Your SlideShare is downloading. ×
Kalenderjaarregeling: de voorwaarden en de voordelen van de KJ-regeling
Upcoming SlideShare
Loading in...5
×

Thanks for flagging this SlideShare!

Oops! An error has occurred.

×

Saving this for later?

Get the SlideShare app to save on your phone or tablet. Read anywhere, anytime - even offline.

Text the download link to your phone

Standard text messaging rates apply

Kalenderjaarregeling: de voorwaarden en de voordelen van de KJ-regeling

65
views

Published on

De KJ-regeling (Kalenderjaarregeling) is een regeling waar u gebruik van kunt maken op het moment dat uw kind mee werkt in de onderneming en de leeftijd van 15 jaar heeft.

De KJ-regeling (Kalenderjaarregeling) is een regeling waar u gebruik van kunt maken op het moment dat uw kind mee werkt in de onderneming en de leeftijd van 15 jaar heeft.


0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
  • Be the first to comment

  • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total Views
65
On Slideshare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
1
Actions
Shares
0
Downloads
1
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

Report content
Flagged as inappropriate Flag as inappropriate
Flag as inappropriate

Select your reason for flagging this presentation as inappropriate.

Cancel
No notes for slide

Transcript

  • 1. De voorwaarden en de voordelen van de KJ-regeling De KJ-regeling (Kalenderjaarregeling) is een regeling waar u gebruik van kunt maken op het moment dat uw kind mee werkt in de onderneming en de leeftijd van minimaal 15 jaar heeft. Naast deze twee eisen zijn er nog een aantal voorwaarden van toepassing voor deze regeling.  U moet een verzoek doen bij de Belastingdienst voor toepassing voor deze regeling.  Vóór de eerste uitbetaling van het loon moeten naam, adres en bsn- nummer vastliggen in de loonadministratie.  Het kind behoort tot het huishouden van deze ouder.  Het kind is niet verzekerd voor een andere sociale verzekering dan een volksverzekering en de Zorgverzekeringswet. Wanneer niet aan al deze eisen is voldaan zal een reguliere verloning plaats moeten vinden. Het voordeel van de KJ-regeling houdt in dat u een vereenvoudigde loonadministratie mag voeren. Enkel het bijhouden van een specificatie van het uitbetaalde loon is gedurende het jaar voldoende. In januari volgend op het kalenderjaar doet u voor uw kind éénmalig de loonaangifte voor het gehele vorige kalenderjaar. U past daarbij altijd de loonheffingskorting toe. Aftrekbare kosten De kosten die u betaalt voor de arbeid van uw kinderen zijn in uw onderneming aftrekbaar van de winst. Deze lagere winst geeft u een besparing op de te betalen belasting. Belastbaar loon Kinderen die een vergoeding krijgen moeten dit aangeven als belastbaar loon. Dit leidt echter niet in alle gevallen tot belastingheffing. Iedere belastingplichtige heeft namelijk recht op één of meer heffingskortingen. Voor meewerkende kinderen zijn de algemene heffingskorting met een hoogte van maximaal € 2.103 (in 2014) en de arbeidskorting van belang. De hoogte van de arbeidskorting is 1,807% van het inkomen tot een inkomen van € 8.913 en vervolgens 18,724% van het inkomen tussen de € 8.913 en de € 19.252. Het inkomen boven de € 40.721 geeft een afname van 4% tot een minimaal bedrag van € 367. Voorbeeld Stel u geeft uw kinderen over een geheel jaar totaal € 5.500 aan beloningen en uw kinderen hebben geen overige inkomsten. Deze € 5.500 is bij u aftrekbaar en verlaagt uw belastbare winst. Uw kinderen betalen over deze € 5.500 het volgende bedrag aan belasting (bedragen voor 2014): Inkomen € 5.500 Belasting (1e tariefschijf) € 1.993 Af: algemene heffingskorting € 2.103 Af: arbeidskorting (1,827&) € 99 Totaal heffingskortingen € 2.202 Te betalen belasting € 0 In dit voorbeeld is er iets meer recht op heffingskortingen dan dat er belasting wordt betaald. U krijgt echter altijd maar de heffingskortingen voor zover u belasting betaalt. Daarom is het bedrag van de te betalen belasting in dit voorbeeld uitgekomen op € 0. Over het volledige bedrag moet wel de bijdrage Zorgverzekeringswet (ZVW) betaald worden. Deze bijdrage bedraagt 7,5% over het bedrag. Bij
  • 2. deze berekening dus € 5.500,- * 7,5% is € 412,5 op jaarbasis. De werkgever betaalt dit via de jaarlijkse loonaangifte aan de Belastingdienst. Kinderbijslag en studiefinanciering Bij de vaststelling van de beloning moet wel rekening worden gehouden met de kinderbijslag en de studiefinanciering. Beide uitkeringen hebben namelijk een maximale bijverdiengrens. Voor de studiefinanciering is dit een bedrag van ongeveer € 13.000. Voor de kinderbijslag is het maximum dat een kind bij mag verdienen in 2014 € 1.266 per kwartaal voor thuiswonende kinderen van 16 of 17 jaar. Daarnaast mag er in de zomervakantie maximaal € 1.300 netto extra bijverdiend worden. Er is een verplichting om een melding te doen bij de Sociale Verzekeringsbank indien het kind meer dan € 1.266 in een kwartaal verdient. De KJ-regeling geldt niet voor een besloten vennootschap en een naamloze vennootschap.