Ta Mësojmë Islamin  E Korigjume
Upcoming SlideShare
Loading in...5
×
 

Ta Mësojmë Islamin E Korigjume

on

 • 642 views

 

Statistics

Views

Total Views
642
Views on SlideShare
642
Embed Views
0

Actions

Likes
1
Downloads
2
Comments
0

0 Embeds 0

No embeds

Accessibility

Upload Details

Uploaded via as Microsoft Word

Usage Rights

© All Rights Reserved

Report content

Flagged as inappropriate Flag as inappropriate
Flag as inappropriate

Select your reason for flagging this presentation as inappropriate.

Cancel
 • Full Name Full Name Comment goes here.
  Are you sure you want to
  Your message goes here
  Processing…
Post Comment
Edit your comment

Ta Mësojmë Islamin  E Korigjume Ta Mësojmë Islamin E Korigjume Document Transcript

 • MUHAMMED ALI FETHULL-LLAH TË MËSOJMË ISLAMIN Prishtinë, 2004 ÇFARË DUHET TË MËSOJMË QË TË BËHEMI MUSLIMANË OSE MUSLI- MANE? RËNDËSIA E LEXIMIT TË KUR’ANIT Ebu Umame, Allahu qoftë i kënaqur me të, transmeton se e ka dëgjuar të Dërguarin e Allahut, paqja dhe shpëtimi i Allahut qofshin mbi të, të thotë: “Lexoni Kur’anin, se ai do të vijë në Ditën e Gjykim- it e të bëjë shefat (të ndërmjetësojë) për lexuesit e tij.” Transmeton Uthman ibn Affani, kënaqësia e Allahut qoftë mbi të, që Resulull-llahu, paqja dhe shpëtimi i Allahut qofshin mbi të, ka thënë: “Më i miri ndër ju është ai që e mëson Kur’anin e pastaj ua mëson atë të tjerëve.” Aishja, kënaqësia e Allahut qoftë mbi të, i përcjell këto fjalë të të Dërguarit: “Ai që lexon Kur’an bukur do të jetë në shoqëri të shkruesve (melekëve) të