots els cromosomes es troben ancorats als microtúbuls del fus i alineats amb el pla equatorial, la cèl·lula entra a l’anafase, on es produeix la distribució de les dues còpies de la informació genètica original. A l’anafase tenen lloc dos successos:Temprana Imatges TardanaLes cohesines es tallen, i les Els microtúbuls nocromàtides es separen. Aquestes associats a cinetocorscromàtides germanes són ara s’allarguen, empenyentcromosomes germans diferents, als centrosomes ii són separats pels microtúbuls cromosomes que tenenancorats als seus cinetocors, que associats cap als extremsels dirigeixen cap als oposats de la cèl·lula.centrosomes respectius.
  6. 6. TelofaseÉs la reversió dels processos que tengueren lloc a laprofase i la prometafase. Els microtúbuls no units acinetocors continuen allargant-se, estirant més la cèl·lula.Els cromosomes germans es troben associats a cada un delspols. Es reforma la membrana nuclear al voltant deambdós grups cromosòmics, utilitzant fragments de lamembrana nuclear de la cèl·lula original. Ambdues parellesde cromosomes, que formen dos nous nuclis esdescondensen transformant-se en cromatina.
  7. 7. CitocinesiÉs un procés independent que s’inicia després de latelofase. No és part de la mitosi, tècnicament, peròés necessari per completar la divisió cel·lular.A les cèl·lules animals, té lloc per estrangulació i ales vegetals a través de l’envà de separació.

×