Les xarxes socials

591 views

Published on

0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
591
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
8
Actions
Shares
0
Downloads
6
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Les xarxes socials

 1. 1. Facebook Mariona Villanueva Vilarrubias 4 d’eso B
 2. 2. Les xarxes socials o Una xarxa social, és un estructura formada per persones i els seus vincles. o Serveis online, on t’has de fer un perfil.
 3. 3. Les xarxes socials Podem trobar dos tipus de xarxes: o Xarxes socials analògiques. oXarxes socials digitals.
 4. 4. Les xarxes socials analògiques Les xarxes socials analògiques: o Està formada per un grups de persones relacionada entre si. o No hi han elements electrònics.
 5. 5. Les xarxes socials digitals Les xarxes socials digitals: o Es una estructura formada per un grup de persones relacionades entre si. o Es comuniquen mitjençant elements electrònics. Podem trobar diferents tipus de xarxes socials digitals: o Xarxa social horitzontal. oXarxa social vertical.
 6. 6. Les xarxes socials digitals horitzontals o Aquesta xarxa no te una temàtica definida. o Va dirigida a tot tipus d’usuari. o No té un objectiu concret.
 7. 7. Les xarxes socials digitals horitzontals Les més conegudes són: o Facebook. o Twitter. o Orkut. o Identi.ca.
 8. 8. Les xarxes socials digitals verticals o Es basen en un tema. o Aspiren a arribar a un nombre d’usuaris. o Tenen un objectiu.
 9. 9. Podem trobar diferents tipus de xarxes socials verticals: o Xarxes socials verticals professionals. o Xarxes socials verticals d’oci. o Xarxes socials verticals mixtes. Les xarxes socials digitals verticals
 10. 10. Les xarxes socials digitals verticals Xarxes socials vertical professionals. o Estan dirigides a fer relacions professionals, entre els usuaris. Les més conegudes: o Viadeo. o Xing. o Linked In.
 11. 11. Les xarxes socials digitals verticals Les xarxes socials verticals d’oci. o El seu objectiu es fer que el usuaris que escrigui o pengi coses sobre alguna activitat d’oci (esports, videojocs,musica...).
 12. 12. Les xarxes verticals d’oci més conegudes: o Wipley. o Minube. o Dogster. o Last.FM. o Moterus. Les xarxes socials digitals verticals
 13. 13. Les xarxes socials digitals verticals Les Xarxes socials mixtes. o Ofereix al usuari/empresa un entorn especific. o parlen sobre temes professionals o temes d’oci.
 14. 14. Les més conegudes: o Yuglo. o Unience. o PideCita. o 11870. Les xarxes socials digitals verticals
 15. 15. Facebook Es una xarxa social digital horitzontal. oEs tracta de una xarxa social gratuïta. oLa seva intenció es facilitar las comunicacions i intercanvi de continguts entre els usuaris.
 16. 16. Facebook o Va ser inventada per Mark Zuckerberg en la universidad de Harvard. o En el 2007 és va fer traduir en espanyol, alemany, frençes, portuges… o El funcionament es similar a les altres xarxes. o Podem tobar diferents apartats en el facebook: - Mur. - Pefil. - Xat. - I altres aplicacions.
 17. 17. Facebook oEl mur es una apartat de Facebook, en que es veu totes les publicacions dels teus amics. o Es un lloc on tu també pots penjar coses (videos,textos,fotos…)
 18. 18. Facebook oEl perfil, es un apartat que te cada usuari. o Es on ell pega textos,fotos... o Els seus amics també li poden escriure el seu perfil. o En el perfil el usuari pot ficar una foto seva que tothom veurà.
 19. 19. Facebook oEl xat es una aplicació. oEt permet parlar ràpidament entre els teus amics connectats. o Es instantani. o Si els teu amics no estan connectats pots escriure igual i se'l enviarà un missatge.
 20. 20. Facebook Podem trobar altres aplicaccions: o Jocs. o Grups. o Missatgeria. o ...

×