• Share
 • Email
 • Embed
 • Like
 • Save
 • Private Content
Naar een gedeelde ontwerpagenda voor Vlaanderen_Joachim Declerck deel 1
 

Naar een gedeelde ontwerpagenda voor Vlaanderen_Joachim Declerck deel 1

on

 • 578 views

Op 8 januari vond de studiedag ‘Naar een gedeelde ontwerpagenda voor Vlaanderen’ plaats. Er werd die dag een programma van gezamenlijke acties gepresenteerd die Vlaanderen stapsgewijs naar een ...

Op 8 januari vond de studiedag ‘Naar een gedeelde ontwerpagenda voor Vlaanderen’ plaats. Er werd die dag een programma van gezamenlijke acties gepresenteerd die Vlaanderen stapsgewijs naar een duurzame regio moeten transformeren. Het programma met gezamenlijke actiepunten kwam tot stand tijdens workshops die voorafgaand aan de studiedag werden georganiseerd. Op die workshops waren beleidssectoren, belangengroepen en academici uitgenodigd. De verschillende actoren die de Vlaamse ruimte delen (landbouw, natuur, industrie,…), verdedigen al sinds jaar en dag onverzettelijk hun eigen domein, terwijl de Vlaamse ruimte gewoon dichtslibt. Met het oog op de radicale gevolgen van de klimaatverandering en de verwachte bevolkingsexplosie is dat een nefaste ingesteldheid.
De workshops wilden een positieve dialoog stimuleren: wat zijn de raakvlakken tussen de sectoren? Hoe kunnen synergieën tot stand worden gebracht? Hoe kan bijvoorbeeld de restwarmte van de industrie of de serrelandbouw gebruikt worden om woonwijken, dorpen en stadsdelen te verwarmen?
Hoe kan er een nieuwe dynamiek komen die de noodzakelijke omvorming van de Vlaamse ruimte mogelijk maakt zonder dat er nieuwe ruimte moet worden geconsumeerd? Door met de belanghebbende actoren gebiedsgerichte oplossingen te ontwikkelen, kunnen nieuwe, gedeelde inzichten en methodes worden gevonden om de ruimte beter te benutten.
De VRP verleende haar medewerking aan de workshops en de studiedag.
Organisatie: Architecture Workroom Brussels, team Vlaams Bouwmeester, Vlaams Architectuurinstituut.

Statistics

Views

Total Views
578
Views on SlideShare
385
Embed Views
193

Actions

Likes
0
Downloads
5
Comments
0

2 Embeds 193

http://www.vrp.be 172
http://admin.viafutura.be 21

Accessibility

Categories

Upload Details

Uploaded via as Adobe PDF

Usage Rights

© All Rights Reserved

Report content

Flagged as inappropriate Flag as inappropriate
Flag as inappropriate

Select your reason for flagging this presentation as inappropriate.

Cancel
 • Full Name Full Name Comment goes here.
  Are you sure you want to
  Your message goes here
  Processing…
Post Comment
Edit your comment