Cursu PS - ASM Cluj

452 views

Published on

Prezentarea PowerPoint a primului Curs PS din cadrul ASM Cluj.

Published in: Design
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
452
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
1
Actions
Shares
0
Downloads
19
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Cursu PS - ASM Cluj

 1. 1. by© Toate drepturile rezervate – prezentare realizata sub Departamentul PR & Media
 2. 2. In acest curs vom vorbidespre: * Introducere * Culori * Forme geometrice * Transformari * Layere
 3. 3. Acesta esteSpatiul de Lucru sau workspace-ul
 4. 4. In partea stanga aworkspace-uluiPhotoshop-uluivom gasi osectiune verticalanumita ToolBar(Bara de Unelte).
 5. 5. In partea dreapta aworkspace-uluiPhotoshop-uluivom gasi o sectiunenumita numitaNavigatorul folosit laZoom in & Zoom out si lapreview-ul continului.
 6. 6. In partea dreapta jos aworkspace-uluiPhotoshop-ului vomgasi o sectiune numitanumita Layers (ulteriorvom explica ce faceacesta sectiune)
 7. 7. Pentru a putea creea un Fisier Photoshop sau un PSD File -> New sau CTRL+N
 8. 8. Pentru a putea creea un Fisier Photoshop sau un PSD File -> New sau CTRL+N
 9. 9. La preset putem alege fie un template fie un custom
 10. 10. Masurarea se poate face ce mai bine In pixeli
 11. 11. * In toolbar-ul Photoshop putem alege culoarea pentru: – Foreground (prim plan) – Background (fundal)* Culoarea foreground este cea prestabilita pentru forme. Ex: schimbarea culorii foreground in rosu, va duce la crearea unei forme rosii.* In urma unui dublu click pe unul dintre cele doua patrate, se va deschide fereastra de alegere a culorii.
 12. 12. * In fereastra de alegere a culorii ne vom concentra pe urmatoarele reprezentari: – RGB (Red, Green, Blue) – CMYK (Cyan, Magenta, Yellow, Key) – # (hex)* # reprezinta codul de 6 caractere a unei culori. Ex: alb (#FFFFFF), negru(#000000).* Pentru print vom folosi CMYK.
 13. 13. * Pentru a umple(fill) intreg ecranul cu o anumite culoare vom folosi Paint Bucket Tool.* Culoarea de fill a spatiului de lucru/selectiei va fi cea selectata la foreground.
 14. 14. Demo
 15. 15. • In PS avem 4 forme prestabilite (primitive): – Dreptunghiul / patratul – Elipsa / cercul – Poligon – Linia• Formele obtinute sunt de tip vectorial.• La creare, culoare e cea aleasa la foreground color.
 16. 16. DemoSfat util: - Tineti apasat SHIFT cand creati o formageometrica pentru a o construi proportional.
 17. 17. Schimbarea culorii unei forme * La crearea unei forme, un nou layer va aparea in panel-ul Layers. * Pentru a schimba culoarea formei, se va face dublu click pe thumbnail-ul layerului corespunzator.
 18. 18. DemoSfat util: - Intotdeauna thumb-ul care permiteschimbarea culorii unei forme va aveaculoarea acesteia.
 19. 19. Cum adaugam text ?
 20. 20. Marim textul aka Font Size
 21. 21. * Prin transformare se intelege schimbarea pozitiei si/sau aspectului unei forme, text sau imagini.* Pentru a schimba pozitia vom folosi Move Tool.
 22. 22. * Din punct de vedere al aspectului exista mai multe tipuri de transformari:  Scale  Rotate  Skew  Distort  Perspective  Warp
 23. 23. * Transformarile aspectului sunt accesibile: – din meniul Edit / Transform. – prin bifarea optiunii “Show transform controls” pentru Move Tool.
 24. 24. DemoSfat util: - Pentru a pastra proportiile, tinetiapasat SHIFT in timpul transformarii.
 25. 25. * Layerele au revolutionat modul in care se lucreaza cu imagini.* Layerele pot fi comparate cu niste foi transparente puse una deasupra celeilalte pentru a crea imaginea finala.* Apar de obicei intr-o fereastra destinata lor, in partea dreapta jos a PS.* Layerele pot contine text, forme, imagini si masti.
 26. 26. Reprezentare in PS
 27. 27. Proprietati ale layerelor* Fiecare layer creat in PS are urmatoarele proprietati:  Nume  Vizibilitate  Transparenta  Blending (mixaj)  Efecte
 28. 28. Crearea unui layer * Crearea unui layer se poate realiza prin 2 moduri:  Apasarea butonului de pe marginea de jos a ferestrei de layere.  Combinatia de taste
 29. 29. Crearea unui layer* In urma folosirii oricarei dintre cele 2 variante amintite mai sus, va aparea fereastra de creare a unui nou layer.* La apasarea butonului OK, se va crea un nou layer transparent.
 30. 30. Stergerea unui layer * Stergerea unui layer se realizeaza prin selectarea layerului dorit si apoi:  Apasarea butonului de pe marginea de jos a ferestrei de layere.  Apasarea tastei .  Click dreapta pe layerul dorit si alegerea optiunii Delete layer
 31. 31. Duplicarea unui layer * Un layer se poate duplica astfel:  Click dreapta pe layerul dorit si apoi click pe Duplicate layer.  Folosirea combinatiei de taste
 32. 32. Gruparea layerelor * Layerele pot fi grupate in foldere pentru o mai buna organizare. * Acest lucru se poate realiza:  Apasarea butonului de pe marginea de jos a ferestrei de layere.  Apasarea combinatiei de taste:
 33. 33. DemoObservatie: - La desenarea unei forme sautext, se creaza automat un layer nou.
 34. 34. Rearanjarea layerelor * Fiecare layer sau grup de layere se poate rearanja prin drag and drop. * Unul sau mai multe layere pot fi introduse sau scoase dintr-un grup prin aceeasi metoda - drag and drop.
 35. 35. Ascunderea layerelor * Layerele se pot ascunde pentru a permite o mai buna editare astfel:  Apasarea butonului de pe marginea de jos a ferestrei de layere. * Pentru a ascunde toate layerele in afara de cel selectat, la click pe vom tine apasat butonul ALT. * Pentru a afisa din nou un layer ascuns, vom da click pe patratelul gol care are ramas in locul iconitei de hide.
 36. 36. Opacitatea layerelor * Transparenta layerelor/grupurilor de layere se poate controla prin modificarea valorii Opacity pentru un layer selectat.
 37. 37. Blocarea layerelor * Un layer se poate bloca pentru a nu mai putea fi editat prin selectarea sa urmata de click pe .
 38. 38. DemoObservatie: - Opacitatea, blocarea si rearanjareasunt proprietati ce pot fi aplicate si pegrupuri de layere.
 39. 39. Realizati un peisaj in stil SouthPark cu ajutorul formelor geometrice.

×